Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Lucian Ionescu a eliberat locul pentru următorul de pe lista PNL: Radu Sălcescu. În luna mai, dacă vrea, acesta revine în Consiliu

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1381

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_mai_2481_2.jpgAducându-se vorba la şedinţa Consiliului Local, de săptămâna trecută, despre Comisia de Urbanism a Consiliului Local, social-democratul Cornel Băjan a solicitat Executivului completarea ei cu alt coleg, după retragerea liberalului Lucian Ionescu, promovat în funcţia de şef al Cancelariei Prefectului. Completarea ei nu se poate face oricum, ci numai după ce PNL, rămas în cinci aleşi la masa Legislativului municipal, desemnează un înlocuitor pentru Ionescu. La câte funcţii bune au prins, graţie partidului, consilierii liberali câmpulungeni, pare că nu i-a mai interesat minoritatea tot mai subţire în care se găsesc. Bogdan David, şef la Administraţia Bazinală de Apă Argeş-Vedea, Cristi Creţu, adjunct la Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş, Lucian Ionescu, „mâna dreaptă” a prefectului Emanuel Soare, sunt suficiente motive pentru PNL-işti să-i doară în cot de revenirea la formula de şase, produsă de alegerile locale din 2016. 

Cum mandatul actualilor aleşi s-a prelungit cu o jumătate de an, până în luna decembrie, în care vor „păpa” indemnizaţie din banii noştri, se pare că aceştia au de gând să propună un succesor al lui Ionescu. N-au făcut-o, însă, fără să fie rugaţi să-şi pregătească un om în locul lui Ionescu, atât în Consiliul Local, cât şi în structurile de lucru în care acesta era desemnat: Comisia de Urbanism a Consiliului Local şi Consiliul de Administraţie al Colegiului Naţional „Dinicu Golescu”. „Poate, pentru şedinţa următoare (n.r. din luna mai), veniţi cu o propunere de completare a Consiliului Local.”, i-a împins de la spate pe liberali primarul. „Se rezolvă., a replicat preşedintele David, care nu şi-a reţinut o ironie. Vrem să facem economie la bugetul local.” „Nu aici sunt economiile, lăsaţi.”, recunoaşte Ţâroiu, care, mai degrabă, ne ţine pe noi, câmpulungenii, pe întuneric, făcând economie la iluminatul public, decât să scutească vreo indemnizaţie şi aşa achitată de pomană. 

Următorul pe lista PNL la alegerile locale din 2016 este Radu Sălcescu, aflat la doua experienţă de înlocuitor, după eliberarea unui loc în Consiliul Local. Prima dată s-a întâmplat pe la jumătatea mandatului 2012-2016, când liberalul l-a înlocuit pe social-democratul Adrian Verde, pe fondul unei incompatibilităţi între calitatea de ales local şi funcţia ocupată la acel moment la Ministerul Agriculturii. A fost un mandat de pomină pentru PSD, care, candidând pe lista USL, a rămas cu trei oameni, după înlocuirea promovatei Hirică la Edilul cu incompatibilul Verde, urmat pe listă, în alternanţa PNL-PSD, de un liberal. După această experienţă consumată între 2014-2016, Sălcescu revine, dacă vrea, în Consiliul Local şi în Comisia de Organizare şi Dezvoltare Urbanistică, Realizarea Lucrărilor Publice, Protecţia Mediului Înconjurător, Conservarea Monumentelor Istorice şi de Arhitectură, unde îi are colegi pe Mărgărin Blidaru, Nicolae Dumitrescu, Cornel Băjan şi Manuel Zenovie. M.B.

 

The most visited gambling websites in The UK