Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Ioachim Zlotar a fost instalat stareţ al Mănăstirii „Sfânta Treime” Ioneşti

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 41

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_iunie_43.jpgb_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_iunie_43.jpgb_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_iunie_41.jpgÎnaltpreasfinţitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, s-a aflat duminică, 28 iunie, în mijlocul credincioşilor veniţi să participe la Sfânta Liturghie, oficiată la Mănăstirea Sfânta Treime Ioneşti. Construită în satul Redea din comuna Buzoieşti, noua mănăstire este aşezată în sudul judeţului Argeş, la 7 kilometri faţă de oraşul Costeşti.

În cuvântul rostit cu această ocazie, Chiriarhul Eparhiei a mulţumit credincioşilor pentru dragostea pe care o au faţă de biserică şi a evidenţiat eforturile depuse până în prezent la ridicarea noului aşezământ monahal. Evenimentul a fost deosebit pentru cei prezenţi datorită faptului că s-a făcut instalarea unui nou stareţ în persoana părintelui protosinghel Ioachim Zlotar.

Potrivit documentelor, în aceste locuri a existat, în anul 1785, mănăstirea de călugări Butoiul, de pe Valea Plescării, aparţinând moşiei Butoianca. Această aşezare monahală exista şi în vremea domnitorului Mihai Viteazul. Un căpitan al acestuia, pe nume Radu primeşte danie această moşie din partea domniţei Stanca, soţia domnitorului Mihai Viteazul.

În prezent, la iniţiativa Chiriarhului Eparhiei, viaţa monahală este reînviată în noua mănăstire. Lucrările au fost începute de preoţii Corneliu Popescu şi Nicolae Stoica. Din anul 2011, la acest aşezământ monahal este adus părintele ieromonah Ioachim Zlotar, venit de la Mănăstirea „Negru Vodă” din Câmpulung Muscel. Toate lucrările executate până în prezent au fost realizate cu sprijin financiar oferit de la Secretariatul de Stat pentru Culte, Consiliul Judeţean Argeş şi Primăria comunei Buzoieşti. (foto: Cristian Gheorghe)

 

The most visited gambling websites in The UK