Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

ADEVĂRUL CREŞTIN

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1253

 

 

BENEFICIARII HARULUI

BENEFICIARI POSIBILI. Conform Cuvântului Sfânt: „Harul aduce mântuire pentru toţi oamenii”. În alte cuvinte, toţi oamenii pot beneficia de harul lui Dumnezeu. Harul însă e numai pentru păcătoşi, pentru cei ce nu au nici un merit. Dacă tu nu eşti păcătos, harul nu e pentru tine. Hristos Domnul a zis: „N-am venit să chem la pocăinţă pe cei neprihăniţi, ci pe cei păcătoşi” Matei 9:13. De fapt, cei ce nu sunt păcătoşi, nu au pentru ce să ceară iertare Domnului şi nici Dumnezeu nu are ce să ierte, dacă ei nu au păcate. Aceştia nu sunt beneficiari ai harului.                                                   

Oamenii, în general, împart păcătoşii în trei categorii: păcătoşi buni, păcătoşi de rând şi păcătoşi mari, răi, decăzuţi cu totul. Tu din care faci parte? 

Poate tu eşti dintre păcătoşii buni. Nu aţi auzit de multe ori spunându-se de cineva: „Ăsta e om bun”. El e păcătos bun. Poate tu crezi că faci parte dintre aceştia. Nu, tu nu eşti mare păcătos, nici păcătos de rând. Eşti moral, n-ai trăit în desfrâu, nu eşti beţiv, n-ai dat în cap la nimeni, deci nu eşti ucigaş. Eşti respectuos, te porţi drăguţ cu alţii, nu te cerţi, mergi la biserică, câteodată ajuţi pe un sărac. Te vezi ora de treabă, nu te amesteci în treburile altuia. Tu nu eşti mincinos, ca Nicolae, nici nu înjuri, ca şi Marinei. Ţi se pare că Dumnezeu ar trebui să te primească în Paradis. Tu nu eşti rău, deci, nu vezi de ce să fii trimis în iad.

Pagina aceasta a ajuns sub ochii tăi nu la întâmplare. Gândeşte-te bine, chiar nu eşti tu păcătos? Oare nu ai făcut tu nici chiar un singur păcat? Oare ai fost tu desăvârşit? Dacă ai făcut chiar numai un singur păcat cu fapta, cu vorba sau cu gândul, tu eşti păcătos. Nu trebuie să faci păcate încât să încarci vagonul cu ele, e de ajuns unul ca să fi numit păcătos. Omul care a săvârşit o singură crimă e criminal. Cel ce a furat o singură dată, e hoţ. Cel ce şi-a permis desfrâul chiar o singură dată, în faţa lui Dumnezeu, el e un desfrânat. Ba Domnul Isus spune că „orişicine se uită la o femeie, ca s-o poftească, a şi prea curvit cu ea în inima lui” Matei 5:28. înţelege, dragul meu, e de ajuns să ai un singur păcat, ca să intri în categoria păcătoşilor. Şi Biblia spune că în cer nu va intra nici un păcat Apocalipsa 21:27. Ce vei face? Tu prin eforturile tale nu poţi spăla nici chiar un singur păcat. Prin Proorocul Ieremia, Dumnezeu a zis: „Chiar dacă te-ai spăla cu silitră, chiar dacă ai da cu multă sodă, nelegiuirea ta tot ar rămânea scrisă înaintea Mea” Ieremia 2:22. Oare nu ai tu nevoie de harul mântuirii?

După un serviciu de evanghelizare, predicatorul a întrebat pe un ascultător dacă a primit mântuirea. Acesta a dat din cap că nu a primit-o. „De fapt, a zis el, eu sunt un păcătos bun”. - „Dar nici cei mai buni păcătoşi nu pot intra în cer; ei sunt buni pentru iad”, a răspuns predicatorul.

Poate eşti tânăr sau tânără din părinţi credincioşi, ai primit o bună creştere, mergi la biserică, iei parte la programele tineretului, poate cânţi în cor, vizitezi pe bolnavi, citeşti Biblia, te rogi, dar până azi nu ai primit mântuirea prin har, fiindcă te-ai crezut bine. Şi părinţii, şi vecinii, şi prietenii au o părere bună despre tine. Eu nu tăgăduiesc aceasta. Ştiu că aşa am fost şi eu. Dar ce părere are Dumnezeu despre tine? Ţine seama că aceasta contează.

       Într-o Duminică, după predică, o tânără a venit în birou a îngenunchiat şi printre suspine se ruga: „Doamne, părinţii m-au crezut bună, dar înaintea ta eu sunt o ticăloasă. Te rog, iartă-mă!” Poate într-adevăr tu eşti mult mai bun decât alţii, dar eşti tu aşa cum cere Dumnezeu? Corespunzi tu în totul voii Sale? Spre a înţelege îţi dau un exemplu. La un centru din Londra se făceau recrutări pentru garda regală engleză. Uniforma frumoasă, traiul bun a făcut pe mulţi tineri să se prezinte, căci râvneau să facă armata la palat. Dar pentru acea gardă se cereau anumite condiţii. Una era înălţimea. Cei adunaţi aşteptau rândul. Vreo doi ieşiră de la comisie şi au spus că au fost refuzaţi pe motivul că au numai 1,70 m. înălţime, nu 1,80 m. Un alt tânăr care era ceva mai înăltuţ decât ei, îşi zicea că sigur el va fi admis. Dar când i-a ajuns rândul, a fost şi el refuzat ca ceilalţi căci avea numai 1,79 m., nu 1,80 m. El a fost mai înalt decât ceilalţi, dar n-a fost destul de înalt, n-a corespuns măsurii standard. Astfel, nu a fost nici o deosebire între el şi ceilalţi doi. Tot aşa tu nu corespunzi standardului divin pentru a intra în fericire. De aceea, ai absolută nevoie de harul lui Dumnezeu. Biblia e autoritatea în privinţa aceasta, nu părerea ta. Ea te numeşte păcătos. Ea spune: „Nu este nici un om neprihănit, nici unul măcar... Căci toţi au păcătuit şi sunt lipsiţi de slava lui Dumnezeu” Romani 3:10,23. Deci, şi tu eşti cuprins în aceste cuvinte. Oare mai poţi să zici că nu eşti păcătos? (continuare în numărul viitor)

Adunarea Creştină Betel Câmpulung, strada Matei Drăghiceanu,

                 nr. 3, Câmpulung Muscel. Telefon contact: 0745.021.424

The most visited gambling websites in The UK