Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Primarul de la Aninoasa, Ştefan Benonie, se întoarce la Primărie

  • Written by E.M.
  • Hits: 1077

b_400_250_16777215_10_images_2290_benonie.jpgAşa cum vă anunţam într-o ediţie trecută, doi primari musceleni, demişi acum o lună, au cerut în instanţă anularea ordinului prefectului. Este vorba de primarii comunelor Aninoasa, Ştefan Benonie (PSD), şi Albeştii de Muscel, Cătălin Manta (PNL), care au fost demişi din funcţii de către prefectul judeţului Argeş pe 2 mai 2018, prin Ordinele 128 şi 127. Asta a venit după ce reprezentantul Guvernului în teritoriu a pus în aplicare sentinţele definitive ale Justiţiei, vizându-i pe cei doi edili. Ambii au fost găsiţi în situaţie de incompatibilitate de către Agenţia Naţională de Integritate. Amândoi au contestat în instanţă deciziile ANI, dar, de fiecare dată, aceasta a dat dreptate instituţiei de stat. Ca atare, cei doi primari a trebuit să fie demişi din funcţii de prefect. Lăsaţi fără scaunele de primari, Benonie şi Manta nu au renunţat şi au cerut în instanţă anularea Ordinelor de încetare a mandatelor, emise de prefect. Cel mai probabil, cei doi au invocat o lege adoptată recent de Camera Deputaţilor, fiind vorba despre o propunere legislativă de modificare a Legii 161/2003, care prevede că faptele privind conflictul de interese se prescriu în termen de trei ani de la data săvârşirii lor, în ambele cazuri, situaţia de incompatibilitate fiind mai veche decât termenul din proiectul de act normativ.

Procesele primarilor sunt pe rolul Tribunalului Argeş, la Secţia Contencios Administrativ şi Fiscal, iar primele termene s-au derulat săptămâna trecută. Pe 7 iunie s-a judecat contestaţia lui Cătălin Manta, dar pronunţarea a fost amânată pentru joia aceasta, pe 14 iunie. 

În schimb, în cazul lui Ştefan Benonie, Tribunalul Argeş s-a pronunţat în prima fază pe 8 iunie, admiţând cererea de suspendare a executării actului administrativ, adică a Ordinului prefectului judeţului Argeş, nr. 128 din 2 mai 2018, până la soluţionarea definitivă a acţiunii de fond. Hotărârea este executorie, dar cu drept de recurs în termen de 5 zile de la comunicare.

Primarul de la Albeştii de Muscel, Cătălin Manta, s-a judecat cu Agenţia Naţională de Integritate, după ce aceasta a descoperit că edilul a fost în conflict de interese (între 2007 şi 2012, când a fost viceprimar), după ce a participat la deliberarea şi adoptarea unor proiecte de hotărâri având ca obiect concesionarea unor terenuri de către administraţia locală Asociaţiei Crescătorilor de Animale şi Proprietarilor de Păduri din Albeştii de Muscel, în cadrul căreia deţinea calitatea de vicepreşedinte.

Pe primarul de la Aninoasa, Ştefan Benonie, ANI l-a declarat în conflict de interese după ce a îndeplinit simultan atât funcţia de primar, cât şi aceea de administrator al unei firme.

The most visited gambling websites in The UK