Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Fondurile europene - soluţia pentru dezvoltarea Câmpulungului

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 295

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_august_2509_15.jpgCa centru al administraţiei locale, Primăria Câmpulung, în secolul XXI, trebuie să devină o instituţie a câmpulungenilor, cu profil european, şi să vină în sprijinul acestora. A sosit momentul în care Primăria să vină către cetăţean şi nu invers. Trebuie să înţelegem cu toţii că implicarea în viaţa comunităţii, sub diverse forme, va face din comunitatea câmpulungeană o comunitate activă, solidară, căreia îi pasă şi de ceea ce se întâmplă în afara propriei locuinţe. 

Rolul primarului este de a transforma comunitatea câmpulungeană într-una căreia să-i pese de tot ceea ce se întâmplă în jurul ei, de a-i coopta pe cetăţeni în adoptarea deciziilor. Primarul trebuie să înţeleagă că misiunea lui este de a face toate eforturile pentru a creşte calitatea vieţii cetăţenilor şi, de asemenea, trebuie să ignore politica intereselor de  partid. Chiar dacă suntem la putere sau în opoziţie, câmpulungenii ne-au trimis aici să muncim pentru binele lor şi să nu intrăm în scandaluri interminabile, care să ne ducă nicăieri.

Istoria recentă a României a demonstrat un lucru foarte simplu cu privire la dezvoltarea comunităţilor şi anume absorbţia de fonduri europene. Primul pas este constituirea unei echipe eficiente, care să fie specializată pe atragerea de fonduri structurale.

 Bugetul Câmpulungului nu este unul care să determine dezvoltare. Analiza execuţiei bugetare pe ultimii ani arată un lucru foarte clar: cu bugetul Câmpulungului se poate doar administra oraşul, dar nu se poate dezvolta. Avem o serie de exemple de bune practici în România, nu numai de oraşe, ci chiar de comunităţi mici, comune, care au reuşit o modernizare rapidă, datorită absorbţiei de fonduri europene. Unul dintre proiectele care să fie puse în practică pe bază de fonduri europene este cel al amenajării unui loc de promenadă pe malul Râului Târgului. Cu siguranţă, mulţi cetăţeni vor spune: e o fantezie. Nu, nu este. Trebuie să ne propunem proiecte serioase, să depăşim acea barieră care înseamnă neîncrederea, urmată de expresia “nu, la noi nu se poate”. Trebuie să luăm exemple de la ce au făcut alţii. Prin urmare, trebuie valorificat potenţialul oferit de Râul Târgului. Parte a programului meu, legat de fonduri europene, este scrierea unui proiect serios pentru amenajarea malului drept al Râului Târgului, care înseamnă locuri  de joacă pentru copii,  zonă de fitness, iluminat inteligent, camere supraveghere, sistem wi-fi. Un asemenea loc înseamnă creşterea calităţii vieţii. În acelaşi timp, trebuie să facilităm cetăţenilor din zona Vişoi accesul spre această zonă de promenadă prin pod pietonal peste Râul Târgului. Alte proiecte cu finanţare europeană şi guvernamentală sunt: reabilitarea termică a blocurilor, infrastructură rutieră.

Sunt convins că se poate. Eu cred cu tărie în asemenea proiecte fără de care nu ne putem gândi la dezvoltarea Câmpulungului!

The most visited gambling websites in The UK