Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Logo

Au fost prezentaţi candidaţii PMP pentru Primăriile Câmpulung, Poienari de Muscel, Bughea de Jos şi Vultureşti

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_martie_2467_2.jpgÎn cadrul unei conferinţe, ţinută vineri, 6 martie, la sediul din Piteşti, preşedintele PMP Argeş, Cătălin Bulf, a prezentat noi candidaţi ai partidului pentru primăriile din Argeş. Au fost aduşi în faţa presei şase pretendenţi la fotoliile de primar, patru fiind propuşi pentru localităţile din Muscel. Este vorba despre Ion Ciurea, pentru Primăria Câmpulung, Ion Constantin Tică, pentru Primăria Poienarii de Muscel, Victor Mihai Enache, pentru Primăria Bughea de Jos, şi Ion Dumitra, la Primăria Vultureşti. Ceilalţi doi au fost Eduard Ştefan Dima, la Primăria Ştefăneşti, şi Adrian Parolea Moga, la Primăria Mălureni.

Aşa cum a declarat liderul Cătălin Bulf, PMP Argeş are nominalizaţi 95 de candidaţi pentru tot atâtea primării de localităţi. „Ne dorim oameni de o anumită factură şi o anumită calitate. Pentru filiala Argeş a PMP, regula este simplă şi clară, mergem singuri. Dacă vreun candidat dintr-o localitate vrea să propună Consiliului Executiv o alianţă, o vom discuta, nu vom refuza, dar trebuie să vină dinspre teritoriu spre noi, noi nu vom negocia invers. Dacă este necesar, dacă este în avantajul organizaţiei, facem şi compromisuri, dar prima condiţie care se pune este calitatea omului care vine. Nu prea avem nevoie de navetişti. Pentru că un om pe care-l promovezi acum, după alegeri să nu mai fie al tău şi atunci nu ai câştigat nimic pentru filială.”, a declarat Bulf. Revenind la candidaţi, aceştia au fost puşi să se prezinte singuri.

-Ion Ciurea, candidatul pentru Primăria Câmpulung: „Consider că ştiu, pot, vreau, dar mai ales am determinarea să schimb ceva în Câmpulung”

Ion Ciurea este câmpulungean, născut la Stoeneşti, satul Bădeni, de profesie economist. În vârstă de 65 de ani, a absolvit Liceul Pedagogic, profesând ca învăţător şapte ani. „În 1981, am intrat la Academia de Studii Economice, iar după ce am terminat-o, am lucrat la Întreprinderea de Gospodărire Comunală şi Locativă din Câmpulung, la Serviciul Plan-Dezvoltare, Învăţământ, Retribuire, cum era atunci şi, după aceea, şef Serviciu Finaciar. La 1 mai 1991, am dat concurs de ocuparea unui post la Banca Română pentru Dezvoltare şi până când am ieşit la pensie, la 1 noiembrie 2019, am fost lucrător bancar. În 1996, am fost numit directorul Sucursalei Câmpulung. Fac o precizare, în toată cariera mea n-am fost membrul niciunui partid, nici înainte, nici după 1989, activitatea politică am început-o în luna ianuarie, anul acesta. Nu am în spatele meu ceva care să-mi fie ruşine vizavi de activitatea politică. De ce am intrat în politică? Pentru că tot ce se mişcă în jurul nostru este de un cenuşiu cotidian, nu văd schimbarea. În ceea ce mă priveşte, consider că ştiu, pot, vreau, dar mai ales am determinarea să schimb ceva în Câmpulung. De ce în PMP? În PMP am găsit oameni, membri care n-au fost surprinşi într-o situaţie delicată şi am achiesat la valorile consfinţite prin statutul acestei organizaţii.”, a spus Ion Ciurea.

-Ion Dumitra, candidat la Vultureşti: „Am 30 de ani experienţă în politică”

În 2012, Ion Dumitra a fost candidat, din partea PRM pentru fotoliul de primar la Vultureşti, dar a ieşit pe locul patru. Totuşi, în mandatul 2012-2016 a fost trei ani viceprimar şi un an vice cu atribuţii de primar. Din această postură, la alegerile din 2016 a ajuns consilier local, reprezentat al PNL. „Am 30 de ani experienţă în politică. Am candidat întotdeauna la PRM, după aceea am fost la PDL, „Băsist”, după, am rămas la PNL. Acum patru ani, am candidat din partea PNL împotriva PSD şi, pentru că au fost câteva vânturi neprielnice, la câteva voturi am pierdut Primăria. Sper ca, de data aceasta, dreapta să se unească în jurul meu şi poate reuşim încă o dată să mă duc în finală şi să reuşesc să bat PSD.”, a fost prezentarea candidatului de la Vultureşti.

-Ion Constantin Tică, candidat la Poienarii de Muscel: „Candidez pentru comuna mea pentru că sunt un patriot”

La ultimele alegeri locale, din 2016, Ion Constantin Tică a fost ales consilier local la Poienarii de Muscel pe lista Partidului pentru Argeş şi Muscel. „Lucrez în mediul privat, la o fabrică de renume, sunt unul dintre fondatorii fabricii aduse în România. De 32 de ani, profesez ca sculer-matriţer, dar sunt absolventul şi al unei şcoli tehnice. Mi-a plăcut să vin în acest partid, Mişcarea Populară, să candidez pentru comuna mea, în primul rând, pentru că sunt un patriot. Am lucrat foarte mulţi ani pe afară şi ştiu ce înseamnă să-ţi plece familia, copiii de lângă tine şi dorinţa mea este ca tot tineretul, pentru că şi eu mă consider tânăr, să se implice. Mi-a plăcut Partidul Mişcarea Populară, pentru că este un partid care creşte şi eu întotdeauna am căutat să cresc, eu viaţa mi-am creat-o prin proiecte, deci, am considerat că a venit momentul şi pentru acest pas.”, a transmis Ion Constantin Tică.

-Victor Mihai Enache, candidat la Bughea de Jos: „Vreau să aliniez comuna la nivelul de dezvoltare al judeţului”

Pretendentul la funcţia de primar al comunei Bughea de Jos, Victor Mihai Enache, nu e la prima experienţă de acest fel. În 2016, a fost candidatul PMP pentru funcţia de primar, dar s-a clasat pe locul 5, dar, fiind cap de listă, a ajuns consilier local. „Locuiesc în comuna Bughea de Jos, sunt născut acolo. Sunt de profesie jurist, absolvent al Facultăţii de Drept, şi sunt consilier PMP din 2016. Ştiu foarte bine de ce vreau să candidez. Primul lucru, comuna noastră nu e aliniată cu ce din jurul nostru ca nivel de dezvoltare. De ce trebuie să fim mereu noi cu un pas, doi, trei în urmă, nu înţeleg? Chiar la sfârşitul anului trecut, 11 comune din Muscel au primit bani pentru proiecte de mare anvergură, canalizare sau gaze, mai puţin Bughea de Jos. Este o situaţie pe care eu vreau s-o schimb şi să aliniez măcar această comună la nivelul de dezvoltare al întregului judeţ. Sunt multe alte obiective, vom vorbi.”, a declarat consilierul local. Isabela FILIP

 

Evenimentul Muscelean