Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Trei favoriţi, aranjaţi la Primărie: şeful ADP, soţul consilierei PSD Nora Bădescu şi nepoata unei angajate de la Urbanism

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1948

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2018_2319_angajati-favoriti.jpgMarţi dimineaţa, în timp ce Liviu Ţâroiu ţinea conferinţa de presă, cei trei candidaţi la posturi bune în Primărie, despre care se ştia înainte de concurs că vor fi câştigătorii, susţineau proba orală. Ce „emoţii” pentru concurenţii cu „proptele” în Primărie şi/sau la partid! Liviu Popescu a trebuit să se dea la o parte din funcţia de şef, unde stătuse mai bine de două decenii, punând la socoteală şi perioada dinaintea unirii Şantierului şi Serei într-un singur serviciu al Consiliului Local. Primarul a pretextat că, vezi Doamne, s-a supărat pe directorul ADP din cauza parcărilor neterminate şi a asfaltărilor proaste şi foarte proaste. Tot cum le fac privaţii, nefiind nicio diferenţă de calitate între cum lucrează statul şi cum lucrează privatul. Şi pentru că l-a supărat, l-a sancţionat dându-i serviciu la Primărie, pe un post în care n-are ce face: Transport Public Local, care merge dintr-o inerţie supărătoare, nefiind puşi la punct nici taximetriştii, nici patronul de maxi-taxi fără concurenţă la licitaţii. Ceilalţi doi câştigători sunt tot relaţii ale cuiva din Primărie ori Consiliul Local. Cel care a obţinut funcţia pentru care s-a înscris liberalul Ionel Vlădescu, de la Pieţe, este soţul consilierei locale PSD Andreea Nora Fărcăşanu, Bădescu, după recenta căsătorie. Marian Bădescu va presta la Achiziţii - Investiţii, compartiment care se înnoieşte cu doi angajaţi. Trenul angajărilor pe bază de „nepotisme” a fost prins şi de Rozalia Popa, nepoata unei angajate de la Urbanism, Nicoleta Şerb, şi ea angajată de Liviu Ţâroiu tot de când este primar. Aşa stând lucrurile, nu faceţi greşeala să mai muşcaţi din „gogoşile” cu tinerii pe care îi preferă primarul, cu specialiştii pe care i-a aspirat, chipurile, privatul şi de aia n-are Primăria cu cine face treabă. Realitatea cunoscută este că Primăria nu caută angajaţi competenţi, ci să aranjeze pe viaţă nişte pile. 

Liviu Ţâroiu face rău Câmpulungului nealegând cei mai buni oameni în Primărie  

Prezentăm, pentru irosirea spaţiului ziarului, şi punctajele finale ale pretendenţilor învingători în faţa concurenţei fără şanse din start: Liviu Daniel Popescu, care va fi inspector, clasa I, grad superior, la Compartimentul Transport Public Local, a fost notat cu 77 puncte, la scris, şi cu 90 puncte, la interviu. Rozalia Popa, consilier clasa I, grad profesional asistent, la Compartimentul Investiţii şi Achiziţii Publice, a obţinut 51,33 puncte, la scris, şi 88,33 puncte, la interviu. Iar performanţa lui Marian Bădescu, consilier, clasa I, grad superior, la Compartimentul Investiţii şi Achiziţii Publice, s-a tradus în 57,66 puncte, la scris, şi 88,66 puncte, la interviu. 

În timp ce enumeraţii de mai sus susţineau proba orală, Liviu Ţâroiu se întreţinea cu jurnaliştii, glumind pe seama „tensiunii” în care s-ar afla la acel moment examinaţii cu spinările năpădite de sudori reci. Întrebat dacă Liviu Popescu a luat concursul, primarul s-a grăbit să ofere un răspuns afirmativ, deşi fostul şef al ADP-ului nu ieşise din examen. Mascaradă fără limite! Să trecem peste, căci a ne face inimă rea din pricina concursurilor mătrăşite, în general, în instituţiile statului nu le dă mustrări de conştiinţă celor care fac rău Câmpulungului, dând la o parte, poate, oameni buni, ca să le facă loc cunoştinţelor şi neamurilor.      

