Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

În sondajele partidelor, Liviu Ţâroiu, din nou primar. Dreapta unită va alege viceprimarul Câmpulungului

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 2453

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_iulie_2500_5.jpgNu împrăştierea bolii în târg îi ţine izolaţi pe politicienii locului, care au acest comportament distant faţă de electorat înaintea  fiecărui scrutin având ca miză Primăria şi Consiliul Local. Asta deşi, permanent, s-a demonstrat că nu ţine „îngrăşatul porcului în Ajun” pentru cei din afara administraţiei publice locale. Dacă tinerii şi adulţii îi lasă din nou pe părinţi şi bunici să le decidă viitorul, iese primar tot Liviu Ţâroiu. Actualul edil este preferinţa bătrânilor pe care nu-i interesează calitatea şi valoarea contractelor Primăriei, nu-i interesează că s-a umplut Primăria de pile şi că principala grijă a autorităţilor a fost să-şi crească salariile aduse la un nivel nesimţit raportat la distanţarea uriaşă a Câmpulungului de Piteşti şi Mioveni. Pentru pensionari contează că e omul PSD, partidul pomenilor, al ajutoarelor sociale şi, în general, al încurajării sărăciei, căci săracii sunt uşor de manipulat electoral.

Cu o dreaptă unită şi cu o prezenţă bună a tinerilor, Câmpulungul scapă de Ţâroiu 

Compilând date extrase din sondaje realizate de o parte a actorilor politici interesaţi să afle cum stau cu popularitatea înaintea alegerilor, a reieşit următoarea variantă de conducere a  Câmpulungului. Cea mai apropiată de adevăr, ţinând cont de comportamentul politicienilor de până acum, fiind avantajaţi cei care sunt vizibili, prin prisma funcţiilor ocupate. Două sunt ideile de reţinut din această succintă analiză. Prima: dacă persoanele tinere ies la vot într-un număr care să conteze, Liviu Ţâroiu, genul de lider „expirat”, detestat de generaţia modernă, fiind un om al trecutului, nu mai „pupă” al doilea mandat de primar. A doua: cu sau fără Ţâroiu primar, viceprimarul Mărgărin Şerban Blidaru „zboară” de la şefia municipiului. Varietatea de partide de dreapta, în privinţa cărora intuim că vor intra în Consiliul Local, pornind şi de la consolidarea imaginii lor la nivel central, va stabili viceprimarul. Aşadar, social-democraţii îşi restrâng rândurile, pentru a face loc colegilor democraţi şi liberali, cărora în mandatul 2020-2024 le aparţine funcţia de secund al Câmpulungului. 

PSD:  Liviu Ţâroiu porneşte ca favorit în aceste alegeri şi, în contextul unei participări slabe, cu mobilizarea vârstnicilor, câştigă din nou Primăria. Acest verdict uşor de anticipat ar putea fi zădărnicit dacă principalele partide de dreapta, PNL şi USR, susţin un candidat comun. Dacă acela ar fi Elena Lasconi, pentru Ţâroiu, jocul de-a primarul se încheie. Cum liberalii lasă impresia că vor să-l ajute din nou pe PSD-ist, aşa cum au făcut-o în 2016. După ce au trâmbiţat că demolează garajele, au dispărut, pur şi simplu, în campania electorală, cu candidatul Bogdan David, cu tot, care, suspect, s-a dat la fund, tocmai în luna decisivă, probabil, se va adeveri varianta celui de-al doilea mandat pentru Ţâroiu, plasat, după vot, la o diferenţă mare de contracandidata Elena Lasconi. În Consiliul Local, numărul de zece aleşi, probabil, se va înjumătăţi. PSD mai prinde cinci-şase locuri de consilier local. 

USR: Elena Lasconi, de una singură, bazându-se doar pe sprijinul colegilor din USR Câmpulung, total necunoscuţi alegătorilor din oraş, nu va putea câştiga funcţia de primar. Altfel stau lucrurile dacă liberalii acceptă pactul despre care vorbeam înainte. Dar cum liberalii sunt aserviţi PSD-ului şi lui Liviu Ţâroiu, se vor îndrepta ca ghiuleaua către următorul eşec. Intenţionat, de altfel. Dacă ai şansa să ajungi la putere şi spui „pas”… nu putem suspecta altceva decât că PNL face din nou figuraţie la alegeri. Popularitatea Elenei Lasconi va avantaja USR, care nu este exclus să intre în Consiliul Local cu patru-cinci reprezentanţi. Aşadar, Elena Lasconi trage partidul după ea şi se va poziţiona mult în faţa lui Nicolae Zaharia.   

