Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Deputatul Simona Bucura Oprescu salută adoptarea Legii Offshore

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1294

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2018_2330_3-bucura.jpgDeputatul de Argeş al PSD, Simona Bucura Oprescu, anunţă că, săptămâna trecută, în plenul Camerei Deputaţilor, a fost adoptat un proiect foarte important pentru viitorul ţării, pentru securitatea energetică: Legea offshore. Au fost înregistrate în favoarea acestui act normativ 170 voturi pentru şi doar 3 împotrivă, plus o abţinere.

Legea aduce o serie de clarificări privind exploatarea resurselor naturale din arealul Mării Negre, astfel încât statul român şi cetăţenii săi să poată beneficia cât mai mult de pe urma bogăţiilor naturale, iar exploatarea să se facă în condiţii optime. Astfel, pe de-o parte, impozitul asupra veniturilor suplimentare offshore se vor calcula prin aplicarea unuia sau unor procente de calcul, după caz, asupra veniturilor suplimentare obţinute din vânzarea gazelor naturale extrase din perimetrele offshore, impozit din care se deduce valoarea investiţiilor în segmentul upstream. Impozitul asupra veniturilor suplimentare offshore ţine seama de preţul de referinţă stabilit de ANRM pentru calculul redevenţelor, iar tranzacţiile desfăşurate sub preţul de referinţă se impozitează la preţul de referinţă. Procentele impozitului se calculează pe baza preţurilor de vânzare a gazelor naturale practicate de către titularii de acorduri petroliere referitoare la perimetre petroliere offshore pe baza grilei de preţuri ajustate anual, începând cu 1 ianuarie 2019, cu indicele anual al preţurilor de consum. Conform legii, limita maximă a deducerii investiţiilor în segmentul upstream nu poate depăşi 30% din totalul impozitului pe veniturile suplimentare offshore. Pe de altă parte, sumele datorate de titularii de acorduri petroliere referitoare la perimetrele offshore ca impozit asupra veniturilor suplimentare se colectează într-un cont special, utilizat pentru finanţarea şi extinderea reţelelor de utilităţi. Firmele străine deţin tehnologia necesară, dar rezervele de gaze aparţin poporului român. Prezenta lege a adus un echilibru în acest sens, garantând şi investiţii pentru dezvoltare cu banii obţinuţi de pe urma exploatării acestor resurse, inclusiv pentru beneficiul generaţiilor viitoare. 

The most visited gambling websites in The UK