Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Mihail Oprescu, la reuniunea Comitetului Înalţilor Responsabili cu Inspecţia Muncii

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 2189

 

În perioada 15-16 mai, a avut loc la Bucureşti reuniunea Comitetului Înalţilor Responsabili pentru Inspecţia Muncii (SLIC). Reuniunea a fost organizată în contextul deţinerii de către România a preşedinţiei rotative a Consiliului Uniunii Europene, gazdă fiind argeşeanul Mihail Oprescu, inspector general de stat la Inspecţia Muncii.

Tema abordată a fost „Pregătirea pentru viitor - Organismele naţionale de inspecţie a muncii şi rolul lor în educaţia privind securitatea şi sănătatea în muncă”. Scopul principal al SLIC este armonizarea legislaţiei naţionale privind SSM, dezbaterea privind noile tendinţe emergente, aprobarea ghidurilor menite să ajute inspectorii de muncă în activitatea lor şi consolidarea cooperării dintre membri. „Prin tema propusă, urmărim generarea unei dezbateri privind cea mai bună modalitate de integrare a SSM în educaţie şi rolul pe care autorităţile naţionale de inspecţie a muncii din statele membre îl pot juca în astfel de abordări. În acelaşi timp, dorim evidenţierea tuturor iniţiativelor pe care statele membre ale Uniunii Europene le-au avut pentru a promova bunele practici în acest domeniu. Alegerea temei a avut în vedere schimbările din domeniul muncii, dinamica pieţei muncii şi noile tehnologii care permit locuri de muncă mai flexibile, cu persoane care lucrează în afara orelor de bază şi a contractelor de muncă standard, interesul pe care CE l-a arătat faţă de noile tehnologii şi automatizare şi, totodată, fenomenul îmbătrânirii forţei de muncă, din ce în ce mai răspândit în ultimii ani.”, a transmis Mihail Oprescu. Comitetul Înalţilor Responsabili cu Inspecţia Muncii a fost constituit în 1995, pentru a furniza Comisiei, la solicitarea acesteia sau din proprie iniţiativă, avizul său cu privire la toate problemele referitoare la aplicarea de către statele membre a legislaţiei comunitare privind sănătatea şi securitatea la locul de muncă. “E.M.”

 

The most visited gambling websites in The UK