Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

CRISTIAN GENTEA: ORGANIZĂM LA PITEŞTI FESTIVALUL CARE VA PUNE ORAŞUL PE HARTA MARILOR EVENIMENTE DIN ROMÂNIA

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 291

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_septembrie_2519_gentea19.jpgTurismul festivalier - ca fenomen social ce contribuie la dezvoltarea durabilă - reprezintă o prioritate pentru majoritatea oraşelor: 88 de festivaluri şi evenimente culturale au fost organizate în România în anul 2019. Urmărim, prin acest proiect, identificarea oportunităţilor de dezvoltare şi promovare a turismului în Piteşti prin intermediul unui festival, care are menirea de a anima şi a promova comunitatea.

Motivele care stau la baza organizării unui festival de mare amploare în Piteşti sunt: 

► Îmbunătăţirea imaginii municipiului la nivel naţional şi internaţional; 

► Creşterea numărului de vizitatori;                

► Oportunităţi de muncă dedicate în special tinerilor, în perioada sezonieră; 

► Catalizator pentru dezvoltarea socio-economică; 

► Consolidarea comunităţii şi dezvoltarea vieţii sociale urbane.

IMPACTUL ECONOMIC 

Beneficiile economice ale unui festival de succes într-o economie locală care dezvoltă turismul şi operatorii care au legătură cu acest domeniu sunt multiple. Banii cheltuiţi  în timpul zilelor petrecute la Piteşti se vor transforma în venituri pentru industria HoReCa, dar şi pentru piteştenii care şi vor putea închiria locuinţele pe perioada festivalului.

Presupunând că, din cei aproximativ 30.000 de participanţi aşteptaţi la prima ediţie a evenimentului, 15% sunt turişti (respectiv 4.500 persoane), ar însemna că spaţiile de cazare ocupate în timpul festivalului vor avea ponderea de 100% din totalul capacităţii din Piteşti, la care se adaugă toate structurile de tip HoReCa din localităţile învecinate şi cele mai apropiate oraşe, plus servicii de cazare în regim privat.

La o estimare a preţului mediu de 30 de euro de persoană/noapte, veniturile din cazare turistică ar putea ajunge la 270.000 de euro în două zile. La aceste venituri se adaugă sume provenind din servicii de masă, transport, shopping, furnizori de alte servicii şi activităţi, estimându-se, pentru prima ediţie, un plus de 500.000 de euro pentru economia oraşului nostru.

O parte din aceste fonduri ar aduce valoare adăugată, pentru că fondurile importante se reîntorc sub formă de investiţii publice din taxele şi impozitele generate. 

PROIECTUL FESTIVALULUI 

Festivalul se va organiza la sfârşitul lunii august, pe o durată de minim 2 zile (în cazul primei ediţii, cu perspectiva extinderii duratei de desfăşurare începând de la ediţia a II-a).

Derularea evenimentului va presupune 12 ore de concerte/zi, desfăşurate pe mai multe scene amplasate în puncte cheie, cu accent pe zona Lunca Argeşului.

Evenimentul va aduce pe scenele din Piteşti zeci de artişti români şi străini care să ofere un spectacol memorabil. În acest fel, participanţii vor putea trăi o experienţă muzicală completă, indiferent de preferinţe.

Pentru a crea o experienţă completă, pentru participanţi, vor fi organizate zeci de microevenimente şi happeninguri, diferite activităţi non-muzicale, activităţi sportive, activităţi dedicate familiei, Virtual Reality Games, zone de tip Food Truck şi multe altele. Festivalul va înlesni astfel mii de interacţiuni sociale. 

Accesul la eveniment se va face pe bază de bilete şi abonamente, iar experienţele muzicale şi non-muzicale se adresează tuturor categoriilor de vârstă. Participanţii vor avea posibilitatea de a accesa o aplicaţie dedicată în care vor putea găsi harta festivalului, programul, artiştii şi multe alte funcţionalităţi. Această aplicaţie aduce un plus atât pe partea de experienţă de consum şi de brand, cât şi pe partea de comunicare.  

CAMPANII ÎN TIMPUL FESTIVALULUI

► Promovarea obiectivelor turistice prin campania “#VisitPiteşti”. Oricine va deţine o brăţară de festival, va avea reduceri la obiective turistice din localitate şi din judeţ.

► Dezvoltarea mediului educativ prin campania „#BacDe10”. Toţi cei care au media 10 la Bacalaureat vor participa gratuit la acest festival. 0

► Dezvoltare durabilă a sănătăţii publice prin campania „Donează Sânge!” Donatorii vor primi reduceri la cumpărarea biletelor. 

► Participarea activă în viaţa comunităţii prin campanie de voluntariat. Implicarea benevolă în organizarea acestui festival, pentru dezvoltarea abilităţilor şi competenţelor.  

Acest material a fost comandat de Partidul Social Democrat - Organizaţia Judeţeană Argeş. Realizat/publicat de Ziarul Evenimentul Muscelean AG SRL. Cod de identificare al Mandatarului Financiar: 21200019.

The most visited gambling websites in The UK