Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

La Biserica Domnească, peste 40 de preoţi au oficiat Vecernia de hramul Cuvioasei Parascheva 

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 839

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2019_Octombrie_2428_Clipboard18.jpg

În fiecare an, pe 14 octombrie, Biserica Ortodoxă de pretutindeni o prăznuieşte pe Cuvioasa Parascheva. În chip deosebit, ea este cinstită în Moldova, unde, pe durata mai multor zile, au loc pelerinaje ale credincioşilor din toată ţara, întrucât, de mai bine de 350 de ani, moaştele ei se găsesc la Iaşi. Cunoscută sub numele de „Vinerea Mare”, ocrotitoarea Moldovei şi a tuturor credincioşilor, care se roagă la ea, este sărbătorită şi la Câmpulung, la Biserica Domnească, unde se află o parte din veşmântul sfintei, din 2006. Şi anul acesta, la fel ca în fiecare an, la Slujba Vecerniei, care s-a săvârşit cu ocazia hramului Sfintei Cuvioase Parascheva, duminică, 13 octombrie, la locaşul sfânt de la noi din oraş a fost neîncăpător pentru muscelenii care au venit în număr mare.

Pe durata unei săptămâni, preoţii Bisericii Domneşti au cinstit-o pe sfântă cu slujbe speciale, de la care credincioşii nu au lipsit. În seara de duminică, 13 octombrie, când un sobor format din peste 40 de preoţi a oficiat slujbele specifice înainte de marea sărbătoare creştină, biserica a devenit neîncăpătoare. Muscelenii au venit cu pâine şi prinoase, pentru a fi sfinţite, dar şi pentru a aduce rugăciuni pentru pomenirea morţilor şi sănătatea apropiaţilor. Alături de preoţii parohi Ştefan Ştefănescu şi Dănuţ Manu, au oficiat slujba părintele stareţ al Mănăstirii „Negru Vodă”, Serafim Caiea, şi protopopul de Muscel, părintele Petre Moşoianu. “E.M.”

The most visited gambling websites in The UK