Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Înaltpreasfinţitul Calinic a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 796

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2019_Decembrie_2444_7.jpgb_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2019_Decembrie_2444_8.jpgLuni, 9 decembrie 2019, Senatul Universităţii „Lucian Blaga” Sibiu i-a acordat Înaltpreasfinţitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului titlul de Doctor Honoris Causa, la propunerea Consiliului Facultăţii de Teologie „Sfântul Andrei Şaguna”, instituţie de învăţământ teologic cu o tradiţie de peste 230 de ani. Ceremonia a avut loc în Aula „Mitropolit Ioan Meţianu” a Facultăţii de Teologie, în prezenţa senatului Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu, a mai multor cadre didactice, preoţi şi studenţi. Laudatio a fost rostit de către ÎPS Laurenţiu Streza, Mitropolitul Ardealului.

Discursul de recepţie al ierarhului s-a intitulat „Martin Opitz, părintele literaturii germane, pe aripile vulturilor în Carpaţii României” şi a adus la cunoştinţa publicului cele mai importante repere din viaţa şi opera poetului şi scriitorului de limbă germană din secolul al XVII-lea, care a trăit o parte a vieţii în Transilvania şi a elogiat acest tărâm în poeziile şi scrierile sale.

În cuvântul său de felicitare, rectorul Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu, prof. ing. dr. Ioan Bondrea a subliniat importanţa acestui moment pentru Facultatea de Teologie din Sibiu şi pentru universitatea sibiană.

La final, Înaltpreasfinţitul Calinic a oferit rectorului Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu distincţia „Sfântul Neagoe Basarab”, distincţia „Sfântului Ioanichie Cel Nou de la Muscel” domnului preşedinte al senatului universitar, Horaţiu Rusu şi Crucea „Sfântului Neagoe Basarab” părintelui decan al Facultăţii de Teologie din Sibiu, pr. prof. univ. dr. Nicolae Chifăr.

„Înainte de toate, mulţumim din inimă Domnului Dumnezeu, pentru bucuria de a fi azi aici, în Cetatea Sibiului, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române şi a Înaltpreasfinţitului Părinte Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolit al Ardealului, în prezenţa domnului rector Ioan Bondrea şi a Senatului Universităţii sibiene, precum şi a Părintelui Decan Nicolae Chifăr al Facultăţii de Teologie „Sfântul Andrei Şaguna”, înconjuraţi de invitaţii care au avut dragostea de a fi prezenţi la bucuria noastră. Cu prilejul decernării titlului academic de Doctor Honoris Causa, a Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu, potrivit datinei universitare, se cuvine a prezenta o comunicare scrisă. Ne-am gândit, şi acum, cu îngăduinţa de rigoare să împrospătăm cunoştinţele pe care unii dintre dumneavoastră le au deja. Este vorba despre Martin Opitz (Martini Opiţii), genialul poet, filosof, diplomat, istoric şi geograf.”, şi-a început Înaltpreasfinţitul Calinic prezentarea de la decernarea titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu.

 

The most visited gambling websites in The UK