Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Dan Manu, vicepreşedinte PSD Argeş: „Guvernul a demonstrat că este preocupat de creşterea nivelului de trai al cetăţenilor”

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 873

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2019_Mai_2384_Clipboard02.jpgNoul indice de referinţă care a luat locul ROBOR în urma unei decizii a Guvernului PSD, aduce dobânzi semnificativ mai mici nu doar la creditele bancare uzuale, ci şi pentru programele guvernamentale cu garanţia statului. Astfel, începând din 2 mai, dobânzile la credite scad considerabil, dat fiind că noul indice de referinţă este mai mic cu 30% (respectiv are o valoare de 2,39% faţă de 3,37%) decât era ROBOR la 3 luni. Pe de altă parte, sute de mii de români, în special tineri, care aplică la programele „Prima Casă”, „Prima Maşină” ori „Investeşte în tine” se vor bucura de dobânzi mai mici şi, deci, vor avea cheltuieli mai mici cu împrumuturile contractate. Practic, orice nou împrumut va fi mai ieftin cu până la 18%. „Sunt semnale în piaţa bancară care demonstrează că noul indice produce efecte. „Ziarul Financiar”, de exemplu, arată că toate cele mai mari şapte bănci din piaţa locală au redus cu până la un punct procentual rata dobânzilor nominale în cazul creditelor ipotecare standard în lei după intrarea în vigoare a noului indice de referinţă IRCC. Observăm o amplă reducere a ratei dobânzii nominale în cazul unui credit ipotecar standard în lei la CEC Bank. O reducere a ratei lunare de peste 175 lei are loc şi în cazul Raiffeisen şi UniCredit. Se poate, aşadar! Guvernul a demonstrat o dată în plus că este preocupat să găsească soluţiile cele mai bune pentru a îmbunătăţi nivelul de trai al cetăţenilor, a demonstrat că are specialişti capabili să genereze şi să gestioneze asemenea mecanisme economice şi arată că pune interesele oamenilor mai presus de interesele comerciale ale unor companii care au făcut şi continuă să facă profit în România.”, afirmă Dan Manu, vicepreşedinte PSD Argeş.

Cine sunt românii care vor primi un ajutor de 5.000 de euro

Anunţ important pentru cinci mii de persoane cu dizabilităţi care beneficiază de servicii consiliere pentru încurajarea ocupării vor putea beneficia de sprijin financiar sub forma unui voucher de 5.000 de euro pentru achiziţionarea de dispozitive şi tehnologii asistive şi tehnologii de acces în vederea angajării, a anunţat ministrul Muncii, Marius Budăi, luni seara, la Palatul Victoria, scrie „Capital”. „Am anunţat intenţia noastră de a depune un proiect pentru acea tehnologie asistivă pentru persoanele cu dizabilităţi. Am depăşit perioada de elaborare a proiectului, iar acum suntem în etapa de dezvoltare a proiectului. Sunt deja semnate contractele, iar cadrul normativ este asigurat. Prin acest program, cinci mii de persoane cu dizabilităţi care beneficiază de servicii de informare şi consiliere din partea Agenţiilor Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă pentru încurajarea ocupării vor putea beneficia de sprijin financiar sub forma unui voucher în cuantum de 5.000 de euro pentru achiziţionarea de dispozitive şi tehnologii asistive şi tehnologii de acces în vederea angajării. De asemenea, circa 200 de angajatori vor primi subvenţie pentru angajarea persoanelor cu dizabilităţi.”, a declarat Marius Budăi.

The most visited gambling websites in The UK