Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Emanuel Soare şi Andrei Ciungu, prefectul şi subprefectul de Argeş

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1559

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_februarie_2458_39.jpgb_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_februarie_2458_40.jpgMarţi, 4 februarie, într-o şedinţă maraton în care au fost adoptate peste 20 de ordonanţe de urgenţă, Guvernul Orban a semnat şi numirile în funcţiile de prefect şi subprefect ale judeţului, după ce în decembrie, anul trecut, prefectul de la PSD, Emilian Dragnea, a fost demis. Numirile au venit cu o zi înainte ca Executivul să fie demis după ce moţiunea de cenzură, iniţiată de PSD şi UDMR, a fost votată de 261 de parlamentari. Necesarul pentru demiterea Guvernului Orban era de minim 233 de voturi, moţiunea fiind adoptată în condiţiile în care au fost 261 de voturi „pentru”.

În şedinţa fostului Executiv, de marţi, Emanuel Soare a fost numit prefect al judeţului Argeş, iar Andrei Ciungu, subprefect. Emanuel Soare este membru PNL Argeş, iar înainte de a fi numit în acest post, a ocupat funcţia de prorector al Universităţii din Piteşti. Subprefectul Andrei Ciungu este membru PMP Argeş, înainte fiind funcţionar public în cadrul Prefecturii Argeş. Deciziile de exercitare a funcţiilor cu caracter temporar ale noului prefect şi subprefect au fost publicate în Monitorul Oficial din aceeaşi zi, 4 februarie 2020. Emanuel Soare nu a putut ocupa imediat postul, deoarece nu avea statut de funcţionar public, lucru rezolvat ulterior după câteva încercări de a se angaja la primării din judeţ şi, în final, prin urmarea unor cursuri speciale. Cel de-al doilea subprefect al Argeşului a rămas Adrian Bughiu, membru ALDE Argeş.   

Ieri, 6 februarie, de la ora 17.00, în sala mare a Consiliului Judeţean Argeş s-a ţinut şedinţa de depunere a jurământului de către cei doi, în prezenţa secretarului de stat din Ministerul Afacerilor Interne, Gheorghe Sorescu.

Înainte ca Executivul condus de Orban să pice, liberalii argeşeni au reuşit să mai facă două numiri importante. Preşedintele PNL Piteşti, Marius Postelnicescu, a ajuns director general adjunct la Administraţia Naţională Apele Române, iar Gabriel Boeru, şef la Poşta Română, Oficiul Poştal Argeş. “E.M.”

The most visited gambling websites in The UK