Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

ADEVĂRUL CREŞTIN (continuare din numărul trecut) IV.Fericiţi cei flămânzi şi însetaţi după neprihănire căci ei vor fi săturaţi (Matei 5:6)

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1241

 

Cei care au şansa de a fi săturaţi în ce priveşte dreptatea au, înainte de aceasta, măsura desăvârşită a harului lui Dumnezeu: au şi cerul şi pământul, pentru că se spune şi că „a lor este Împărăţia cerurilor”, cât şi că „ei vor moşteni pământul”. Ei nu au cerurile şi pământul pentru sunt îndreptăţiţi, ci, datorită faptului că le este acordat cerul, ei se deschid în conştiinţa lor, ajung la simţământul de vinovăţie, trăiesc nevoia lăuntrică a sufletului lor, foame şi sete după dreptate, şi primesc îndreptăţirea pusă la dispoziţie din belşug prin Domnul Hristos. 

Este de remarcat starea de inimă a celor destinaţi să fie cetăţeni ai Împărăţiei cerurilor şi anume dorinţa după dreptate: nu numai dreptatea lor înaintea lui Dumnezeu, ci şi dreptatea lui Dumnezeu în mijlocul oamenilor. În context, dreptatea urmează după ce sunt înfăţişaţi cei blânzi, iar cei blânzi consideraţi caractere slabe, care ajung repede victime. În această stare de dependenţă, pe care o aduce slăbiciunea, se cultivă simţământul de dreptate; este cererea permanentă după dreptatea divină, singura posibilă. Orice om credincios care trăieşte blândeţea într-un mod autentic va suferi întotdeauna nedreptate din partea oamenilor, dar suferind astfel este crescut în a aştepta dreptatea divină, pentru că dreptatea oamenilor nu este niciodată adevărată şi nu se cuvine să o aştepţi. 

Sigur că, dacă vezi o fiară sfâşiind un miel este nedrept, dar, dacă vezi un om lovind pe semenul său, nu numai într-un mod fizic, atunci ce spui? Aceasta este dreptatea oamenilor, a forţei. Dreptatea după care tânjeşte cel credincios după care îi este foame şi sete, este dreptatea bunătăţii divine şi în aceasta se cuvine să fim crescuţi toţi; nu dreptatea pe care o făcea Moise care, văzând cum doi se certau, a lovit pe unul dintre ei, iar apoi, văzând pe alţii cum se certau a vrut să lovească din nou. Aceasta este dreptatea spontană, nativă, dreptatea răutăţii din inima omului. Unde este dreptatea bunătăţii? Dreptatea divină nu loveşte. Dumnezeu este puternic, dar dreptatea Lui nu este în numele puterii, ci al forţei dragostei Sale, care-l iartă pe cel vinovat, care-l aşteaptă pe cel slab, care-1 convinge pe cel îndărătnic de vinovăţia lui, pentru că vrea să-l ierte. Şi în inima noastră este o dreptate naturală, firească, care trebuie abandonată şi înlocuită cu dreptatea divină, o dreptate care nu pedepseşte, ci care se manifestă prin dragoste. 

Dacă în conştiinţa noastră suntem marcaţi într-un mod real de criteriile justiţiei omeneşti, acestea ne vor chinui totdeauna, pentru că trăim într-o lume în care nedreptatea este stăpână. Dacă dorim dreptatea oamenilor într-o lume nedreaptă, vom trăi o iluzie care nu ne va face niciodată fericiţi, dar dacă privim dreptatea în sensul lui Dumnezeu, a Celui care lucrează prin dragoste, aceasta ne va atenua nemulţumirile din inimă. Dacă vom şti că Dumnezeul cel drept lucrează şi aşteptă cu răbdare, pentru că iubeşte, şi că va birui prin dragoste, nu prin forţă, atunci aceasta ne va face să aşteptăm şi noi cu răbdare. Va fi un ceas al dreptăţii juridice absolute! Dar acum este dreptatea dragostei, neînţeleasă de nimeni şi totuşi atât de necesară! El va fi Judecător, judecata fiind dată Fiului; acum şi de mult timp El este Mântuitor, dar nu ştim pentru cât timp, Va înceta în curând să mai fie Mântuitorul a Cărui dreptate se manifestă acum „făcând neprihănit pe cel ce crede în Isus”! 

„Ferice de cei flămânzi şi însetaţi după dreptate”, rămânând strict în context, este trăsătura de caracter a celor blânzi, care sunt învăţaţi să rabde în contul dragostei divine şi care aşteaptă ca justiţia adevăratei dreptăţi să se împlinească atunci când Dumnezeu va socoti potrivit. Până atunci, partea celor credincioşi este reprodusă de versetul următor, care spune: „Ferice de cei milostivi, căci ei vor avea parte de milă”.           (continuare în numărul viitor)

Publicat din cartea ,,Pe muntele fericirilor” de Ion Socoteanu și cu acordul autorului.

Adunarea Creştină Betel Câmpulung, strada Matei Drăghiceanu, nr. 3. 

Telefon contact: 0745.021.424

The most visited gambling websites in The UK