Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Mihai Mărţişor Ciobanu, al patrulea candidat la Primărie în 2020?

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1490

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2018_2312_ciobanu-pmp.jpgEvenimentul politic al verii „subţiri” în materie de acţiuni notabile pentru comunitatea câmpulungeană îl constituie, fără îndoială, alegerea unui preşedinte de partid la Câmpulung, partid despre care nu se mai ştia nimic după momentul „iunie 2016”. Partidul Mişcarea Populară, organizaţia municipală, pe care, teoretic, îl găsiţi în „Clădirea Plantelor”, din spatele Hotelului „Muscel”, este condus, din data de 27 iulie 2018, de Mihai Mărţişor Ciobanu. Alegerea sa în fruntea PMP Câmpulung s-a produs în cadrul Colegiului Judeţean al formaţiunii, de la sfârşitul lunii iulie, coordonat de conducerea judeţeană, formată din Cornel Cătălin Bulf, preşedintele PMP Argeş, Eduard Ştefan Dima, secretarul general al partidului, Mariana Butnaru, preşedinta Organizaţiei de Femei, şi Elena Raluca Nica, şefa tineretului din Mişcarea Populară. 

Eduard Dima, un nume care, poate, le mai spune ceva muscelenilor, din vremea în care a condus PDL Câmpulung, 2011-2012, când partidul a schimbat rapid şi candidaţii la Primărie, şi preşedinţii organizaţiei municipale, a primit încă o însărcinare, ca urmare a acţiunii de acum o lună. Dima a fost desemnat în funcţia de preşedinte interimar al Ligii Aleşilor Locali ai PMP Argeş. Tot ca interimar a fost numit la conducerea filialei PMP Câmpulung şi Mihai Mărţişor Ciobanu, o persoană cu incomparabil mai multă notorietate decât precedentul lider al partidului. 

În 2016, PMP, locul 6 din 10 candidaţi, şi la Primărie, şi la Consiliul Local  

Amintim că, la alegerile din 5 iunie 2016, conducerea judeţeană a mers pe mâna lui Alexandru Hubert, fostul primar de la Schitu Goleşti, care şi-a dorit să-şi completeze palmaresul în administraţia publică locală cu un mandat de primar al Câmpulungului. Hubert, care conducea PMP Câmpulung, a ieşit la interval cu puţin timp înainte de alegeri, şocându-i pe cei conectaţi la realitatea politică a municipiului cu aspiraţiile sale de şef de municipiu. Cu excepţia lui Marian Bomboe, mai cunoscut decât însuşi preşedintele partidului, anonimi erau şi pe lista pentru Consiliul Local, deschisă de principalul candidat, Alexandru Hubert, în vârstă de 66 ani, de profesie jurist, manager de proiect, urmat de: Lucia Ţigău, 60 ani, psiholog, pensionar; Nicolae Mara, 49 ani, tehnician telecomunicaţii, electrician; Daniel Alexandru Florea, 25 ani, economist, masterand; Gheorghe Făgărăşanu, 58 ani, manager, administrator; Octavian Radu, 30 ani, manager; Mihai Gheorghe Isbăşoiu, 63 ani, profesor; Bogdan Dragoş Stroe, 29 ani, instalator; Iuliana Rădulescu, 64 ani, inginer, pensionar; Vasile Marian Troscenco, 63 ani, economist, pensionar; Nicolae Jinga, 60 ani, subinginer, pensionar; Gheorghe Soare, 63 ani, inginer, pensionar; Georgeta Păceşilă, 71 ani, învăţător, pensionar; Toma Cojocaru, 67 ani, tratamentist, pensionar; Zoia Necşoiu, 65 ani, controlor, pensionar; Costel Dâmboianu, 61 ani, profesor arte vizuale; Magdalena Dragomir, 41 ani, jurist, liber profesionist; Constantin Marian Badiu, 38 ani, frizer; Vasile Florian Şerbănel, 68 ani, tehnician, pensionar; Nicolae Ludescu, 48 ani, mecanic, producător agricol; Marian Lucian Bomboe, 42 ani, mecanic, casnic; Dragoş Orăşeanu, 43 ani, agent securitate; Ioszef Nagy, 55 ani, lăcătuş mecanic; Ioana Cotenescu, 75 ani, tehnician, pensionar.

Cu un preşedinte prea puţin cunoscut şi total lipsit de carismă, PMP n-a făcut nicio brânză acum doi ani. Candidatul la Primărie, Alexandru Hubert, s-a clasat pe locul 6, cu 376 de voturi (3,24%), după Liviu Ţâroiu (PSD), cu 5.263 de voturi (45,35%), Bogdan David (PNL), cu 3.056 de voturi (26,33%), Sergiu Cicu (ALDE), cu 859 de voturi (7,40%), George Bălan (PRM), cu 525 de voturi (4,52%), Constantin Staicu (PAM), cu 506 voturi (4,36%). Performanţe mai slabe ca ale lui Hubert au obţinut independenta Anca Coşa, cu 355 de voturi (3,05%), Gheorghe Savin (PPUSL), cu 258 de voturi (2,22%), Marius Dumitrescu (PNŢCD), cu 220 de voturi (1,89%), şi Spiridon Oprea (UNPR), cu 186 de voturi (1,60%).

