Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Politicienii PSD şi PNL şi-au făcut furibund campanie pe seama succesului matriţeriei italiene de la Schitu Goleşti

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2018_2331_3-politicieni-campanie.jpgMatriţeria italiană de la Lăzăreşti a devenit subiect de campanie electorală şi dispută între politicienii adunaţi pe scena de la Schitu Goleşti, la sărbătoarea localităţii, consumată duminica trecută. Dacă regula nepolitizării „Flăcării Centenarului”, invocată public de preşedintele Dan Manu, a fost încălcată, prin depunerea unei coroane de flori din partea grupului PNL, în schimb, a doua parte a evenimentului - Ziua Comunei - a cuprins politică din belşug, prin mesajele transmise de musafirii primarului Tudorel Vasile Miriţă. Înregimentat politic de numai doi ani, de când a candidat la Primărie, edilul a avut sarcină grea, să-i împace pe abonaţii la microfon, la serbările rurale. Aşa că a ales varianta diplomată a alternării discursurilor liberale cu cele social-democrate. Discursuri care s-au agăţat de ce merge bine la Schitu Goleşti şi anume compania Fontana, unde liberalii judeţeni şi-au adus preşedintele în vizită. Deputatei Simona Bucura i-a fost suficient să-l audă pe şeful PNL Argeş, Adrian Miuţescu, povestind momentul sosirii lui Ludovic Orban la Fontana, că a şi fost inspirată să împărtăşească auditoriului o realizare personală: extinderea activităţii matriţeriei pe un izlaz al statului este posibilă graţie unui amendament al său, ca parlamentar, care se şi zbate, nu doar se făleşte cu munca altora, cum a lăsat să se înţeleagă prin înţepătura direcţionată către liberali. Replica Simonei Bucura Oprescu la remarca lui Miuţescu despre succesul industrial al comunei, prin comparaţie cu Câmpulung, context în care nu întâmplător a fost pronunţat numele „ARO”, n-a fost singura manifestare a orgoliului politic. Asta pentru că fiecare vorbitor, începând cu şeful judeţului, a avut grijă să amintească lucrările plătite fie de Consiliul Judeţean, fie de Guvernul PSD, audienţa având parte de un duel electoral în regulă.      

PNL a declanşat campania cu vizita lui Orban la „fabrica Ferrari”, de la Schitu Goleşti  

În aceeaşi notă, de campanie electorală, s-a înscris şi deplasarea de joi, 25 octombrie 2018, a alaiului condus de Ludovic Orban, care, înainte de a-şi lua „la revedere” de la jurnaliştii câmpulungeni, a anunţat că merge la „fabrica Ferrari”, de la Schitu Goleşti. La fabrica Fontana a fost primit de directorul Claudiu Lupaş, care i-a prezentat impresionanta realizare economică, pe care acum au tăbărât politicienii, pentru a defila, electoral, cu o investiţie privată. Înţelegem comportamentul oamenilor politici care se mândresc în faţa mulţimilor cu obiectivele finanţate din banii cetăţenilor, căci aşa se manifestă câştigarea electoratului. Dar să ajungă motiv de laudă politică afacerea privată, generatoare de locuri de muncă, taxe şi impozite, e dincolo de limita suportabilului.

Primul la cuvântări pe scenă a fost Dan Manu, şeful Consiliului Judeţean, care a scos în evidenţă frumuseţea colegei de la Schitu Goleşti, Diana Eftene, şi banii direcţionaţi de CJ şi Guvern către această localitate. „Am venit împreună cu colegii mei, consilieri judeţeni, pentru dumneavoastră, cu totul special, cu Diana, care este şi consilier judeţean. Diana, comuna Schitu Goleşti este frumoasă şi la chip, şi la suflet, aşa cum sunteţi cu toţii. Consiliul Judeţean a investit, nu puţini bani, cu prioritate, în şcoli şi grădiniţe, am participat şi participăm în continuare la şcoală. Pe PNDL 2, aveţi o investiţie mare, puternică, cu o valoare de puţin sub 9 milioane, pentru canalizare şi apă. Comuna Schitu Goleşti beneficiază, asemenea tuturor din judeţul Argeş, indiferent de coloratura politică, de o echipă puternică, de programe solide, de proiecte bune şi profesionale, pe care domnul primar şi Consiliul Local au ştiut să le facă.”, a afirmat acesta. 

