Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Candidaţii la locale trebuie să ne prezinte casele, conturile, maşinile şi obiectele de lux ale familiei

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 879

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_iulie_2504_7.jpgb_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_iulie_2504_8.jpgA candida la o funcţie în administraţia publică generează o bătaie de cap în regulă pentru cel intrat în cursa electorală, obligat să apară în faţa comunităţii cu proprietăţile, conturile şi, în general, cu toţi banii daţi sau încasaţi, maşinile, bijuteriile şi obiectele de artă scumpe, cumpărate sau primite. Teoretic, averea pretendenţilor la şefia Câmpulungului nu va mai constitui un secret pentru cei care vor dori să ştie cât de bogaţi sunt aleşii în momentul alegerilor şi cât de mult s-au îmbogăţit pe parcursul mandatului. Nu numai bunurile şi banii candidaţilor vor fi în „văzul lumii”, ci şi ale soţiilor şi copiilor acestora, după cum aţi observat în desele relatări din ziarul nostru, care v-a ţinut la curent cu declaraţiile de avere şi interese ale primarului, viceprimarului şi consilierilor locali. De asemenea, „spovedania” aspiranţilor la Primărie şi Consiliul Local nu trebuie să omită eventualele legături cu fosta Securitate, precum şi calitatea de patron de firme, membru în Consilii de Administraţii, fundaţii, asociaţii, etc. „Deconspirarea” averilor, obligaţie valabilă şi în momentul candidaturii, şi anual, în timpul mandatului, în mod cert, îi pune într-o situaţie deloc confortabilă atât pe cei care au prea puţin, dar şi pe cei care au prea mult. Şi asta datorită oscilaţiei electoratului în aprecieri, pornind de la „prăpădit”, în cazul săracilor, până la „hoţ”, în cazul bogaţilor. 

Şi candidaţii Consiliului Local vor întocmi câte patru dosare de fiecare, cu o grămadă de acte  

Dar să nu-i văităm noi pe oportuniştii scoşi din „bortă” de alegerile din 2020, pe care i-a lovit subit dragul de Câmpulung şi dezvoltarea acestuia, probabil, din plictiseală, după atingerea unui nivel al bunăstării, care îi face să-şi dorească şi altceva. Ca, de pildă, formula de adresare „domnul consilier”, care vine şi cu avantaje materiale pentru „înghesuiţii” de profesie la un loc în Consiliul Local. Majoritatea ocupanţilor locurilor la masa celor 19 dau din coate să-şi păstreze funcţiile pentru cei 10% din indemnizaţia primarului, pe care îi încasează, în fiecare lună, degeaba. Cu siguranţă, nu pentru indemnizaţia de consilier local le-a căşunat să candideze mai multor oameni de afaceri din Câmpulung, grupaţi în jurul lui Dorin Mirea, în Partidul Oamenilor Liberi, ai cărui membri au, vorba românului, bani cât să-i întoarcă cu lopata. Foarte bine că avem şi alt tip de candidat, adică om cu stare, care n-are motive să stea umil în faţa primarului, care îi recompensează servilismul cu cei 1.000 de lei lunar. Motivele apariţiei unui model de candidat diferit faţă de pensionarii şi bugetarii buluciţi pe listele partidelor rămân necunoscute momentan, căci noutatea acestor alegeri n-a ieşit deocamdată public, în faţa câmpulungenilor, cu oamenii şi cu intenţiile pentru data de 27 septembrie. 

Până vom afla programele politicienilor, vom prezenta, în rezumat procedura care trebuie parcursă de fiecare candidat în parte, pentru a putea accesa procesul electoral. Fiecare participant la alegeri are obligaţia de a întocmi patru dosare, care trebuie să conţină următoarele acte: 1.Propunerea de candidatură; 2.Lista de candidaţi (în original); 3.Copia actului de identitate; 4.Declaraţia de acceptare (în original); 5.Declaraţie de avere (în original); 6.Declaraţie de interese (în original); 7.Declaraţia pe propria răspundere privind calitatea de lucrător al Securităţii sau de colaborator. Din cele patru dosare, două, în original, se depun la Biroul Electoral Central, iar celelalte două, în copie, vor fi certificate de către preşedinţii BEC. Un exemplar ajunge la Judecătorie.

