Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Senatorul PNL Ion Popa a demisionat din partid şi s-a înscris în ALDE

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1016

b_400_250_16777215_10_images_2291_iani-popa.jpgSenatorul de Argeş Ion Popa a anunţat miercuri, 13 iunie, că a demisionat din PNL şi că se alătură ALDE. „Anunţ că demisionez din grupul PNL şi, începând de astăzi, voi activa în grupul ALDE”, a spus Ion Popa de la tribuna Senatului.

Ion Popa a fost mulţi ani preşedintele PNL Argeş, dar a avut şi funcţii la Bucureşti. A fost subprefectul Argeşului (2005-2007), prefect (2007-2009), dar ales şi vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Argeş, funcţie pe care a deţinut-o până la finele anului, când a obţinut un mandat de senator pe Colegiul 1 Argeş, în care a intrat şi Câmpulungul.

Din 2010 şi până în 2016, când şi-a dat demisia, din cauza rezultatului slab obţinut de organizaţia judeţeană la alegerile parlamentare, a condus PNL Argeş. De atunci, filiala judeţeană a fost coordonată interimar de către prim-vicepreşedintele Dănuţ Bica, iar pe 29 aprilie 2017, Adrian Miuţescu a fost ales noul preşedinte PNL Argeş.

„Îi asigur pe argeşeni că nu voi abandona proiectele pentru judeţ”

Despre plecarea din PNL, Ion Popa a postat pe pagina sa de socializare motivele pentru care a luat această decizie. „De 16 ani, sunt fidel valorilor şi principiilor liberale. Am fost preşedinte de filială timp de 7 ani, vicepreşedinte executiv al PNL, senator ales şi liderul celui mai mare grup din Senat al partidului. Această perioadă a fost plină de provocări: cu bune, cu rele, cu multe greutăţi şi, alături de colegii liberali, ne-am bucurat, ne-am întristat, am câştigat şi am pierdut. Nu am lipsit de la nicio bătălie electorală şi am depus toate eforturile să realizăm obiectivele propuse, obiective asumate de întreaga echipă. Din păcate, rezultatele ultimelor alegeri nu au fost cele sperate de noi, aşa încât mi-am asumat acest eşec şi am demisionat atunci din toate funcţiile din partid. Am constatat că am fost considerat printre puţinii vinovaţi... Au trecut doi ani de la acel moment, iar lucrurile nu s-au îmbunătăţit, ci, dimpotrivă, s-au agravat. Alţii, la fel de „vinovaţi” ca mine, s-au agăţat de funcţii mai înalte. Ei sunt cei care decid în Partidul Naţional Liberal şi sunt şi mai vocali. Oamenii care au muncit în campanii, devotaţi ideilor liberale, nu mai sunt băgaţi în seamă, în schimb, trădătorii sunt promovaţi şi apreciaţi. Trist, dar aceasta este noua strategie de conducere a Partidului Naţional Liberal care, în loc să promoveze competenţa şi bunul-simţ, este măcinat de orgolii interne, inclusiv în Argeş. Astăzi, partidul din care am făcut parte, pentru care m-am bătut atâţia ani, s-a transformat complet. PNL ar fi trebuit să garanteze drepturile şi libertăţile fundamentale, să condamne abuzurile şi să renunţe la ipocrizie. Liderii care trebuiau să unească, au dezbinat, abandonând principiile şi valorile liberale. Cei care ar fi trebuit să fie nişte exemple, sunt doar nişte munţi de frustrări şi laşitate... Nu ştiu câţi colegi mai tolerează aceste lucruri, dar eu nu! De aceea am luat cea mai grea hotărâre din toată cariera mea politică: să demisionez din Partidul Naţional Liberal. Nu am părăsit doctrina, ci am lăsat în urmă doar oameni care m-au dezamăgit. Vechilor mei camarazi le garantez că rămân acelaşi bun prieten dăruit principiilor comune. Voi activa ca senator al grupului ALDE; îi asigur pe argeşeni că nu voi abandona proiectele pentru judeţ. Argeşul are nevoie de parlamentari care să se concentreze pe promovarea şi dezvoltarea zonei, nu pe preamărirea unor lideri politici falşi.”, a scris senatorul pe Facebook.

Vicepreşedintele ALDE, Andrei Gerea: „Oamenii de calitate din PNL, foştii vechi liberali, vor veni către ALDE”

Şi vicepreşedintele ALDE, Andrei Gerea, a anunţat că Ion Popa s-a înscris în ALDE. „Îi urez bun venit lui Ion Popa în ALDE. Ne-am regăsit în singurul partid cu adevărat liberal din România. Am lucrat foarte bine în vechiul PNL, sunt convins că vom face din nou o echipă foarte eficientă în ALDE. Venirea lui Ion Popa în ALDE arată clar, aşa cum a explicat el însuşi raţiunile deciziei luate, că noul PNL este condus de un grup de oameni care nu mai au nimic de-a face cu doctrina şi cu valorile liberale. Noul PNL, sub Ludovic Orban, a devenit un partid în care nu oamenii de calitate sunt promovaţi, ci trădătorii şi oamenii care nu trebuie să facă performanţă. Ei trebuie să fie supuşi intereselor mici ale liderilor de moment. La fel cum, de altfel, se întâmplă şi în Argeş. Rând pe rând, oamenii de calitate din PNL, foştii vechi liberali, vor veni către ALDE şi către Călin Popescu Tăriceanu, pentru că nu mai suportă să fie conduşi de o mână de oameni care nu înţeleg ce înseamnă să faci politica demnă, corectă pentru cetăţeni. Oamenii au ajuns să fie sufocaţi de obsesiile mărunte ale unor indivizi care sunt sclavii unor interese oneroase, motiv pentru care, de multe ori, sub impunerea grupării Orban, parlamentarii acestui partid au fost obligaţi să nu voteze proiecte de legi utile pe care chiar ei le-au iniţiat.”, a precizat chestorul Camerei Deputaţilor, vicepreşedintele ALDE, Andrei Gerea.

Preşedintele PNL Argeş, Adrian Miuţescu, a comentat şi el plecarea din partid a lui Ion Popa: „Când pleacă un om din partid, nu este altceva decât o pierdere. Partidul Naţional Liberal i-a oferit funcţii de subprefect, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, senator, lider de grup parlamentar, chestor, membru al Comisiei Europene. Nu ştiu ce partid îi va mai oferi atâtea funcţii. Lăsăm oamenii să judece gestul dumnealui.”, a declarat pentru „Obiectiv de Argeş” Adrian Miuţescu.

Presa judeţeană speculează că senatorul Ion Popa a avut nişte pretenţii atunci când a trecut în tabăra lui Tăriceanu. Adică acesta ar fi cerut să-i fie oferită funcţia de preşedinte al filialei ALDE Argeş, condusă acum de vicepreşedinta CJ Argeş, Simona Brătulescu, dar şi primul loc pe lista de la Senat la alegerile din 2020. Sursele presei argeşene au mai susţinut că senatorul Ion Popa va lua după el la ALDE mai mulţi membri ai PNL Argeş. 

Poate, odată cu aderarea la ALDE, senatorul Ion Popa va fi văzut mai des prin Muscel, unde nu a fost prezent decât sporadic, după ce a obţinul al doilea mandat de senator. Ultimele apariţii au foste remarcate de Înălţare, la Schitu Goleşti, şi de Rusalii, la Ziua comunei Bughea de Sus, localităţi care sunt conduse de edili liberali.

The most visited gambling websites in The UK