Manu se făleşte cu PNDL, Miuţescu, cu investiţia italienilor 

Dacă şeful judeţului a început „atacul” cu finanţările prin PNDL, a plusat cu Fontana preşedintele PNL Argeş, Adrian Miuţescu. Acesta le-a împărtăşit sătenilor impresiile vizitei, de la microfonul primit de la primar înaintea colegilor cu funcţii în Parlament, pe considerentul că este la litera „A”. Căci dacă s-ar fi luat după litera „M”, ar fi trebuit să cuvânteze după Bica, Bucura şi Marin. Însă primarul liberal Vasile Tudorel Miriţă a căutat să compenseze momentul de imagine al PSD, autorul „Flăcării Centenarului”, făcându-le loc, pe scenă, la discursuri, superiorilor de la partid. Aşa că a început cu Miuţescu, imediat ce a primit placheta aniversară de la Dan Manu. „Am vizitat aici - a amintit liderul PNL sosirea lui Orban, care a împuşcat mai mulţi iepuri de Ziua Armatei - o investiţie extrem de importantă, privată, compania Fontana, care fabrică caroserii pentru automobile de lux din Uniunea Europeană, o investiţie de peste 20 de milioane de euro, cu peste 250 de salariaţi, care este în plină dezvoltare. Vreau să-l felicit pe domnul primar Miriţă, pentru că sprijină oamenii de afaceri. Această firmă a cumpărat teren şi se va dezvolta în anii următori. Iată că ceea ce s-a pierdut la Câmpulung, la ARO, se poate face şi renaşte la Schitu Goleşti. Putem, cu un primar liberal, să oferim competenţă, sprijin pentru investitorii privaţi şi să facem ce trebuie pentru dumneavoastră.”, a precizat Miuţescu. 

După el, preşedintele PSD Argeş, Şerban Valeca, a preluat în mesajul său partea cu Fontana, pe care şi-o adjudecă liberalii, şi a adăugat-o în continuarea obiectivelor enumerate de Manu, îndeplinite ori pe cale să se îndeplinească, graţie fondurilor guvernamentale. „Mă bucur că domnul primar continuă lucrurile bune făcute, inclusiv suportul pentru fabrica de matriţe Fontana, inclusiv partea de canalizare, susţinută de Guvernul României, parteneriatul cu Consiliul Judeţean, pentru că aşa este normal, dacă vrem să dezvoltăm Argeşul.”, a răsunat al treilea discurs politic al zilei. 

 

Bucura a povestit cât a ajutat PSD compania italiană din Lăzăreşti, de la înfiinţare, până la extindere 

Încercarea liberală de „adjudecare” a meritelor pentru deschiderea fabricii care ţine comuna i-a declanşat deputatului Simona Bucura Oprescu un patos al discursului axat pe insistenţele echipei PSD de la conducerea Primăriei, împreună cu ea, de modificare a legislaţiei, pentru a permite societăţii străine să se extindă pe pământul statului. „(…) Dacă tot s-a amintit exemplul de succes Fontana, pe care ni l-am dori să se regăsească în cât mai multe localităţi din Argeş, vreau să vă spun că şi noi avem o contribuţie. Datorită Consiliului Local de la Schitu Goleşti, s-a dat, în anul 2008-2009, hotărârea prin care această companie a fost primită aici. Ulterior, pentru extinderea şi folosirea terenului din izlazul Primăriei, la propunerea domnului primar Palaghiu şi a viceprimarului Tudor, la momentul acela, cu sfaturile de specialist ale actualului primar, eu, ca deputat, am venit cu un amendament, datorită căruia este posibilă extinderea capacităţii de lucru a acestei companii în momentul de faţă. Prin urmare, este un exemplu concret, care arată că, atunci când există colaborare, pot fi făcute lucruri împreună, prin care fiecare locuitor al comunităţii dumneavoastră să aibă de câştigat. Fiindcă această companie plăteşte taxe şi impozite locale, care merg la bugetul de la Schitu Goleşti.”, i-a dat peste nas Bucura lui Miuţescu.

N-a fost omisă nici recenta colaborare între Judeţul Argeş, Câmpulung şi Schitu Goleşti, prin care a fost posibilă finanţarea asfaltării drumului din Loturi, aflat la graniţa dintre localităţi. „Vreau să-i mulţumesc domnului preşedinte Dan Manu şi domnului primar Liviu Ţâroiu, de la Câmpulung, fiindcă a fost posibilă o asociere între trei unităţi administrativ-teritoriale, Schitu Goleşti, Câmpulung şi Consiliul Judeţean. Cu bunăvoinţa financiară a Consiliului Judeţean, s-a turnat acel petic de asfalt între satul Loturi din comuna Schitu Goleşti şi limita cu Câmpulungul, drumul care duce spre Poienarii de Muscel, acum mergeţi pe asfalt şi mă bucur că această doleanţă s-a rezolvat.”, a adăugat aceasta. 

Deputatul a povestit şi cum, în urmă cu două săptămâni, a mers, împreună cu primarul Tudorel Vasile Miriţă, la Compania Naţională de Investiţii, pentru a urgenta proiectul construcţiei unei săli de sport în comună. „Din cauza unei probleme legate de proprietatea terenului, de situaţia juridică a amplasamentului, nu a devenit realitate. Sper ca paşii care ţin de chestiunile administrative să se facă şi, la Schitu, să avem o sală de sport. Nu în ultimul rând, mă bucur foarte mult că, pe acest Program Naţional de Dezvoltare Rurală, care îşi propune să aducă condiţii civilizate în fiecare localitate din România, Schitu Goleşti a semnat un contract de finanţare important pentru canalizare. Ştiu că sunt probleme şi cu gazele, şi cu alte probleme de interes local de rezolvat, însă cred că cel mai important lucru, pe care îl putem face fiecare dintre noi, nu numai în Anul Centenar, este să lucrăm împreună, nu doar să vorbim despre unitate, ci să fim cu adevărat uniţi.”, a conchis deputatul Bucura Oprescu. 

The most visited gambling websites in The UK