Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

ADEVĂRUL CREŞTIN (continuare din numărul trecut)

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 137

Cap. IV

CĂMINUL CREDINŢEI ŞI ÎMPĂRĂŢIA CERURILOR

2.Căminul credinţei şi interesele lui Dumnezeu! (Filipeni 2:21-22)

De partea cealaltă a potopului străluceşte Avraam împreună cu familia lui, ca instrument pentru un alt interes al lui Dumnezeu. De astă dată nu este vorba de salvarea prin judecată, ci de alegerea divină pe principiile credinţei, împlinită prin familia credinţei. În cortul lui Avraam se desfăşura o activitate intensă pentru interesele cerului; permanent în familia lui se dădeau dispoziţii, se primeau recomandări din cer, permanent erau trimişi vizitatori sau purtători de cuvânt ai cerului. Cortul lui Avraam era locul unei intense activităţi pentru interesele cerului şi nimic din ceea ce se făcea nu era pentru Canaan sau pentru Mesopotamia cea părăsită. Chiar Dumnezeu a făcut o vizită, personal, pentru a făgădui încă o dată naşterea lui Isaac, imagine a Domnului Hristos, prin care se vor împlini făgăduinţele divine. Ce frumos exemplu oferă această casă deschisă pentru Dumnezeu şi angajată pentru rezolvarea intereselor Lui!

Datorită autorităţii căpătate în relaţia cu cerul, aici vor veni şi cei mari ai vremii; în cortul lui Avraam se vor primi audienţe imperiale, pentru că împăraţii îl vor aprecia ca prinţ pe acest om sfânt care umbla cu Dumnezeu. Cerul este condescendent faţă de Avraam Geneza 18:17-18, iar mai-marii vremii vor umbla să-i capete bunăvoinţa, recunoscându-l ca pe un reprezentant al cerului pe pământ, ca pe un ambasador al intereselor lui Dumnezeu.

Mai putem spune că şi Isaac - care înfăţişează înfierea - şi Iacov - care înfăţişează disciplina fiului neascultător - sunt exemple ale intereselor lui Dumnezeu realizate prin căminele celor credincioşi, iar Dumnezeu, care foloseşte ca instrumente căminele celor credincioşi, Se ocupă îndeaproape de ei, pe terenul vieţii lor de familie.

În timpul robiei poporului Israel în Egipt, pe când dispoziţia faraonilor era ca nici un copil de parte bărbătească să nu mai fie lăsat în viaţă, în casa a doi părinţi credincioşi se respectau încă, cu sfinţenie, interesele lui Dumnezeu Exodul 2. Ei nu cedează; ei aşteaptă din partea lui Dumnezeu ajutorul, iar copilul pe care-l vor naşte îl vor ascunde cu grijă, atât timp cât va fi posibil. Credinţa părinţilor protejează copilul de ura faraonică; era credinţa unor oameni simpli, da, a unor oameni mici, dar într-un Dumnezeu mai mare şi mai puternic decât puterea faraonilor timpului. Iar după, ce părinţii îşi vor încheia partea lor, Dumnezeu Însuşi va face partea Lui într-un chip providenţial, aducând odihnă părinţilor credincioşi şi oferindu-le un spectacol al minunilor Sale, căci copilul pentru care şi-au riscat viaţa nu era doar al lor, ci era copilul intereselor lui Dumnezeu. De el, de Moise, se vor lega interesele izbăvirii din Egipt a unui popor în mare număr, de aceea Dumnezeu preia şi conduce El Însuşi lucrurile mai departe, într-un chip atât de minunat.

Noi nu cunoaştem rostul copiilor noştri. Deşi le dorim un rost frumos, însemnat, un rost sfânt, nu aceasta este important, ci trebuie să privim dincolo de dorinţa noastră spre rostul intereselor lui Dumnezeu. Să-I lăsăm Lui libertatea să fixeze şi să împlinească destinele pe care le socoteşte El acelora din casele noastre, astfel încât cei pe care ni i-a încredinţat spre a-i creşte să devină un teren de înaintare a Evangheliei!

Iochebed, modesta mamă a lui Moise, probabil că nu ştia încă nimic atunci când îl alăpta pe Moise, cu plată, la prinţesa Egiptului; ea îşi făcea o datorie în umilinţă, dar care îi va fi răsplătită. Nu trebuie şi nici nu le putem fixa un destin copiilor noştri prin gândurile sau planurile noastre, pentru că va fi cu mult mai mic decât destinul pe care-l poate fixa Dumnezeu.

În acelaşi sens, ce va fi ştiut vreodată mama lui Daniel despre faptul că a dat naştere şi a crescut pe unul dintre cei mai înţelepţi oameni ai tuturor timpurilor, pe căpetenia celei mai vestite împărăţii a lumii? Ea şi-a făcut datoria ei modestă de mamă, privind spre Dumnezeu, şi va fi răsplătită cu măsurile Sale divine. Poate că nu-i vom vedea mari pe toţi copiii noştri, dar ei vor fi mari, pentru că n-am urmărit interesele noastre sau ale lor, ci interesele lui Dumnezeu şi acesta este lucrul esenţial.

(Continuare în numărul viitor)

Adunarea Creştină Betel Câmpulung, 

strada Matei Drăghiceanu, nr. 3

Telefon contact: 0745.021.424

The most visited gambling websites in The UK