Tot pe 6 s-a clasat şi partidul la Consiliul Local, cu 460 de voturi (4,01%), un scor mai bun decât al omului său la Primărie. Înaintea PMP s-au poziţionat PSD, cu 4.913 voturi (42,85%), PNL, cu 3.028 de voturi (26,41%), ALDE, cu 972 de voturi (8,47%), PAM, cu 648 de voturi (5,65%), PRM, cu 497 de voturi (4,33%). După PMP, în clasamentul voturilor scoase pentru Consiliul Local, s-au situat PPUSL, cu 299 de voturi (2,60%), PNŢCD, cu 269 de voturi (2,34%), UNPR, cu 222 de voturi (1,93%), şi APRPE (Asociaţia Partida Romilor „Pro Europa”), cu 157 de voturi (1,36%).

După alegeri, tăcere totală în privinţa acestei organizaţii din categoria „şi altele”, judecând după scorul foarte slab scos la locale. Despre Alexandru Hubert, ca preşedinte al PMP Câmpulung, auzim din nou la sfârşitul lunii octombrie 2017, când i-a scris preşedintelui Dan Manu că-i trebuie sediu de partid. „Vă rog respectuos să aprobaţi repartizarea unui spaţiu având ca destinaţie sediul organizaţiei municipale a Partidului Mişcarea Populară, în vederea activităţii de partid politic parlamentar. Motivăm această cerere prin prisma faptului că nu deţinem un sediu de organizaţie municipală, astfel încât să se permită desfăşurarea activităţii politice normale pentru un partid parlamentar.”, îi solicita acesta şefului CJ Argeş. 

Cum mai-marele judeţului nu s-a grăbit să-i bage pe susţinătorii Mişcării Populare într-un imobil al Consiliului Judeţean, trei luni mai târziu, i s-a adresat cu aceeaşi solicitare şi preşedintele Cornel Cătălin Bulf, specificând ce spaţiu doreşte: strada Fraţii Goleşti, nr.1. În februarie 2018, PMP Câmpulung a primit, prin hotărâre a Consiliului Judeţean, spaţiu pentru sediu, în care n-am remarcat să fi avut loc vreo acţiune de mobilizare a organizaţiei pentru următoarele alegeri.                     

Ţâroiu, David, Enescu şi Ciobanu  

Revenind la PMP Câmpulung, în prezent, prin alegerea lui Mihai Mărţişor Ciobanu ca preşedinte de partid pare a se contura candidatura cu şanse incomparabil mai mari decât ale lui Hubert de a scoate un rezultat onorabil. Chiar interesant de urmărit câţi dintre foştii angajaţi de la ARO, rămaşi la Câmpulung, îl vor urma, majoritatea preferându-l - ei ştiu de ce - pe Liviu Ţâroiu. Fostul director al uzinei, despre care bănuim, în lipsa unor informaţii certe, că îl va contracandida pe Liviu Ţâroiu, este al patrulea pretendent la Primărie de până acum. Primul este, clar, primarul în funcţie, Liviu Ţâroiu, care glumea de curând că n-o să mai stea cine ştie cât moţ la Primărie, doar trei-patru mandate. 

Al doilea, Bogdan David, PNL, în lipsă de oameni, fiind decis să repete greşeala, amăgindu-se că electoratul s-a schimbat în doi ani cu salarii bugetăreşti de infarct. Parcă era vorba că 2018 este pentru PNL anul „consolidării organizaţionale a partidului şi pregătirii pentru câştigarea viitoarelor alegeri”. Deputatul Dănuţ Bica, unul dintre liderii PNL în Argeş, spunea, pe la începutul anului, că „ne propunem să găsim, încă de pe acum, candidaţi credibili pentru alegerile locale din 2020.” Din păcate, singurul candidat, credibil ori ba, dar cu şanse să-i zguduie procentul lui Ţâroiu, era fostul primar Călin Andrei, dar, chipurile, acesta nu şi-ar mai dori, că s-ar fi retras din politică. Prima jumătate a anului - zicea tot Bica - va fi decisivă pentru stabilirea candidaturilor PNL. În iunie, când am sărbătorit/comemorat doi ani de mandat, numele doritorilor să se pună cu PSD ar fi trebuit să fie cunoscute. Suntem la final de august şi n-avem niciun candidat PNL prezentat oficial, cum era vorba, că PNL nu mai vrea să repete greşeala din 2016, ieşind cu el prea târziu. De data aceasta, va fi altfel, „abureau” liberalii judeţeni, în sensul că PNL va avea candidaţi decişi cu doi ani înainte. Vor face subiectul unor sondaje, va fi anunţată intenţia lor de a candida şi vor căpăta notorietate în jumătatea de mandat rămasă. Deşi neanunţat oficial, înclinăm către Bogdan David ca fiind omul PNL-ului, care parcă ţine să rămână în trei consilieri locali.    

Al treilea candidat ieşit la interval, doar cu prezenţa, fără discurs, este Dan Enescu, de la ALDE. La recenta reunire a reprezentanţilor organizaţiilor ALDE din Muscel la Câmpulung, în prezenţa preşedintei organizaţiei judeţene, Simona Brătulescu, liderii partidului n-au făcut anunţul oficial cu privire la candidatura lui Enescu, dar au dat de înţeles că e treabă serioasă. 

The most visited gambling websites in The UK