Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Fostul primar de la Vlădeşti se poate întoarce la Primărie

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 3528
Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image 'images/images2/12.jpg'
There was a problem loading image 'images/images2/12.jpg'

12.jpgLa mijlocul anului trecut, primarul comunei Vlădeşti a fost suspendat din funcţie înainte de termen, după ce pe numele lui a existat o hotărârea a instanţei, după un proces cu ANI. Primarul a cerut în instanţă revocarea ordinului prefectului şi a câştigat, cel mai probabil, urmând să fie repus în funcţie.
Pe 16 august 2017, prefectul de Argeş, Emilian Dragnea, emitea ordinul de încetare din funcţie a primarului de la Vlădeşti, Cristian Dică Hristu, ca urmare a unui proces cu ANI, în care a existat o hotărâre definitivă şi irevocabilă. De atunci, prerogativele de primar au fost preluate de viceprimarul Leonard Şerban.
Imediat, edilul revocat din funcţie a contestat Ordinul nr.278 din 16 august 2018 al prefectului judeţului Argeş, dosarul fiind înregistrat la Tribunalul Argeş. Instanţa s-a pronunţat pe 18 decembrie 2017, după o amânare, respingând acţiunea fostului primar. Cristian Dică Hristu a mers mai departe, iar vineri, 12 octombrie 2012, Curtea de Apel Piteşti i-a admis recursul, a casat în parte sentinţa şi, după rejudecare, a dispus anularea ordinului prefectului nr. 278 din 16 august 2017.
„Probabil, voi fi repus în funcţie, încă nu ştiu. O să mă duc să iau certificatul de grefă şi după aceea merg la Prefectură. Am dosarul la CEDO aprobat, pentru abuz, mi s-a aprobat dosarul şi se judecă la CEDO. Dacă s-au pripit, cum aţi zis dumneavoastră, acum ce să le fac? Să-mi dea şi mie, să dea şi la CEDO. Poate dura un an, doi, trei... O să dau în judecată şi pentru drepturile salariale, care vor fi alt dosar. Eu am fost, practic, nevinovat. Cu prefectul s-a terminat şi vom vedea ce facem, iar tot acesta, că m-au dat jos, este la CEDO. Mă duc cu avocata şi la Curtea de Apel, şi la Prefectură, decizia e definitivă.”, ne-a spus Cristian Dică Hristu.
Cristian Dică Hristu a mai fost protagonistul unui dosar penal, în cadrul căruia a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese. Această stare a fost sesizată de Agenţia Naţională de Integritate, după ce a constatat că vlădeşteanul, pe timpul când era consilier local (2008-2012), a votat o Hotărâre de Consiliu Local, prin care acesta încheia un contract de furnizare de lemne de foc cu o firmă al cărei administrator şi asociat unic era cumnata sa.
Sentinţa de condamnare a ajuns la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care a admis recursul în casaţie declarat de Cristian Dică Hristu, a desfiinţat decizia penală şi a trimis cauza spre rejudecare Curţii de Apel Piteşti. Revenit la instanţa superioară, la prima înfăţişare, fostul edil Cristian Dică Hristu a cerut amânarea cauzei pentru lipsă de apărare. Următorul termen a fost stabilit pentru 28 noiembrie 2018. „Mi s-a dat dreptate şi la Înalta Curte, la procesul penal, după ce mi-au dat doi ani cu suspendare, şi Înalta Curte a trimis dosarul la rejudecare în cazul conflictului de interese. Se judecă decizia Consiliului Local, de când eram eu consilier local, că, vezi Doamne, trebuie să se anuleze acea hotărâre. Să o anuleze! Problema va fi că, în momentul când o vor anula, eu nu sunt în conflict de interese, datorită faptului că nu mai creează efecte, contractul era înainte cu 30 de zile semnat de către fostul primar şi cumnata mea. Conflictul de interese penal, s-a casat sentinţa pe care au dat-o Tribunalul şi Curtea de Apel şi trebuie să se rejudece. Adică e achitare, din două motive. Primul n-am fost vinovat, iar celălalt, presupunând că sunt vinovat, s-a prescris, că opt ani e prescripţia, din 2010, s-a terminat de mult.”, a mai completat fostul edil de la Vlădeşti.
În vară, încă doi primari din Muscel au cerut în instanţă anularea ordinului prefectului de încetare a mandatului înainte de termen. Este vorba de primarii comunelor Aninoasa, Ştefan Benonie, şi Albeştii de Muscel, Cătălin Manta, care au fost demişi din funcţie de prefectul Emilian Dragnea pe 2 mai 2018. Ordinele 128 şi 127 au fost anulate, iar edilii au rămas în continuare în funcţii, până la soluţionarea definitivă a acţiunii de fond. Isabela FILIP

The most visited gambling websites in The UK