Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Liviu Ţâroiu, despre ceremoniile de la Mateiaş, prilejuite de reaprinderea „Flăcării Centenarului”: „Nu depunem coroane politic”

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2018_2328_23-taroiu-coroane.jpgÎn hărmălaia generală cu care s-a încheiat şedinţa de îndată a Consiliului Local, din 17 octombrie 2018, primarul Liviu Ţâroiu s-a chinuit să anunţe evenimentul săptămânii următoare: reaprinderea „Flăcării Centenarului” de Ziua Armatei, acţiune la ale cărei solemnităţi sunt invitaţi să participe câmpulungenii şi muscelenii dornici să asiste la un moment frumos, la Mausoleul Mateiaş, începând cu ora 10.30. A fost nevoie ca preşedintele întrunirii, Ionel State, să-şi roage colegii să întrerupă sporovăiala declanşată după declararea ca închisă a şedinţei, ca să se audă şi primarul, cu un anunţ şi, totodată, o invitaţie adresată consilierilor de a participa la manifestarea organizată mai mult de judeţ decât de a-i noştri. Şi nu numai amfitrionii locali - primarul Liviu Ţâroiu, directorul Muzeului, Alexandru Oprea - trec în planul secund, ci şi vânătorii de munte, pe motiv că liberele post-Afganistan au împuţinat substanţial efectivele militare, care nu pot asigura o paradă pe măsura ceremoniilor. Cel puţin, aşa a justificat Liviu Ţâroiu aducerea unor forţe de la Piteşti, de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi Jandarmi, într-un total de şase plutoane de armată. Plus fanfara Consiliului Judeţean.           

Cu o săptămână înaintea festivităţilor de la Mausoleul Mateiaş, consilierii câmpulungeni au fost anunţaţi să nu-şi facă alt program pe 25 octombrie, unde sunt aşteptaţi să reprezinte municipalitatea în faţa musafirilor deveniţi gazde: preşedintele Consiliului Judeţean, Dan Manu, prefectul Emilian Dragnea, parlamentari, primari, consilieri judeţeni, şefi de instituţii ş.a.m.d. „Va fi un moment dedicat special Armatei. Nu depunem coroane politic, nu se depun coroane decât la nivel de instituţii.”, a anunţat Liviu Ţâroiu. 

După cum v-am informat, după acţiunile de la Mausoleu, programul va continua la Primăria Câmpulung, unde se va consuma premiera filmului documentar „Dorobanţii de Muscel şi Argeş - În prima linie a eroismului”, realizat de Lucia Hossu Longin, în cadrul proiectului „Cine’Marele Război”, beneficiar al unei finanţări asigurate de Ministerul Culturii. 

The most visited gambling websites in The UK