Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Şerban Valeca ar putea deveni noul ministru al Educaţiei

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 919

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2019_August_2413_Clipboard15.jpgVineri, 23 august, Comitetul Executiv al PSD a validat, ca propuneri de noi miniştri pe Dana Gârbovan la Justiţie, Şerban Valeca la Educaţie şi Mihai Fifor la Afaceri Interne. Decizia a fost luată prin vot, în şedinţa CEx. Anunţul a fost făcut după şedinţă de către preşedintele PSD, premierul Viorica Dăncilă. Liderul PSD a precizat că va trimite, luni (nr. ieri, 26 august), către Palatul Cotroceni noua propunere pentru Educaţie, alături de alte patru nominalizări, votate în CEx. „Vom trimite propuneri către domnul Iohannis luni. Pentru MAI l-am desemnat pe Mihai Fifor, pentru Educaţie pe senatorul Şerban Valeca, pentru Ministerul Justiţiei pe Dana Gîrbovan, independent, preşedinte UNJR, vicepremier pe probleme economice pe Iulian Iancu şi vicepremier pentru parteneriate strategice pe Ana Birchall. Acestea au fost cele cinci propuneri votate în cadrul CEx.”, a spus Viorica Dăncilă.

Astfel, preşedintele PSD Argeş, Şerban Valeca, ajunge ministru în locul Ecaterinei Andronescu, demisă cu câteva săptămâni în urmă din funcţie în urma unor declaraţii.

Şerban Valeca este senator de Argeş şi a fost ministru al Cercetării. Are 63 de ani şi se află la al patrulea mandat de parlamentar. A deţinut funcţia de ministru delegat pentru cercetare în perioada 2000-2004, în Guvernul Adrian Năstase, şi pe cea de ministru al Cercetării şi Inovării în 2017, în cabinetul Sorin Grindeanu. Inginer de profesie, Valeca deţine calitatea de preşedinte al Consiliului Ştiinţific al Institutului de Cercetare Nucleară Mioveni şi este profesor universitar la Universitatea din Piteşti. “E.M.”

 

The most visited gambling websites in The UK