Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Minunea de a fi în gândirea Sfintei Treimi

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 169

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_iunie_2489_calinic6.jpgTotdeauna m-am simțit vinovat că n-am mulțumit lui Dumnezeu, Cel în Treime preamărit: Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt, că dintru începuturi, întreaga zidire este în gândirea Sfintei Treimi!

Atunci când s-a orânduit, în sânul Sfintei Treimi, ca noi să ne naștem în frumusețea acestei lumi văzute, fiecare am răsărit ca ghioceii de primăvară, pe meridianele și paralele lumii, într-o anumită țară, loc, an, lună, zi și oră și din părinți de toate felurile.
Când era mai greu, m-am gândit că ar fi fost bine să mă fi născut în altă țară, pentru a nu întâmpina greutățile și adversitățile la care suntem supuși de semenii noștri, zidiți de același Creator, milostiv și plin de veșnică iubire.
Dar gândirea noastră nu este potrivită cu gândirea lui Dumnezeu, așa cum citim în bătrânele Scripturi, inspirate de Duhul Sfânt.
Minunea minunilor, hotărât, este pentru cine pricepe și pentru cine pricepe mai anevoios, că Dumnezeu ne-a avut și ne are în gândirea și dragostea Lui, și doar atunci când hotărăște El, ne întrupăm din bunăvoința și bunătatea Sa iubitoare.
Așa s-au născut miliarde de oameni și se vor mai naște pentru că gândirea, iubirea și bunăvoința Lui este veșnică și nu se obosește niciodată în a ne purta de grijă. De multe ori m-am gândit la acest fenomen al creației – unic în întreg Universul – la această lucrare și, deopotrivă, investiție divino-umană. Nu m-am îndoit niciodată în gândirea și inima mea, că Dumnezeu ar putea abandona și risipi ceea ce a gândit și a creat, iar sufletul meu este mereu plin de uimire și de bucurie!
Cred nestrămutat că Dumnezeu ne privește cu iubire și înțelegere atunci când noi gândim la gândirea Lui, întrupată în fiecare din noi. Și nu este greu acest lucru pentru că noi suntem din neamul lui Dumnezeu. Doar așa vom înțelege minunea minunilor, venirea noastră în această viață. Așa vom găsi drumul care ne duce la deslușirea tainelor lui Dumnezeu. Lucrarea lui Dumnezeu este o minune a minunilor, iar noi suntem cea mai mare minune, vie, prezentă, printre noi, unii cu alții venind din hotărârea lui Dumnezeu, care nu ne-a întrebat, dacă dorim sau nu acest lucru. Totul este ca un dar dumnezeiesc făcut zidirii Sale! Ne-am trezit într-o nouă aură, un început de frumusețe neasemuită, la care trebuie să medităm câteva clipe în fiecare zi pentru a nu uita cine suntem și de unde venim!
Așa să gândim!
Pentru că așa este!
Calinic Argeșeanul

The most visited gambling websites in The UK