Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Andrei Gerea, vicepreşedintele ALDE: „Trebuie să se termine şi cu practica ajutorului social în schimbul voturilor”

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1127

 

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea prin care persoanele asistate social vor pierde ajutorul financiar acordat de stat dacă refuză un loc de muncă. Vorbim aici despre persoanele obişnuite să încaseze ajutorul social din partea statului. Conform noilor reglementări, cine refuză un loc de muncă nu va mai primi ajutorul social. 

Altă modificare adusă legii prevede ca persoana care încasează acel ajutor să presteze muncă în folosul comunităţii. Ajutorul social porneşte de la 142 de lei de persoană şi creşte în funcţie de numărul membrilor familiei. Proiectul de lege a fost iniţiat şi promovat de parlamentarii ALDE. Despre această modificare legislativă, vicepreşedintele ALDE, argeşeanul Andrei Gerea, a transmis: „Datorită proiectului de lege al ALDE, cei care primesc acest ajutor social nu mai au, ca până acum, posibilitatea să respingă de trei ori oferta de angajare. La fel va fi pedepsit şi refuzul de a urma cursurile de pregătire profesională organizate de Agenţiile pentru Ocuparea Forţei de Muncă. Cred că este un proiect de lege care reglementează foarte limpede un aspect: ajutor social nu mai trebuie să primească decât cel care se încadrează în lege. Trebuie să se termine şi cu practica ajutorului social în schimbul voturilor, chiar dacă a scăzut mult ca intensitate în ultimii ani, dar şi cu această obişnuinţă ca alţii să primească bani de la stat fără să facă nimic, deşi sunt apţi de muncă, în timp ce restul cetăţenilor muncesc şi îşi câştigă cu greu un trai decent”. 

The most visited gambling websites in The UK