Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Astăzi, alegeri pentru şefia PSD Argeş

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1307

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_ianuarie_2452_1.jpgb_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_ianuarie_2452_2.jpgAstăzi, organizaţia judeţeană a PSD Argeş îşi va alege o nouă conducere. Şedinţa se va ţine în sala mare a Filarmonicii Piteşti. Şi-au anunţat candidatura pentru cea mai înaltă funcţie trei membri marcanţi, Ion Mânzână, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Maria Dinu, administratorul judeţului, şi deputatul Cătălin Rădulescu.

Ion Mânzână face echipă cu Simona Bucura Oprescu şi Cristian Gentea

La începutul săptămânii, pe 14 ianuarie, Ion Mânzână, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Ion Mânzână, şi-a depus, oficial, candidatura în cursa pentru şefia organizaţiei judeţene a social democraţilor. Mai mult, la sediul din Piteşti al partidului, acesta a fost susţinut de parlamentari: Radu Vasilică, Cristina Stocheci, Nicolae Velcea, Nicolae Georgescu, aleşi locali, printre care şi primarul de la Aninoasa, Ştefan Benonie, şi judeţeni.

Echipa lui Ion Mânzână este formată din Cristian Gentea, reales zilele trecute, cu unanimitate de voturi, preşedintele PSD Piteşti, ca preşedinte executiv, şi Simona Bucura Oprescu, secretar executiv. „Este loc pentru toată lumea. Avem bătălii de dus, mergem ca să câştigăm alegerile din acest an, atât cele locale, cât şi parlamentare. Fie ele la termen sau anticipate. Acesta este dorinţa noastră. Veţi vedea o altă abordare, pentru că noi credem că ştim ceea ce trebuie făcut pentru a ajunge câştigători.”, a declarat Ion Mânzână, la ieşirea din sediul PSD Argeş. Pentru a justifica de ce merge alături de Mânzână, Simona Bucura Oprescu a spus: „Ne dorim oameni de calitate, care să conducă partidul nostru, iar calitatea omului o dau munca sa şi rezultatele muncii sale. Domnul Mânzână, pe zona de Sud, a avut cele mai bune rezultate, motiv pentru care am considerat că în jurul dânsului trebuie coagulată această echipă, iar echipa trebuie să acopere organizaţia motor a judeţului, capitala judeţului Argeş (nr. PSD Piteşti), trebuie să acopere Nordul judeţului şi, nu în ultimul rând, Sudul. Împreună trebuie să ne reprezentăm colegii”.

Contactat telefonic de redactorii epitesti.ro, Ion Mânzână le-a spus: „Cu toate forţele spre victorie, alegerile locale şi generale câştigate de PSD Argeş!”, îşi propune acesta dacă va fi ales preşedinte PSD Argeş.

Maria Dinu, pe lângă experienţa politică, are şi una administrativă bogată

Un alt candidat la preşedinţia PSD Argeş este Maria Dinu, administratorul judeţului, susţinută de Dumitru Tudosoiu, care va candida pentru funcţia de preşedinte executiv, Dorin Mărăşoiu, care vizează funcţia de secretar executiv, dar şi de preşedintele Consiliului Judeţean, Dan Manu. Maria Dinu este unul dintre cei mai experimentaţi politicieni din PSD Argeş, dar are şi o experienţă administrativă bogată. Ea este cea care cunoaşte cel mai bine infrastructura partidului, de la primari, cu problemele lor, la membrii secţiilor de votare. 

„Candidez, pentru că eu consider că PSD se află acum la un moment de răscruce, în care are nevoie mai mult ca oricând de solidaritate. Sunt de muţi ani alături, până la identificare, de oamenii din acest partid. Mulţi îmi spun „Maria de la partid”. Am muncit cot la cot cu primarii, aleşii locali, cu membrii de partid. Îi cunosc atât de bine, am împărtăşit cu ei bune şi rele! Cred în social-democraţie şi în spiritul care ne animă pe cei de acelaşi crez. Am simţit că sunt datoare să mă implic şi să coagulez toate forţele care să facă din PSD o mare familie. O să folosesc toată energia mea să unesc toate forţele din PSD. De absolut toţi oamenii care simt că avem nevoie. Cu solidaritate, colegialitate şi dialog o să ne organizăm mult mai bine, o să comunicăm mult mai bine şi o să mergem la victorie, pentru că Argeşul este casa noastră, în care ne place să trăim. Oamenii din PSD mă ştiu: uşa mea va fi deschisă permanent! Toată lumea va găsi în mine un partener şi un prieten.”, a declarat pentru publicaţia epitesti.ro Maria Dinu.

Cătălin Rădulescu s-ar putea să se răzgândească

Despre deputatul Cătălin Rădulescu, acesta şi-a făcut lobby în judeţ, dar după ce şi-a depus candidatura, s-ar putea să se răzgândească. „Nu ştiu dacă mai vreau să candidez. Nu răspund la nicio întrebare, pentru că nu ştiu dacă m-am hotărât să mai candidez sau nu. Mi-am depus candidatura, dar s-ar putea să mă răzgândesc. Dacă mă mai sună cineva, cred că mă răzgândesc.”, le-a spus deputatul Cătălin Rădulescu redactorilor de la epitesti.ro, care l-au întrebat care este proiectul lui pentru filiala judeţeană. 

Actualul lider al PSD Argeş, Şerban Valeca, a explicat de ce nu mai candidează: „Este o datorie de onoare. Trebuie să îşi asume cineva responsabilitatea. Am pierdut alegerile la două procente, trebuie să mi-o asum. Cum mi-am asumat şi la nivel naţional şi după alegeri am demisionat din funcţia de vicepreşedinte”.

Odată ales preşedintele PSD Argeş prin vot de către membrii delegaţi din judeţ, acesta va face propunerile pentru funcţia de preşedinte executiv şi pentru cea de secretar executiv. Într-o şedinţă ulterioară, vor fi aleşi şi ceilalţi membri din viitoarea conducere a PSD Argeş. “E.M.”

The most visited gambling websites in The UK