Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Se aşteaptă schimbarea şefilor de instituţii în Argeş

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1607

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2019_Octombrie_2428_Clipboard25.jpgPreşedintele Klaus Iohannis a anunţat, marţi, numele noului prim-ministru. Acesta este Ludovic Orban, preşedintele PNL, care, conform Constituţiei, are 10 zile în care să decidă componenţa Guvernului şi să convingă partidele parlamentare să voteze învestirea Cabinetului. PNL are nevoie de 233 de voturi pentru a-şi pune în funcţie Executivul. Încă nu se ştie cum va reuşi Guvernul Ludovic Orban să obţină votul de încredere în Parlament, din moment ce PSD zice că nu-l va susţine, ALDE dă semne de opoziţie, Pro România stă la cotitură, iar USR afirmă că vrea cu orice preţ alegeri anticipate. Cert este că oamenii au aşteptări mari.

În afară de schimbările la nivel naţional, mulţi aşteaptă să vadă ce se va întâmpla în teritoriu, mai precis în Argeş. Se pare că primul care va fi schimbat din funcţie este prefectul Emilian Dragnea, susţinut de PSD, la fel şi subprefectul Adrian Bughiu, susţinut de ALDE. Pentru locurile lăsate libere de cei doi se vehiculează mai multe nume de membri PNL, unii apropiaţi preşedintelui Adrian Miuţescu, dar şi din tabăra primarilor contestatari. Gheorghe Alecsei şi Gelu Tofan, oameni de afaceri, Florentin Popa, consilier local la Vedea, oameni apropiaţi de preşedintele PNL Argeş. Aceştia ar avea o problemă, nu sunt înalţi funcţionari publici, aşa cum prevede legea pentru un astfel de post. Condiţia este întrunită de alţi apropiaţi ai PNL precum Cristian Soare, fost prefect, sau Florin Baboi, adjuncţi la ITM. La Administraţia Bazinală de Ape Argeş-Vedea ar putea ajunge Marius Postelnicescu, cel care a mai condus Apele Române, iar la Finanţe, unde Lucreţiu Tudor este interimar, poate reveni în funcţia de director Dorin Falcă, în prezent adjunct. Unele instituţii sunt conduse de oameni ai PNL, precum Vama, de Geta Armanaschi, Oficiul pentru Protecţia Consumatorilor, de Violeta Nedelcu, Agenţia pentru Prestaţii Sociale, de Elena Grigorescu. Dar sunt şi multe instituţii unde conduc oameni ai PSD, care au ajuns pe funcţii prin concurs. Se mai aude că la conducerea Agenţiei pentru Protecţia Mediului va reveni Sorina Marin. “E.M.” 

 

The most visited gambling websites in The UK