Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Parlamentarii USR îşi dau demisia ca să nu primească pensii speciale

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 263

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_noiembrie_2538_usr25.jpgParlamentarii USR îşi vor da demisia înainte de finalul mandatului ca să nu primească pensii speciale

Alianţa USR PLUS cere adoptarea legii privind desfiinţarea pensiilor speciale pentru parlamentare

Toţi senatorii şi deputaţii Uniunii Salvaţi România îi dau demisia, înainte de finalul mandatului, pentru a nu beneficia de pensii speciale. De asemenea, Alianţa USR PLUS solicită celorlalte partide parlamentare adoptarea proiectului de lege privind desfiinţarea pensiilor parlamentarilor, proiect de lege depus de USR încă din septembrie 2017.

„Până să intre USR în Parlament, nimeni nu vorbea despre eliminarea pensiilor speciale. Ba, din contră, partidele adăugau noi şi noi categorii de pensionari speciali. Noi, parlamentarii USR, am spus răspicat, încă din primele zile de mandat, că pensiile speciale trebuie să fie eliminate, că toate pensiile trebuie să fie calculate după acelaşi sistem şi că românii trebuie să fie egali în faţa pensiei. La contribuţii egale, pensii egale! Noi, USR, i-am forţat pe vechii politicieni să nu mai ignore subiectul eliminării pensiilor speciale, iar viitorul Parlamentul va fi obligat să adopte legile necesare pentru atingerea acestui obiectiv atât de dorit de majoritatea românilor. Noi, parlamentarii USR, ne-am ţinut de cuvânt şi ne ţinem în continuare: nu vrem pensii speciale! De aceea, senatorii şi deputaţii Uniunii Salvaţi România îşi dau demisia din Parlament înainte de finalul mandatului, pentru a nu ne încadra în prevederile legale care ne-ar permite, când vom ajunge la vârsta de pensionare, să primim pensii speciale. Oare şi ceilalţi politicieni care au clamat public că îşi doresc eliminarea pensiilor speciale vor face la fel?”, declară Dan Barna, co-preşedinte USR PLUS.

Încă de la intrarea în Parlament, deputaţii şi senatorii USR au lupta pentru desfiinţarea unor categorii de pensii speciale şi pentru impozitarea altora. PSD şi PNL şi aliaţii lor din Parlament s-au opus, însă, oricărui demers, fie că au făcut-o făţiş, fie că au făcut-o prin introducerea unor amendamente astfel încât să se asigure că proiectele vor pica testul de constituţionalitate.

Decizia senatorilor şi deputaţilor USR de a-şi da demisia în ultima zi de mandat se bazează pe alin. 4 art. 49 din Legea 96/2006, privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor, care spune că: „Pentru mandate incomplete, indemnizaţia pentru limită de vârstă se calculează proporţional cu perioada de mandat efectiv exercitată, dar nu mai puţin de un mandat parlamentar”.

Eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor trebuie şi va fi făcută în paralel cu eliminarea altor categorii de pensii speciale, urmând a fi păstrate doar acele categorii pentru care există decizii ale Curţii Constituţionale ce împiedică abrogarea. Un angajament în acest sens este cuprins şi în programul USR PLUS de guvernare.

Acest material a fost comandat de Partidul Uniunea Salvaţi România (parte a Alianţei Electorale „Alianţa USR PLUS”) şi realizat de operatorul economic SC Ziarul Evenimentul Muscelean AG SRL. Cod unic de identificare: 11200021. 

 

 

The most visited gambling websites in The UK