Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Nici la „case mari” nu mai ajung banii pentru lefurile bugetarilor! 335 de miliarde de lei vechi din excedentul bugetului judeţean vor fi prăpădite cu salariile Asistenţei Sociale

  • Written by Magda BĂNCESCU
  • Hits: 1200

 

b_400_250_16777215_10_images_2287_excedent1.jpgHotărârea prin care aleşii judeţeni au stabilit că 335 de miliarde de lei vechi vor fi consumate din excedentul bugetar al Argeşului, pentru cheltuielile de personal ale Asistenţei Sociale, a arătat cât de grav a afectat bugetul judeţului creşterea fără discernământ a salariilor în sistemul bugetar. A doua zi după întrunirea Consiliului Judeţean Argeş din 25 mai 2018, la Câmpulung, unul dintre componenţii Legislativului judeţean a povestit, la o conferinţă de presă, cum s-a ajuns ca domeniul cel mai îndestulat să beneficieze de o sumă pe care ţi-e teamă s-o şi pronunţi, pentru acoperirea salariilor. Ordonanţa de Guvern, care permite administraţiilor publice locale să folosească şi economiile anilor trecuţi pentru lefurile scăpate de sub control, a făcut posibilă situaţia prezentată la Câmpulung de consilierul judeţean Adrian Miuţescu, preşedintele PNL Argeş. 

„Am ajuns un judeţ de asistaţi social”

Printr-o adresă din 10 mai 2018, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Argeş a comunicat Consiliului Judeţean suma necesară până la sfârşitul anului pentru finanţarea cheltuielilor de personal: 33.584.000 lei sau, în banii vechi, 335.840.000.000 lei. Către domeniul condus Adrian Macovei s-a îndreptat o avalanşă de critici şi în momentul aprobării bugetului judeţului pe 2018, în care Asistenţa Socială beneficia de aproape jumătate din alocările acestui an. Însă folosirea din excedentul bugetar a unei valori de infarct doar pentru salarii a pus capac. „(…) Este o dovadă că nu mai au bani. Când preşedintele l-a întrebat pe Liviu Dragnea dacă mai sunt bani de pensii şi salarii, ei s-au bătut cu pumnul în piept că sunt. Ieri (n.r. 25 mai 2018) au fost luate 335 de miliarde de lei vechi din excedentul bugetar al Argeşului pentru a plăti salariile Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Argeş. Nu mai aveau bani să plătească salariile. Am atras atenţia că au mărit salariile ştiind că n-au bani, dar au făcut-o pentru a-şi securiza acest segment de votanţi ai PSD, despre care ei cred că vor vota veşnic cu ei şi-i vor menţine la putere. Bugetul Argeşului a fost atât majorat, încât am ajuns un judeţ de asistaţi social.”, a precizat Miuţescu. 

Cu un buget de peste 196 de milioane de lei, ceea ce înseamnă 42 de milioane de euro, direcţia lui Macovei este a doua pe ţară după Iaşi, susţine şeful liberalilor din judeţ. „Dintr-un judeţ bogat, unde aveam o serie întreagă de capacităţi industriale, am ajuns al doilea pe ţară, după Iaşi, la cheltuielile pe asistenţă socială. Acesta este un semnal că Guvernul şi Consiliul Judeţean, în 28 de ani, în Argeş, au adus judeţul şi oamenii în acest stadiu. Toţi să fie cu mâna întinsă la PSD, ca să poată să trăiască! Ceea ce este inadmisibil într-o ţară europeană în anul 2018. Ieri, am atacat aceste lucruri la şedinţa CJ. Chiar de la PSSD au fost oameni care au completat acest lucru, iar domnul Manu le-a zis: „Şi tu, Brutus...” Aşa l-a atenţionat pe unul dintre consilierii judeţeni de acolo. Eu credeam că după Nicolescu va veni un PSD-ist care să mă facă să nu-mi pară rău de Nicolescu. Am spus-o şi la Consiliul Judeţean că e mai rău decât Nicolescu.”, a conchis Miuţescu. 

 

The most visited gambling websites in The UK