PNL: Situaţie inversă faţă de USR, adică PNL îl trage după el pe Nicolae Zaharia. În acest caz, partidul se poziţionează mai bine decât candidatul. Nici în cele mai rupte de realitate scenarii, directorul de la „Dan Barbilian” nu ajunge primar, deznodământ care reiese şi din măsurătorile partidului. În prezent, liberalii au şase consilieri şi nu este exclus ca, după acest scrutin, să piardă unul. Previziunile bazate pe sondaje înclină către cinci-şase consilieri PNL.  

Pro România: Miza este Consiliul Local, unde partidul lui Victor Ponta este posibil să aibă o reprezentare constând în unul-doi aleşi. Asta în scenariul optimist. Într-unul realist, va avea unul, în persoana candidatului la funcţia de primar, Marian Rădulescu. 

PMP: Maxim un consilier local pentru Mişcarea Populară, care va fi tot pretendentul la cea mai importantă funcţie din administraţia publică locală, Ion Ciurea. 

POL: Vom auzi curând despre Partidul Oamenilor Liberi, care există şi-l are pe post de coordonator pe omul de afaceri Dorin Mirea. Influenţa pe care acesta o are în municipiu ne face să credem că noua formaţiune se va alege cu un loc în Consiliul Local. Speculaţiile momentului nu dau un candidat la funcţia de primar. 

ALDE: Cu Florin Bivol, preşedinte, ALDE rămâne pe dinafara Consiliului Local. Zero locuri în Consiliul Local. 

Nicolae Dumitrescu şi Virgil Stuparu, alte nume vehiculate pentru funcţia de primar, nu vor obţine, nici pe cont propriu, nici reprezentând o formaţiune politică, în afara celor enumerate, o funcţie în viitoarea legislatură. Nici de consilier local, darămite de primar. Dar, probabil, vor ajuta candidaţii şi partidele care îi folosesc pe post de „iepuri”, pentru a rupe din voturile principalului contracandidat. 

Recapitulând ordinea bazată pe informaţiile extrase din sondajele partidelor, rezultatul alegerilor la funcţia de primar ar putea arăta astfel: 1.Liviu Ţâroiu; 2.Elena Lasconi; 3.Nicolae Zaharia; 4.Ion Ciurea; 5.Marian Rădulescu; 6.Florin Bivol; 7.Nicolae Dumitrescu; 8.Virgil Stuparu.      

Ar fi păcat ca dreapta să se mulţumească doar cu funcţia de vice  

Apropierea de data de 27 septembrie va aduce pe firmament şi alte nume, şi de candidaţi, şi de partide, şi de independenţi, aşa cum s-a întâmplat la fiecare scrutin, când partidele şi-au pus la treabă „iepurii”. Candidaţii fără şanse, cu rolul de a încurca, care au ciupit voturile combatanţilor principali.  

Dacă partidele noastre merg pe căi separate, fără înţelegeri şi parteneriate de conjunctură, victoria aparţine lui Liviu Ţâroiu. Al doilea mandat al său va fi mai rău decât primul. De ce? Întrucât pierde majoritatea în Consiliul Local, graţie dreptei formate din PNL, USR, PMP. Situaţie în care dezinteresul de a mai face ceva, cât de mărunt, în Câmpulungul nostru prăpădit, va fi atitudinea uşor de bănuit de pe acum. Pe Ţâroiu nu-l va mai interesa decât ce-şi bagă în buzunar: leafa de primar şi „toate celelalte”, ca să-i cităm o expresie preferată, de fapt, un tic verbal, la cât de des o repetă. 

Dreptei, care va fi suficient de numeroasă încât să strice maşinăria de vot a PSD, îi va aparţine viceprimarul. „Rododendronul” partidului, navetistul „Mărgă”, rămâne, clar, fără funcţia în care a arătat doar cât de des merge la dentist. Rămas simplu consilier local, nu-i rămân la îndemână decât două variante dacă vrea să se mai vadă la tv. Fie îşi “înşurubează” gâtul după fiecare cameră tv, pe la şedinţe, fie începe să ia cuvântul, însă, mai mult ca sigur, partidul îi va interzice. „E.M.”

The most visited gambling websites in The UK