Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

PNL Câmpulung susţine Pilonul II de pensii private

  • Written by Isabela FILIP
  • Hits: 1001

b_400_250_16777215_10_images_2291_pnl.jpgPNL Câmpulung s-a alăturat campaniei de strângere de semnături pe care liberalii au lansat-o la nivel naţional, pentru a susţine respectarea legii privind contribuţiile sociale la Pilonul II de pensii. Potrivit preşedintelui PNL Câmpulung, Bogdan David, campania de strângere de semnături va alea loc în Câmpulung, dar şi în localităţile din Muscel. În fiecare zi, între orele 10.00-13.00 şi 16.00-18.00 este amplasat un cort în faţa sediului din municipiu, unde cei care doresc pot susţine iniţiativa PNL, plus că sunt informaţi de scopul campaniei, ca cetăţenii să înţeleagă ce presupune Pilonul II şi care sunt avantajele acestuia. „În perioada lunii iunie se desfăşoară la nivel naţional o campanie de strângere de semnături împotriva desfiinţării Pilonului II de pensii. Municipiul şi Organizaţia PNL Câmpulung s-au aliniat acestei campanii şi, pe perioada acestei luni, în Câmpulung vom strânge semnături împotriva desfiinţării Pilonului II de pensie.”, ne-a declarat preşedintele PNL Câmpulung, Bogdan David.

Organizaţia PNL Câmpulung şi-a propus un targhet de 3.000 de semnături, până pe 25 iunie. Campania este susţinută şi cu flyere, care fac o comparaţie între ce este în prezent şi ce ar urma să se întâmple cu contribuţiile sociale ale celor care lucrează.

În prezent, angajaţii români cu vârsta până în 45 de ani contribuie la două sisteme de pensii. La vârsta de pensionare, românii care contribuie la Pilonul I şi II vor avea o pensie de stat şi o pensie privată suplimentară.

Ce înseamnă Pilonul 2 privat? Contribuţia angajatului este de 3,75% din salariul brut. Banii sunt în conturi individuale administrate de fonduri private. Fondurile de pensii private oferă un randament obligatoriu care depăşeşte rata inflaţiei. Valoarea pensiei private este dată de suma acumulată la finalul stagiului de cotizare. Banii adunaţi în Pilonul II pot fi retraşi într-o singură tranşă sau distribuiţi lunar. Pot fi lăsaţi şi moştenire.

Peneliştii, aflaţi în Opoziţie, vor să-i împiedice pe cei aflaţi la guvernare, din PSD şi ALDE, care vor să desfiinţeze Pilonul II şi „să pună mâna pe banii românilor din conturile personale de pensie”, scrie într-un pliant distribuit de PNL. Liberalii spun că peste 4 milioane de angajaţi români contribuie la Pilonul II pentru o pensie privată faţă de cea pe care le-o va da statul. La Pilonul I de stat, contribuţia angajatului este de 21,25 % din salariul brut, iar banii se duc în contul statului, din care se plătesc pensiile publice actuale. Pilonul public de pensii nu reuşeşte să acopere plata pensiilor şi funcţionează cu un deficit de 147 miliarde de lei. Pensia publică este un drept plătit de stat până la finalul vieţii.

„Administrarea Pilonului II de pensii s-a dovedit un succes, nefiind înregistrată nicio controversă pe această temă. Din contră, sistemul a fost apreciat de toate organismele financiare internaţionale, fiind cat ca exemplu pentru randamentele înregistrate. Nici măcar actuala guvernare PSD-ALDE nu a identificat, în mod concret, motivele clare pentru desfiinţarea Pilonului II cu scopul de a le folosi măcar drept pretexte. În realitate, obiectivul PSD-ALDE nu este altul decât confiscarea celor 9,1 miliarde de euro (4,5% din PIB), banii privaţi ai românilor care muncesc astăzi în România.”, spun liberalii.

The most visited gambling websites in The UK