Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Logo

Cu buchetul de trandafiri roşii în mână, Ionel Năftănăilă vrea să fie iar primar

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_ianuarie_2456_23.jpgChiar dacă are o condamnare la activ, pentru deturnare de fonduri europene, şi este judecat într-un nou dosar de corupţie, fostul primar al comunei Albeştii de Muscel, Ionel Năftănăilă, nu renunţă la “ciolanul” cel mare din Primărie. Angajat în sectorul administrativ al Spitalului Municipal Câmpulung, fostul edil şi-a anunţat deja în cercul de prieteni intenţia de a candida pentru un nou mandat de primar, considerând că are şanse mari de reuşită. 

Cum liberalii nu-l mai vor, având deja un candidat în persoana actualului primar, Mihai Cătălin Manta, nimeni altul decât finul său, cu care se are acum „la cuţite”, Năftănăilă s-a înscris în PSD, după cum ne-au declarat surse din cadrul acestei formaţiuni politice. Face acest pas după ce, în noiembrie 2019, au expirat cei cinci ani, cât a fost interdicţia de a fi ales în autorităţi publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, de a alege şi de a ocupa funcţia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfăşura activitatea de care s-a folosit la săvârşirea infracţiunii de corupţie, aşa cum se precizează în decizia din 28 noiembrie 2014 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Amintim că Ionel Năftănăilă a dus la capăt două mandate în fruntea Primăriei Albeştii de Muscel (2004-2008 şi 2008-2012), iar pe cel de-al treilea (2012-2016) l-a întrerupt în aprilie 2015, fiind demis printr-un ordin al prefectului din cauza unei condamnări pentru deturnare de fonduri europene. În ceea ce priveşte culoarea politică, fostul edil a trecut pe rând pe la PD, PDL şi PNL, iar acum este „roşu” cu acte-n regulă. Pe 23 noiembrie 2018, a fost trimis din nou în judecată într-un dosar penal de corupţie. De această dată, Ionel Năftănăilă este acuzat de procurorii DNA de mai multe nereguli legate de implementarea unui proiect privind alimentarea cu apă a comunei pe care o păstorea, alături de el fiind inculpaţi în acest caz fostul contabil şef al Primăriei Albeştii de Muscel, Ion Bodea, şi omul de afaceri Eftimie Ionescu. „E.M.”  

 

Evenimentul Muscelean