Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Remus Mihalcea: „Soluţia cu care eu aş veni la Spitalul Câmpulung este de a crea circuit pentru spitalizarea de zi a pacienţilor cronici, separat faţă de cel pentru pacienţii COVID”

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 792

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_noiembrie_2538_1.jpgLa întâlnirea săptămânală cu muscelenii, de săptămâna trecută, deputatul PSD Simona Bucura Oprescu l-a avut alături, pe lângă fostul ministru al Agriculturii, Petre Daia şi Bogdan Minciunescu, expert în domeniul ingineriei digitale la Dacia Renault, şi pe doctorul Remus Mihalcea, directorul Spitalului Colentina, care va face parte din echipa care va avea ca responsabilitate partea de Nord a judeţului Argeş. Remus Mihalcea este medic ORL, cu o reputaţie excelentă, care a profesat la Piteşti şi Curtea de Argeş, şi care a ajutat sute de argeşeni şi musceleni care au avut nevoie de îngrijiri medicale la spitalul pe care-l manageriază. Aşa cum au transmis foştii pacienţi, acesta i-au ajutat necondiţionat, indiferent dacă a fost zi sau noapte, fără să le ştie chipul sau povestea. A devenit, pentru argeşeni, vocea de la celălalt capăt al apelului, ajutor nesperat în vremuri de pericol şi teamă, s-a zbătut pentru fiecare şi nu a refuzat pe nimeni.

Remus Mihalcea are 35 de ani şi este candidat PSD Argeş pentru Camera Deputaţilor şi a transmis alegătorilor musceleni că îşi doreşte o reformă în sănătate, care să aibă la bază siguranţa pacienţilor şi a cadrelor medicale. Va face tot ce poate ca oamenii să nu mai trăiască cu teama că în spitalele din România nu există condiţii pentru tratarea afecţiunilor la un nivel înalt, ca în Europa. E de părere că tinerii au nevoie de reprezentanţi care să îi asculte şi să le pună în aplicare ideile în domeniul medical pentru o permanentă îmbunătăţire a sistemului. Prioritatea lui, atât ca medic, dar şi ca reprezentant al cetăţenilor, este dezvoltarea infrastructurii şi a serviciilor medicale din Argeş.

„Este o situaţie dramatică în acest moment, nu doar în judeţul Argeş, ci în toată ţară. Eu am venit de fiecare dată cu ideea, şi o susţin în continuare, ca toate spitalele să îngrijească aceşti pacienţi COVID, altfel, presiunea va fi doar pe anumite unităţi. La un număr de 400 de cazuri, în Argeş, dacă toţi s-ar interna, nu s-ar face faţă cu unităţile actuale. Prin urmare, dacă am avea în toate unităţile din judeţ Argeş circuite duble, pentru COVID, cât şi pentru pacienţii sănătoşi, această presiune, pe anumite unităţi, s-ar dispersa. Cum aveţi şi dumneavoastră aici, în Câmpulung, tot spitalul este suport COVID, practic, nu mai este acces la serviciile medicale, spitalul este plin, nu mai face faţă şi nu am rezolvat nimic. Dacă toate spitalele din judeţ ar fi avut circuite duble, în momentul de faţă, altfel ar fi stat lucrurile. Pe de altă parte, şi pacienţii din Nordul judeţului ar fi avut acces la serviciile medicale. Noi, la Spitalul Colentina, am păstrat spitalizarea de zi, am găsit soluţii pentru a trata pacienţii cronici care nu mai aveau acces. Zilnic, aceştia se prezintă, le facem analize, internare, tratamentul în timpul zilei, după care pleacă acasă. Aceasta este soluţia pe care o văd şi în judeţul Argeş, în special aici, la Câmpulung, de a oferi pacienţilor spitalizarea de zi. Acest lucru se poate, noi l-am aplicat la Colentina şi se poate printr-un acord cu DSP-ul. Sau, de ce nu, prin aducerea unor containere în care să putem utiliza spitalizarea de zi mai bine şi a păstra spitalul izolat. Repet, este o situaţie dramatică, iar soluţia cu care eu aş veni în Câmpulung strict şi cu care am venit şi la Bucureşti a fost de a crea circuit pentru spitalizarea de zi, separat faţă de cel pentru pacienţii COVID, inclusiv pentru Oncologie. Pacienţii pot veni dimineaţa, îşi fac tratamentul în timpul zilei şi seara pleacă acasă. Avem şi noi o secţie de Oncologie, care funcţionează în regim de spitalizare de zi, şi aşa procedăm cu pacienţii. Deci, lucrurile se pot adapta la nevoile actuale.”, a declarat dr. Remus Mihalcea în cadrul conferinţei de săptămâna trecută, de la Câmpulung.

Isabela FILIP

The most visited gambling websites in The UK