Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Şeful ALDE Piteşti, Robert Tudorache, noul preşedinte al Nuclearelectrica pentru patru ani

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1101

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2018_2327_8-9-alde.jpgRobert Tudorache, secretar de stat în Ministerul Energiei, a fost ales noul preşedinte al companiei energetice Nuclearelectrica (SNN), pe un mandat de patru ani, respectiv până pe 28 septembrie 2022. Totodată, au fost stabiliţi şi membrii a patru comitete.

 „Apreciez decizia membrilor din Consiliul de Administraţie al Nuclearelectrica. Este o dovadă că proiectele pe care le-am stabilit împreună în perioada de interimat sunt utile şi că se doreşte ca această echipă să le continue. Industria energetică nucleară are un rol bine stabilit în strategia energetică a României, dată publicităţii recent. În mixul energetic al ţării noastre, componenta nucleară îşi are locul său determinant. Personal, pentru că sunt şi preşedintele comisiei de negociere în cadrul Memorandumului de Înţelegere cu partea chineză, sper ca, până la finele anului, să avem semnată o înţelegere cu investitorii pentru reactoarele 3 şi 4 de la Cernavodă. Acest lucru înseamnă stabilitate şi dezvoltare inclusiv pentru ICN şi FCN Mioveni. Mizez aici şi pe colaborarea excelentă pe care o am cu oameni din acest mediu din Argeş. Să nu uităm că FCN Piteşti produce combustibilul necesar centralei de la Cernavodă. Mai exact, la Mioveni, se produc fasciculele nucleare care sunt utilizate, în final, la Cernavodă, iar ICN oferă know-how-ul specialiştilor din cercetare. Cred că Argeşul are un potenţial extraordinar prin specialiştii săi de pe platforma nucleară de la Mioveni, prin specialiştii din acest domeniu, creaţi în mediul universitar din Piteşti. Proiectul reactorului de generaţie IV este o întărire a recunoaşterii pe plan internaţional al României în domeniul cercetării nucleare. Anul acesta, a fost semnat şi Memorandumul de Înţelegere între SN Nuclearelectrica SA şi Parteneriatul pentru Cercetare şi Educaţie pentru Sisteme Nucleare Avansate („CESINA”), reprezentat de Institutul pentru Cercetări Nucleare din cadrul Regiei Autonome pentru Energia Nucleară Piteşti Mioveni („RATEN ICN”), care constă în identificarea oportunităţilor de cooperare în programe punctuale, adaptate expertizei şi necesităţilor ambelor părţi, pentru dezvoltarea proiectului.”, a precizat secretarul de stat în Ministerul Energiei, Robert Tudorache, care este şi preşedinte al ALDE Piteşti. 

 

The most visited gambling websites in The UK