Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Logo

Simona Bucura Oprescu: „Guvernul impune noi obligaţii prin schema de compensare pentru pierderile suferite de HoReCa”

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2021_Februarie_2562_5.jpgIndustria HoReCa strigă disperată după ajutor pentru evitarea falimentului, dar Guvernul Cîţu îi pune şi mai mult beţe în roate! Astfel, ajutoarele financiare pentru HoReCa vor întârzia şi mai mult, deoarece Guvernul a schimbat schema de ajutor, cu noi condiţii şi costuri pentru firme, verificate de ANAF, dar cu termene amânate pentru autorităţi!

Despre soarta celor care nu mai au posibilitatea nici măcar să supravieţuiască a transmis un mesaj deputatul de Argeş, Simona Bucura Oprescu: „Abia adoptată la finele anului trecut, schema de compensare pentru pierderile suferite de industria HoReCa în urma pandemiei de coronavirus a fost modificată, impunând noi obligaţii firmelor şi eliminând din responsabilităţile Guvernului. În timp ce beneficiarii, care vor fi verificaţi de ANAF şi vor plăti experţi, sunt obligaţi să menţină activitatea până la 2 ani în loc de 6 luni, Guvernul a prelungit acum, printr-o ordonanţă de urgenţă, şi mai mult durata de semnare a contractelor de finanţare şi termenul de plată pentru granturi.  Întârzierea granturilor pe care ar fi trebuit să le primească firmele din industrie şi a sprijinului prin programul Kurzarbeit fac ca peste 90% dintre operatorii de restaurante să rişte să intre în colaps! Dar, oare, putem avea alte aşteptări de la un Guvern care, prin proiectul de buget pe care-l propune Parlamentului spre adoptare - şi pe care PSD nu îl va vota! -, aduce doar austeritate care condamnă România la sărăcie?” “E.M.”

 

Evenimentul Muscelean