Musai ca partidele să aibă câte 24 de oameni pe lista pentru Consiliul Local  

Pentru Consiliul Local, partidele trebuie să aibă o listă formată din 24 de persoane care, obligatoriu, parcurg etapele enumerate mai înainte. De ce 24 şi nu 19, cât numără Consiliul Local Câmpulung? Pentru că altfel ratează faza redistribuirii de locuri în forul legislativ, operaţiune esenţială în stabilirea numărului de mandate obţinute de fiecare organizaţie politică în parte. Acesta este motivul pentru care aţi remarcat pe listele partidelor numele unor cetăţeni care v-au produs zâmbete cu pretenţiile lor de a face parte din conducerea Câmpulungului. În fapt, oamenii au fost trecuţi ca să fie, eligibilitatea fiind sub semnul întrebării de la locurile 5-6 în jos. 

În 2016, pentru PSD, eligibilitatea a coborât până la locul 10, prinzând descoperit partidul care n-a avut oameni decât pentru jumătate din mandatele câştigate. De aia a intrat cine a intrat în Consiliul Local, fiind bine şi pentru buzunarul lor, fiind bine şi pentru primar, care a avut cel mai liniştit mandat din istoria post-decembristă a Câmpulungului.    

Cine sunt candidaţii de până acum la şefia Câmpulungului 

Situaţia candidaturilor s-a schimbat puţin faţă de numele prezentate în ediţia trecută, cu menţiunea că, aseară, social-democraţii s-au reunit într-o aşa-zisă Adunare Generală, cu participare limitată. În ordinea anunţării candidaţilor la funcţia de primar, vom avea de ales între:

1.Elena Lasconi - Uniunea Salvaţi România - PLUS;            

2.Nicolae Zaharia - Partidul Naţional Liberal; 

3.Ion Ciurea - Partidul Mişcarea Populară;

4.Anca Coşa - Alianţa pentru Uniunea Românilor; 

5.Liviu Ţâroiu - Partidul Social-Democrat; 

6.Marius Dumitrescu - Alternativa Dreaptă; 

7.Florin Bivol - Alianţa Liberalilor şi Democraţilor;

8.Virgil Stuparu - independent.

Rămâne de clarificat şi opţiunea lui Marian Rădulescu, liderul Pro România Câmpulung, care este posibil să facă un pas în spate în faţa unei persoane cu mai multă notorietate politică. Realizând cât de mici sunt şansele sale la funcţia de primar, Rădulescu se mulţumeşte şi cu un loc în Consiliul Local. De asemenea, ne aşteptăm să apară un candidat al Partidului Ecologist şi să se hotărască dacă mai candidează sau nu Nicolae Dumitrescu.       

În afara partidelor enumerate care au candidat la funcţia de primar, este sigură participarea pentru Consiliul Local a Partidului Oamenilor Liberi, constituit în jurul managerului de la Ceramus, Dorin Mirea. POL a creionat o listă pentru Consiliul Local, pe care se găsesc nume sonore de oameni de afaceri, oameni cu funcţii publice, mulţi dintre ei regăsiţi în Clubul “Lions”, Masonerie şi din alte structuri civice, primele poziţii fiind ocupate de Dorin Mirea, Dan Şain, Claudiu Căţoiu. Ţinta POL, se pare, constă în şase locuri în Consiliul Local, deşi realist este un scor de maxim un consilier. Rămâne incertă participarea acestora în confruntarea pentru funcţia de primar. “E.M.”

 

The most visited gambling websites in The UK