Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Logo

Dacă liberalii dau dovadă de maturitate politică, acceptă parteneriatul cu Elena Lasconi

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_iulie_2499_3.jpg

Susţinerea unui candidat comun PNL - USR, la alegerile locale, reprezintă cea mai bună strategie de a-l învinge pe Liviu Ţâroiu 

Într-o politică locală complet amorţită, prima mişcare o face Elena Lasconi, prin invitaţia lansată liberalilor de a forma o dreaptă suficient de puternică încât să preia conducerea Câmpulungului. Evident, o eventuală alianţă PNL - USR, pe plan local, urmăreşte susţinerea unui candidat comun la funcţia de primar. Apreciata jurnalistă conduce organizaţia municipală a Uniunii Salvaţi România, formaţiune avantajată de dezgustul câmpulungenilor cauzat de administraţiile PSD şi PNL. Dacă liberalii dau dovadă de maturitate politică, acceptă propunerea de parteneriat a Elenei Lasconi, o personalitate îndrăgită rapid de oamenii locurilor, decepţionaţi de decăderea municipiului, rămas „de căruţă” în judeţ. Liberalii intră în aceste locale cu aceleaşi minusuri din 2016: n-au un lider cu priză la electorat, n-au nici candidat popular şi, în plus, este încă vie amintirea răului produs Câmpulungului în decursul celor 12 ani de conducere PNL. 

Pe Lasconi o avantajează lipsa legăturilor cu afaceriştii care îl comandă pe primar    

Unul dintre atu-urile noutăţii acestor alegeri, o femeie puternică, cinstită, cu mintea limpede şi deschisă la modelele de dezvoltare aplicate în ţările europene, n-are cum să fie trecut cu vederea. Elena Lasconi n-are legătură cu „potlogăriile” din administraţia publică locală, cu patronii cărora le sunt, de regulă, datori cei ajunşi în funcţii şi cu frăţia politicienilor care se pupă în culise, uniţi de interese şi cumetrii. Primarul PSD a dat locuinţe celor de la PNL, a angajat neamurile celor de la PNL, a dat contracte firmelor membrilor PNL, de aceea au lipsit sesizările oficiale la instituţiile de anchetă la adresa lucrărilor pe bani publici, executate la preţuri abjecte, invers proporţionale cu rezultatul băşcălios. 

Alegerile din 2020 au în oferta electorală un om proaspăt, curat, „neinfectat” - căci tot este pe val termenul - politic, chiar dacă a optat pentru o formaţiune politică, pentru a putea candida la funcţia de primar. Experienţele trecute au arătat unde se plasează candidaţii independenţi: la coada clasamentului pretendenţilor la cea mai importantă funcţie din administraţia publică locală. De popularitatea Elenei Lasconi ar putea profita, dacă ar lăsa aroganţa la o parte, liberalii din Câmpulung, rămaşi fără primar şi înjumătăţiţi numeric în Consiliul Local în mandatul 2016-2020. Scrutinul din 27 septembrie este şansa lor să revină la putere, dar nu cu alesul lor pentru Primăria Câmpulung.

Nicolae Zaharia, alegerea PNL, candidatul atât de departe de oameni şi de urgenţele lor

Profesorul Nicolae Zaharia, pe care îl susţin o parte dintre colegii de breaslă, are o abordare care îl îndepărtează de omul simplu, dar care merge conştiincios la vot. Prin discursul greoi, plictisitor, direcţionat către evenimentele istorice ale trecutului, directorul Liceului „Dan Barbilian” lasă impresia că nici nu-şi doreşte prea tare să fie primar. Acesta mărturisea că a fost rugat să candideze, liberalii chiar au insistat foarte mult ca să-l convingă, neavând nicio variantă de primar. Şi că, după ce a acceptat, nu mai poate da înapoi. Or Câmpulungului îi trebuie un om hotărât, curajos, care să taie de la rădăcină răul făcut oraşului. Să termine cu şpaga, cu pilele, cu comisioanele din administraţia publică locală, cu obedienţa faţă de oameni de afaceri, ale căror interese dictează politica de conducere a municipiului.                    

Până în acest moment, Zaharia nu s-a adresat celor mulţi, ci celor care i se aseamănă, intelectuali închişi într-un birou izolat de realităţile din cartiere, unde sunt problemele adevărate ale oraşului. Să le spui celor care rămân zilnic fără apă, din cauza avariilor din reţea, că la Câmpulung este prioritar un centru cultural… denotă că eşti rupt de urgenţele reale ale cetăţenilor. 

Până acum, PNL a refuzat parteneriatul cu Lasconi, şansa de a-l da jos pe Ţâroiu   

Prin neastâmpărul şi vioiciunea trădate de fiecare gest şi privire, Elena Lasconi este omul care vrea să facă treabă. Fiind femeie şi fiind lipsită de viciile morale şi penale ale predecesorilor săi, Lasconi intră în aceste alegeri cu o mare calitate: se face uşor plăcută. Oamenii îi simt căldura, onestitatea şi dorinţa de a termina cu jaful în administraţia publică. 

Nu va fi uşor să-l învingă pe Liviu Ţâroiu, care are susţinerea pensionarilor votanţi ai PSD, cărora nu le mai pasă de dezvoltarea oraşului, căci ei nu mai au un viitor. De aceea, Elena Lasconi caută să-i atragă de partea ei pe liberali, într-un parteneriat care să susţină un singur om. Potrivit unui comunicat de presă, Elena Lasconi, preşedintele USR Câmpulung, a invitat oficial conducerea PNL Câmpulung la discuţii privind posibilitatea unui candidat comun la alegerile pentru Primăria municipiului. 

„Pe 7 iulie, Elena Lasconi a trimis invitaţia oficială după câteva încercări de discuţii informale. Din păcate, aceste discuţii nu au avut loc niciodată. Preşedintele USR Câmpulung consideră că suntem într-un moment în care nu putem să ne împiedicăm de orgolii şi de o dreaptă divizată. Trebuie să privim imaginea de ansamblu şi să înţelegem că scopul este să aducem oraşul Câmpulung Muscel, în secolul XXI, prin proiecte pe care le putem implementa doar printr-o susţinere majoritară.”, transmite USR Câmpulung. 

Până în acest moment, liberalii n-au arătat că au învăţat din greşelile trecutului. A avea un viceprimar şi o majoritate refăcută în Consiliul Local este un succes în comparaţie cu eşecul deloc greu de anticipat, mizând pe şansele unui candidat „fără sare şi fără piper”. Plus că aceste alegeri locale se produc pe fondul procentelor pierdute la nivel naţional de PNL, în timpul pandemiei, ale cărei restricţii impuse populaţiei se vor reflecta în votul acordat cu prima ocazie. „E.M.” 

Evenimentul Muscelean