Menu
TRAFIC

Gavriil Prunoiu şi fiul său, Leonard, hirotoniţi

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1814

b_400_250_16777215_10_images_2138_Clipboard01.jpgCredincioşii din municipiul Câmpulung au participat vineri, 18 noiembrie, la Sfânta Liturghie oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Calinic în biserica Mănăstirii „Negru Vodă”. Cu această ocazie, Chiriarhul Eparhiei a hirotonit ca preot pe diaconul Ioan Leonard Prunoiu şi ca diacon pe vestitul interpret de muzică populară tradiţională muntenească, Gavriil Constantin Prunoiu.

Înaltpreasfinţia Sa a adresat celor prezenţi un cuvânt de învăţătură amintind, printre altele, de acest moment deosebit din viaţa familiei Prunoiu, când tatăl şi fiul devin amândoi în aceiaşi zi slujitori ai Sfântului Altar.

Cu această ocazie, după Sfânta Liturghie, o parte dintre membrii Grupului vocal „Doruri Muscelene”, colegi de scenă cu maestrul Gavriil Prunoiu, au încântat pe cei prezenţi cu un colaj de colinde tradiţionale din zona Muscelului.

Marele interpret Gavriil Prunoiu s-a născut în comuna Boteni, având tatăl cântăreţ de biserică, iar fratele preot. S-a remarcat la nivel naţional cu glasul său inconfundabil, dar şi cu repertoriul ales cu grijă din folclorul tradiţional muscelean. A cântat pe marile scene ale ţării, fiind un mentor pentru mulţi interpreţi de muzică populară consacraţi. În prezent, este profesor la Colegiul Naţional de Arte „Dinu Lipatti” din Bucureşti şi cântă alături de Grupul vocal „Doruri Muscelene” din Văcarea, Mihăeşti.

The most visited gambling websites in The UK