Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Copiii, implicaţi în administraţia locală. Ei vor spune cum vor să arate parcurile de joacă

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 242

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_septembrie_2516_Clipboard12.jpgCu siguranţă, copiii Câmpulungului merită mult mai mult decât modestele spaţii de joacă amenajate de autorităţi insensibile la nevoia de varietate a celor mici. Ce le-a oferit Primăria se vede: locuri de joacă sărăcăcioase în materie de dotare, neatractive, care nu provoacă interes beneficiarilor. Decât deloc… e bine şi atât, îşi spun părinţii şi bunicii cu rolul de supraveghetori ai nepoţilor. Ce frumos ar fi fost un Orăşel al Copiilor, căci loc pentru amplasarea lui era berechet şi în Grui, şi în Vişoi, unde s-a executat, într-o manieră jenantă, un parc la costuri halucinante. Golaş, scump şi dezolant, acesta a fost proiectul de anvergură al Primăriei în mandatul 2016-2020, pentru copiii din cel mai aglomerat cartier al oraşului. 

Ca să nu cadă în greşelile înaintaşilor bazate pe gusturile în materie de shopping ale ADP-ului, Elena Lasconi intenţionează să creeze spaţii de mişcare pe placul copiilor. Aceasta a mărturisit recent că proiectele sale pentru copii vor avea la bază consultarea beneficiarilor, ca să iasă un lucru de care şcolarii şi liceenii să fie mulţumiţi. 

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_septembrie_2516_Clipboard13.jpgElena LASCONI: „Când merg pe stradă, toată lumea se întreabă: “Oare, de ce îmi pierd timpul la discuţii cu elevii şi copiii fără drept de vot?” Răspunsul e simplu: Câmpulungul este despre toţi câmpulungenii, iar eu voi fi primarul fiecăruia dintre voi, indiferent de vârstă, culoare politică, statut social, etc. Voi face un lucru pe care nu l-a făcut niciun primar, în ultimii 30 de ani, în Câmpulung, şi nu ştiu dacă cineva l-a făcut în ţară. Voi implica copiii în administraţia locală. Cum? Exemplu: dacă într-o zonă din oraş, câmpulungenii consideră necesară, în urma consultărilor, crearea unui loc de joacă pentru copii, cred că cele mai bune idei pentru felul în care trebuie să arate acesta, le au copiii. Pe de altă parte, până acum, politicienii i-au ignorat total, tocmai pentru că minorii nu au drept de vot. 

Dragi elevi, dragi copii, este momentul ca vocea voastră să fie auzită! Este momentul ca ideile şi dorinţele voastre să se concretizeze. Pentru mine sunteţi foarte importanţi, voi sunteţi viitorul. Sunt sigură că prin contribuţia voastră concretă, în dezvoltarea oraşului, veţi fi mai implicaţi şi devotaţi locului de baştină. Sunt la fel de sigură că, după ce veţi termina şcoala, vă veţi întoarce cu drag acasă, la locul acela de joacă, de exemplu. Mi-aş dori să vă implicaţi în administrarea oraşului şi să nu vă fie teamă. Abia aştept să vină ziua în care să votez primar unul dintre copiii cu care am vorbit zilele acestea!”

The most visited gambling websites in The UK