Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

PNL-iştii vor să găsească candidatul perfect, dar recunosc că primarul în funcţie pleacă cu prima şansă

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1438

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_ianuarie_2450_32.jpg

În mai puţin de şase luni, vor fi alegeri locale, motiv pentru care s-a deschis sezonul de selecţie a candidaţilor. Dar, la nivel local, reprezentanţii partidelor mari declară că e prematur să se vorbească de un candidat unic, pentru că e posibil ca, la nivel naţional, să se producă alianţe, cum a fost în 2012, cu Uniunea Social Liberală, când s-au aliat PNL cu PSD. Un alt coeficient de care se ţine seama la alegerea persoanei potrivite este faptul dacă alegerile locale se vor derula într-un singur tur sau în două. Unele partide îşi desemnează candidaţii chiar în urma unor sondaje, care sunt în curs, cum este cazul PNL Câmpulung, sondaje interne, dar şi sondaje electorale, care vor fi centralizate la începtul lunii martie. Se pare că, peste două luni, PNL Câmpulung va veni cu numele celui care va intra în cursa pentru Primăria Câmpulung şi care, „cu siguranţă, va fi câmpulungean şi membru al PNL-ului”, cum a transmis consilierul local PNL Lucian Ionescu.

Reprezentanţii PNL Câmpulung, Bogdan David, Lucian Ionescu şi Ionel State, toţi membri în Consiliul Local, au susţinut o conferinţă de presă, miercuri, 8 ianuarie, iar pe lângă subiectele administrative au fost puse pe tapet şi cele politice. 

„Nu ne grăbim să anunţăm candidatul, pentru că aşteptăm să vedem dacă vor fi un tur sau două tururi, lucru care va fi sigur stabilit până la sfârşitul lunii. Dacă se va face alianţă, să ştiţi că nu se va face doar la Câmpulung, se va face la nivel judeţean şi naţional, şi negocierea se va face în principal localitate cu localitate. Sper să fie făcută localitate cu localitate, pe cel mai bine clasat în sondaje, dar se va face luând în calcul mai mulţi factori, atât reşedinţa de judeţ, care este foarte importantă, cât şi Consiliul Judeţean. Şansa într-un tur este mult mai mare ca şi alianţă cu dreapta. Luaţi în calcul că la Câmpulung s-ar putea să fie partide de dreapta, care stau puţin mai bine sau la fel de bine ca USR Plus, pe măsurătorile noastre. Câmpulungul are o relaţie foarte bună cu partidele de dreapta, care sunt împotriva PSD-ului. În momentul de faţă, cu ALDE Câmpulung nu avem nicio relaţie, nici nu ştim dacă sunt la ALDE sau la PSD, aşa că la USR nu ştim cine e, nu am avut nicio discuţie, avem uşa deschisă, probabil că vor fi discuţii, şi cu USR, cu PMP.”, a declarat preşedintele PNL Câmpulung, Bogdan David. 

Primii care au făcut o conferinţă de presă anul acesta, peneliştii au anunţat că, în momentul de faţă, au patru potenţiali candidaţi, dar că mai au şi alte persoane, care ar putea constitui o surpriză, dintre care să aleagă pe cel mai potrivit pentru postul de edil al Câmpulungului. „Bătălia va fi foarte grea în Câmpulung. Din păcate, a contat mai mult votul electoral decât a se face ceva în Câmpulung, inclusiv din punctul meu de vedere proiecte cu caracter social au fost desfăşurate astfel încât să orienteze votul într-un fel sau altul. Bătălia va fi foarte grea, ne vom bate cu un primar în funcţie, iar dacă alegerile vor fi într-un singur tur, se ştie că, de principiu, primarul din funcţie pleacă cu prima şansă.”, a completat Lucian Ionescu. 

„Haideţi să nu dăm naştere la nişte speculaţii la momentul acesta, fiindcă veţi afla clar la momentul oportun cine va fi candidatul PNL-ului sau al alianţei de dreapta pentru municipiul Câmpulung. Nu este domnul Călin Andrei printre aceşti candidaţi, nu îţi doreşte.”, a fost declaraţia lui Ionel State, care şi-a completat colegii de partid. Isabela FILIP

 

The most visited gambling websites in The UK