După experienţa din week-end, cu dezertarea pietrarilor, Liviu Ţâroiu a venit la conferinţa de presă cu chef de criticat constructorii privaţi, dar şi pe cel public, ADP-ul. Serviciul, pe care el însuşi l-a coordonat două mandate de viceprimar, nu mai face treabă de când se ocupă de el Blidaru şi Popescu. Iată cum a făcut trecerea Liviu Ţâroiu de la restanţele ADP-ului, la schimbarea directorului, căruia i s-a dat şansa să „toarcă” la căldurică, într-un serviciu al Primăriei, fără să mai fie nevoit să iasă afară, în ploaie, în zăpadă, în toamna-iarna 2018-2019. „Avem rămase din cursul anului trecut, tot din cauza şantierelor, locurile de parcare de pe Alexandru cel Bun, pe partea stângă, cum urcăm. Pe dreapta, am reuşit, dar pe stânga n-am reuşit. Dacă nu vin, ca să înceapă cât mai repede, o să reziliez contractul cu ei şi vom pune Şantierul să le facă.”, spunea Liviu Ţâroiu despre firma care execută parcări în paralel cu ADP-ul, depăşit de cantitatea de lucrări. 

Şi de depăşit ce-a fost, n-a făcut mai nimic nici ADP-ul. O spune tot primarul, care, fireşte, căuta pricină pentru înlocuirea cu iz de promovare a lui Popescu, chit că, salarial, arată a retrogradare, scăzându-i leafa de bază cu 2.000 de lei.  

„Suntem rămaşi în urmă cu parcările. De două luni, n-am făcut mare lucru” 

Referindu-se la programul ADP, Liviu Ţâroiu nu şi-a abţinut remarca stadiului întârziat al parcărilor. „Cu toate că ne propusesem să le finalizăm pe toate, s-au mişcat destul de lent. A fost şi luna iulie, în care ploile ne-au cam blocat, dar, dacă vremea bună mai ţine, ajungem să încheiem majoritatea parcărilor din Grui şi Vişoi. În Grui, stadiul este avansat în comparaţie cu Vişoi, dar, la anul, vom fi cu toate parcările amenajate.”, a afirmat Liviu Ţâroiu. 

Nici inventarierea locurilor de parcare nu constituie o acţiune bifată, fiind realizată parţial. „I-am certat pentru asta. Am făcut o echipă care lucrează cu viceprimarul. El este preşedintele comisiei de inventariere. Merg foarte, foarte slab, în sensul că n-au făcut marcaje decât foarte puţine. Nici măcar în centru.” În privinţa cererilor, au fost înregistrate în jur de 900. Neavând marcajele realizate, nu s-a trecut la etapa de încheiere a contractelor cu plătitorii taxei anuale. „Suntem rămaşi în urmă. De două luni, n-am făcut mare lucru.”, a recunoscut Liviu Ţâroiu.

„Ştiu cum asfaltează. Prost! Căci de aia îl schimb pe Popescu!”

Şi nu numai parcările, ca motiv declarat de schimbare, au atârnat în decizia de „decapitare” a serviciului public. Asfaltările ar fi altă cauză, deşi conducătorul Câmpulungului nu cântăreşte drept, criticând doar „cârpacii” statului şi făcându-se că nu vede bătaia de joc a asfaltatorilor de partid. „Ai vreo senzaţie - i s-a adresat el unei ziariste - că nu ştiu cum asfaltează ăştia de la ADP?! Eu ştiu cum asfaltează. Prost! Ăştia sunt oamenii. Căci de aia îl schimb pe Popescu! Să încerc să aduc unul care să stea după ei!”, zice Ţâroiu, care va numi un director interimar, poate din Primărie, poate din afară, până la organizarea concursului. „A plecat, fiindcă am fost destul de nemulţumit de activitatea lui. Am avut câteva discuţii pe tema asta şi a putut să-şi asigure un loc.”, a şocat Ţâroiu cu sinceritatea asigurării locului la Primărie, în contul activităţii nemulţumitoare la ADP. 

A scăpat de muştruluială viceprimarul Mărgărin Blidaru, poate, mai responsabil decât Popescu, fiindu-i superior, de întârzierea programului de parcări, în ciuda biciului aplicat pe spatele populaţiei, de a veni într-un suflet, la Primărie ori la asociaţii, ca să depună cereri. „Stau pe el (n.r. pe viceprimar) să-şi facă treaba.”, a argumentat Ţâroiu de ce îl menajează de dojeni publice pe secundul său. 

The most visited gambling websites in The UK