Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Manta şi Benonie au cerut în instanţă anularea ordinului prefectului de încetare a mandatelor

  • Written by Mircea Simionescu
  • Hits: 1202

b_400_250_16777215_10_images_2288_manta-si-benonie.jpgPrimarii musceleni demişi acum o lună au cerut în instanţă anularea ordinului prefectului. Primarii comunelor Aninoasa, Ştefan Benonie (PSD), şi Albeştii de Muscel, Cătălin Manta (PNL), au fost demişi din funcţii de către prefectul judeţului Argeş pe 2 mai 2018, prin Ordinele 128 şi 127. În fapt, reprezentantul Guvernului în teritoriu nu a făcut decât să pună în aplicare sentinţele definitive ale Justiţiei, vizându-i pe cei doi edili. Ambii au fost găsiţi în situaţie de incompatibilitate de către Agenţia Naţională de Integritate. Amândoi au contestat în instanţă deciziile ANI, dar, de fiecare dată, aceasta a dat dreptate instituţiei de stat. Ca atare, cei doi au trebuit să fie demişi din funcţii de prefect.

b_400_250_16777215_10_images_2288_manta1.jpgLăsaţi fără scaunele de primari, Benonie şi Manta nu au renunţat şi au cerut în instanţă anularea Ordinelor de încetare a mandatelor, emise de prefect. Cel mai probabil, cei doi au invocat o lege adoptată recent de Camera Deputaţilor, fiind vorba de o propunere legislativă de modificare a Legii 161/2003, care prevede că faptele privind conflictul de interese se prescriu în termen de trei ani de la data săvârşirii lor, în ambele cazuri, situaţia de incompatibilitate fiind mai veche decât termenul din proiectul de act normativ. Proiectul, iniţiat de deputatul argeşean Cătălin Rădulescu, alături de un grup de parlamentari PSD, mai prevede că aleşii locali pot avea activităţi în domeniul privat, care nu sunt în legătură cu atribuţiile funcţiilor deţinute. Iniţiativa nu a ajuns la finalul traseului legislativ, nefiind nici promulgată şi, bineînţeles, nici publicată în Monitorul Oficial, motiv pentru care nu a devenit încă lege.

Cele două procese sunt în derulare pe rolul Tribunalului Argeş, la Secţia Contencios Administrativ şi Fiscal. Primul termen este săptămâna acesta, pe 7 iunie, în cazul lui Cătălin Manta, iar a doua zi, pe 8 iulie, al lui Ştefan Benonie.

În cazul lui Cătălin Manta, procesul cu ANI a debutat în 2012, când era viceprimar la Albeştii de Muscel şi a fost găsit în conflict de interese, deoarece „deţinea funcţia de vicepreşedinte al Asociaţiei Crescătorilor de Animale şi Proprietarilor de Păduri din Albeştii de Muscel (în perioada 2007-2012) şi a participat la deliberarea şi adoptarea unor proiecte de hotărâri având ca obiect concesionarea unor terenuri de către administraţia locală către Asociaţie”.

Primarul de la Aninoasa, Ştefan Benonie, nu a apucat să-şi termine al doilea mandat tot din cauza Agenţiei Naţionale de Integritate, care a demonstrat că a îndeplinit simultan atât funcţia de primar, cât şi aceea de administrator al unei firme, fapt sancţionat prin lege.

Şi ca să arate că nu le convine statutul de „fost primar”, Manta şi Benonie s-au afişat la evenimentele care s-au derulat în Muscel cu diferite ocazii, ultima dată fiind văzuţi la Ziua Comunei Lereşti. Mircea Simionescu

 

The most visited gambling websites in The UK