Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Până la 1 aprilie vor fi desemnaţi toţi candidaţii PSD pentru funcţia de primar

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 2197

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_martie_2466_31.jpgÎn cadrul unei conferinţe de presă, secretarul executiv al PSD Argeş, deputatul Simona Bucura Oprescu, a prezentat lista localităţilor în care, în urma Adunărilor Generale, au fost desemnaţi candidaţii PSD pentru funcţia de primar. Au fost enumerate 43 de localităţi, printre care nouă sunt din Muscel (Stâlpeni - Gabi Şerbănoiu; Berevoeşti - Florin Bogdan Proca; Boteni - Vasile Leau; Cetăţeni - Ion Mugurel Minciună; Stoeneşti - Ion Marin; Lereşti - Marian Toader; Bălileşti - Cătălin Victor Turturică; Vlădeşti - Cristian Hristu Dică; Godeni - Ion Pădureanu).

Din 102, 75 de primari din Argeş sunt de la PSD

Aşa cum a declarat Simona Bucura Oprescu, există un calendar al Adunărilor Generale deja aprobat pentru 75 de localităţi, care să aibă loc până la data de 15 martie, localităţi în care PSD are primari în funcţie, urmând să fie planificate şi celelalte Adunări Generale. Întrebată de jurnalişti dacă sunt localităţi la care candidatul în funcţie este de la PSD, dar va fi desemna un alt candidat, acesta a răspuns: „În momentul în care vorbim, cred că vor fi şi astfel de situaţii. Nu avem încă o localitate cu primar în funcţie, unde a fost desemnat alt candidat, dar, pentru toate localităţile judeţului, avem o procedură pe care încercăm să o respectăm cu toţii pentru a ne maximiza şansele, în sensul că încercăm să facem sondaje în fiecare localitate, astfel încât să măsurăm intenţia de vot şi să vedem exact cum stau candidaţii noştri. În acelaşi timp, avem Adunare Generală a Organizaţiei PSD din localitatea respectivă, astfel încât, practic, PSD-iştii din acea localitate să aleagă care va fi candidatul dânşilor. Am avut localităţi în care au fost mai multe candidaturi pentru funcţia de preşedinte al Organizaţiei şi pentru funcţia de primar, dar care au fost tranşate prin vot în interiorul organizaţiei, iar candidatul care a obţinut cele mai multe voturi pe mâna acelui vom merge. Dintre cele 45 de localităţi unde am avut Adunări Generale până în acest moment, la cele la care avem primar, tot primarul în funcţie a fost desemnat de Organizaţia Locală să candideze. Ne dorim ca, până la 1 aprilie, să avem finalizată desemnarea candidaţilor. La nivelul Organizaţiei Argeş ne-am fixat un parcurs pe care încercăm să-l respectăm cu atenţie, fiindcă noi ne dorim un singur lucru, victorie în iunie la alegerile locale. Prin urmare, noi avem parcursul nostru, de care ne ţinem şi pe care îl facem. În ceea ce priveşte deciziile de la Bucureşti, Organizaţia Argeş va încerca în orice formulă de organizare a Congresului să-şi maximizeze şansele pentru a avea un cuvânt cât mai puternic de spus la Bucureşti, indiferent când va fi acest congres.” 

Ion Mânzână, susţinut la preşedinţia Consiliului Judeţean

Vizavi de cine va fi desemnat din partea PSD să candideze pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, Simona Bucura Oprescu a declarat că organizaţia judeţeană îl susţine pe Ion Mânzână care, din ianuarie, este şi preşedintele PSD Argeş. „Am declanşat sondaje în 51 de localităţi rurale şi în toate cele urbane ale Argeşului, de asemenea, avem un sondaj la nivel judeţean pentru desemnarea şi pentru măsurarea atât a posibililor competitori la Consiliul Judeţean, cât şi a notorietăţii de care se bucură colegii noştri, consilierii judeţeni. La Consiliul Judeţean, PSD Argeş susţine candidatura preşedintelui Mânzână, dar măsurăm atât intenţia de vot pentru toate celelalte partide, cât şi cum stau posibilii candidaţi de la alte partide.”, a spus deputatul argeşean.

„Nu suntem un partid închis, dar nici nu ne grăbim cu transferuri care să-i nemulţumească pe social democraţi”

Revenind la desemnarea candidaţilor pentru fotoliul de primar, politicianul a explicat că organizaţiile locale ale partidului au ultimul cuvânt în nominalizarea lor, nefiind excluse negocierile cu persoanele care la acest moment fac parte din alt partid. „Plecăm de la un singur punct de referinţă, acela este maximizarea şanselor în fiecare localitate din Argeş, dar această maximizare o facem încercând să facem acorduri fine între câştigul electoral şi ceea ce organizaţiile noastre locale îşi doresc. Prin urmare, acolo unde nu avem în momentul acesta o decizie luată, încercăm să vedem care ar fi plusul pe care ni-l aduce un candidat de la alt partid şi care ar fi minusul pe care l-am avea, fiindcă organizaţiile locale, să ştiţi, mai eficiente sau mai puţin, cu rezultate mai bune sau mai puţin bune, au autonomia lor şi un punct de vedere cu privire la a primi sau nu un candidat din alt partid. Acesta este motivul pentru care nu ne grăbim, nu suntem un partid închis, dar nici nu ne grăbim în a veni cu transferuri care cumva să ne creeze nemulţumiri, să creeze nemulţumiri colegilor noştri social democraţi.”, a transmis secretarul executiv al PSD Argeş, Simona Bucura Oprescu.

Doar sondajele l-ar putea salva pe Ţâroiu

Nu în ultimul rând, a fost adus în discuţie şi cazul primarului PSD de la Câmpulung, Liviu Ţâroiu, care, în ianuarie, a provocat un accident rutier, iar când a fost testat de oamenii legii, a rezultat că se urcase băut la volan. Deputatul a fost întrebat dacă acesta mai intră în calcule pentru a reprezenta partidul la alegerile locale din vară, iar acesta a răspuns: „Fiecare coleg intră în calcule, dar vom vedea, pe de o parte ce rezultate avem în sondaje, pentru că ne aflăm într-o perioadă de măsurare, iar pe de altă parte, care este opţiunea organizaţiei. Ne aflăm într-o perioadă de evaluare. Din punctul meu de vedere, ar trebui să ne gândim serios!” “E.M.”

The most visited gambling websites in The UK