Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Emilia Mateescu, viitorul prefect, originară din Vlădeşti

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1045

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2021_Februarie_2562_4.jpgViitorul prefect al judeţului, Emilia Mateescu, membru USR din 2017, are 37 de ani şi este originară din comuna Vlădeşti. A absolvit Colegiul Naţional Pedagogic „Carol I”, iar primul ei job a fost de educatoare în localitatea Slobozia. A urmat apoi cursurile a două facultăţi, Administraţie Publică şi Drept, iar ulterior licenţierii a îmbrăţişat profesiile liberale. Devine, pe rând, avocat, notar şi executor judecătoresc. În plan personal, este divorţată. A fost căsătorită cu Cătălin Cârstea, consilier juridic în cadrul Instituţiei Prefectului Argeş, ceea ce înseamnă că îl va avea subordonat pe fostul soţ. Toate acestea le-a declarat într-un interviu publicat săptămâna trecută de săptămânalul „Ancheta”.

Tot în cadrul destăinuirii către redactorii „Ancheta”, Emilia Mateescu a declarat că este pregătită să preia funcţia de prefect al Argeşului şi, pentru că are experienţă profesională, de lucru cu autorităţile, nu are emoţii. „Sunt pregătită, nu am emoţii! Am experienţă profesională. În profesiile mele de până acum, am întâmpinat tot felul de situaţii, e adevărat că nu pandemie, însă nimeni nu e pregătit pentru pandemie, dar sunt sigură că o să mă descurc. Plus că nu sunt singură în Prefectură. E un întreg aparat, colaborăm şi cu instituţiile deconcentrate, nu e ca şi când aş lua eu pe braţe pandemia şi ar trebui să mă ocup singură de ea. Este o situaţie pe care trebuie să o gestionăm în comun! Însă, în ce priveşte instituţia în sine, eu chiar mă consider pregătită. Am şi experienţă de lucru cu autorităţile, sunt şi absolventă de Drept, de Administraţie Publică. Mi-am dorit să lucrez în administraţie publică şi tocmai de aceea am urmat cursurile acestei facultăţi, însă, după un an, mi-am dat seama că va fi destul de greu să îmi îndeplinesc dorinţa, deoarece concursurile nu păreau să fie organizate pe competenţe, aşa că m-am înscris la Drept şi am mers pe profesii liberale, unde, dacă înveţi, iei un concurs. M-a ajutat şi Dumnezeu şi mi-a dat mintea care să mă ajute la învăţat! Partea de administraţie mi-am dorit-o foarte mult, dar am mai amânat-o, din cauza expusă mai sus, şi iată că a venit vremea să îmi îndeplinesc această dorinţă. Ştiţi cum e, vine o vreme pentru toate. O să fie bine, o să vedeţi. Cine îşi vede de treaba lui şi ştie ce obiective are nu are de ce să se teamă!”, le-a declarat redactorilor de la „Ancheta” viitorul prefect Emilia Mateescu.

Cel mai probabil, pe 5 martie, atunci când se împlinesc 30 de zile de la aplicarea ordonanţei prin care se politizează funcţiile de prefect, ar prelua mandatul de prefect Emilia Mateescu. Numai cei care sunt funcţionari publici pot fi numiţi mai devreme de această dată, dar în ceea ce o priveşte pe Emilia Mateescu, trebuie să treacă şi printr-o audiere a Biroului Naţional al USR, o etapă serioasă, în care va fi evaluată. “E.M.”

The most visited gambling websites in The UK