Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Târgul Tradiţiilor Muscelene din Câmpulung

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 549

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_noiembrie_2533_5.jpgb_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_noiembrie_2533_6.jpgAşezat, din cele mai vechi timpuri, pe calea comercială ce lega drumurile Europei centrale de calea fluvială a Dunării, Câmpulung s-a definit, de la începuturi, ca Târg, loc de schimburi comerciale şi culturale între zone de aproape şi de departe. Chiar râul care îl traversează poartă şi el numele sugestiv Râul Târgului. Aici, în Câmpulung, oameni din întreaga zonă îşi vindeau produsele cu mare succes, aducând acea bunăstare de atunci, la care şi astăzi privim cu nostalgie.

Este evident că acest tezaur de valori autentice muscelene, acest Târg de Tradiţii, trebuie păstrat şi readus la adevărata sa valoare culturală şi economică. Beneficiul este al tuturor, al meşteşugarilor şi artizanilor, care au continuat mereu să creeze şi să ducă mai departe dragostea de frumos autentic, al producătorilor locali, care vor reuşi să îşi vândă produsele lor naturale din propriile gospodarii şi mici ferme, precum şi al localnicilor şi turiştilor, pe care îi putem opri în drumul lor spre zonele de vacantă din culoarul Rucăr-Bran şi care, chiar în aceste timpuri dificile, se deplasează în flux continuu, mai ales în zilele sfârşitului de săptămână.

Ne dorim să îi ajutăm pe toţi cei care aduc efectiv valoare acestei zone să îşi vândă, să îşi crească şi să îşi diversifice produsele, ştiind că, mai ales acum, în timpurile moderne, produsele naturale şi creaţiile autentice ale muscelenilor vor fi la mare căutare.

Oportunitatea este acum, când accesarea fondurilor europene este un garant al bunei-practici de finanţare a proiectelor de dezvoltare locală, iar înfiinţarea Târgului Tradiţiilor Muscelene din Câmpulung va aduce beneficii unei largi categorii de mici producători şi meşteşugari din întreaga zonă. 

Trebuie să fie dezvoltată o piaţă tradiţională locală, benefică regiunii şi pentru aceasta trebuie să se permită resurselor locale, locuitorilor din regiune şi comunităţii locale să aibă un rol important în dezvoltarea pieţei tradiţionale locale.

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_noiembrie_2533_7.jpgTârgul tradiţional local trebuie sa fie orientat spre cultură şi turism şi să fie pregătit nu numai pentru a-şi schimba atractivitatea şi destinaţia locală reprezentativă, dar şi pentru a crea noi identităţi localităţilor, prin conexiunea dintre pieţele locale şi resursele de cultură şi turism.

Conceptul de pieţe tradiţionale locale orientate spre cultură şi turism trebuie sa fie parte a proiectelor de sprijin din partea autorităţilor locale şi centrale, care să aplice strategii de utilizare a caracteristicilor şi resurselor istorice sau culturale locale, pentru a spori atractivitatea acestor târguri pentru turişti sau vizitatori.

Din punct de vedere fizic, târgul tradiţional local trebuie să fie gândit ca un loc pentru turism cultural, ceea ce implică diverse programe, precum crearea de spaţii culturale, sponsorizarea spectacolelor culturale şi dezvoltarea de produse turistice, cum ar fi ateliere de creaţie, expoziţii de tezaure artizanale muscelene, etc.

În prezent, în Câmpulung şi în zona aferentă există mulţi artizani talentaţi, care trebuie să facă drumuri lungi până la Braşov, Bran, sau Bucureşti, pentru a avea acces la târguri specifice, în timp ce un flux semnificativ de turişti traversează oraşul nostru, fără să existe încă un obiectiv turistic, care sa prezinte interes. 

Pentru toate acestea, proiectul meu de viitor parlamentar este să readuc bunăstarea în gospodăriile muscelenilor, prin promovarea iniţiativelor legislative necesare, care să vină în sprijinul meşteşugarilor şi a micilor producători, odată cu creşterea interesului turistic şi a veniturilor suplimentare pentru bugetele locale din zonă.

De asemenea, voi face toate demersurile necesare pentru stimularea înfiinţării centrelor de colectare de lână şi piei de animale pentru zona noastră, în directul beneficiu al producătorilor, eliminând în totalitate intervenţia intermediarilor.

În toată perioada activităţii mele publice şi politice, desfăşurată de-a lungul a cel puţin 20 de ani, am constatat multe din necesităţile oamenilor, în prezent existând prima oportunitate pentru un parlamentar liberal muscelean de a pune în practică soluţiile şi proiectele concrete, beneficiind de toată experienţa profesională şi politică necesară.

„Dacă nu noi, atunci cine? Dacă nu acum, atunci când?”

Prin Muscel dezvoltăm România!

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_noiembrie_2533_8.jpg

Acest material a fost comandat de Partidul Naţional Liberal. Realizat/publicat de Ziarul Evenimentul Muscelean AG SRL. Cod de identificare al Mandatarului Financiar: 11200025. 

The most visited gambling websites in The UK