Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Vicepreşedintele PNL, Florin Cîţu, şeful Comisiei Economice a Senatului, s-a întâlnit cu o parte a patronilor locali

  • Written by Magda BĂNCESCU
  • Hits: 1033

b_400_250_16777215_10_images_2286_pnl.jpgPNL, singurul partid care mai ţine conferinţe de presă la Câmpulung - însă nici acesta nu le face cu o frecvenţă pe măsura pretenţiilor de a reveni la putere - l-a avut, sâmbătă, 26 mai 2018, invitat în municipiu pe senatorul Florin Cîţu, preşedintele Comisiei Economice, Industrii şi Servicii din Senat şi vicepreşedinte al PNL. L-au însoţit la Câmpulung, unde era organizată o întâlnire cu oamenii de afaceri, la Restaurantul „Ciobănaşul”, deputatul Dănuţ Bica şi consilierul judeţean Adrian Miuţescu, preşedintele PNL Argeş. Înainte de dialogul cu exponenţii mediului economic din Muscel, care au dat curs invitaţiei, politicienii şi-au prezentat intenţiile jurnaliştilor locali. Evenimentul derulat în weekend, în municipiul nostru, a fost precedat, în urmă cu o lună, de unul similar la Piteşti, care a avut şi un rezultat pozitiv: un proiect de lege pentru relaxarea condiţiilor privind importul de forţă de muncă din spaţiul extracomunitar, proiect care urmează să intre în dezbaterea comisiilor. Şi la Piteşti, şi la Câmpulung, una dintre cele mai mari probleme reclamate în timpul dialogului cu întreprinzătorii particulari, pe lângă fiscalitate, este forţa de muncă, spunea senatorul Florin Cîţu. „De unde luăm forţă de muncă? Deocamdată, soluţia pe care am identificat-o, împreună cu aceştia, este să permitem importul de forţă de muncă şi din spaţiul extracomunitar. Ideea a fost oarecum copiată şi de PSD şi înţeleg că se va da o ordonanţă care va relaxa condiţiile importului forţei de muncă. Să vedem cum o să arate.”, a precizat el pentru început.

„Este nevoie de banii de la Pilonul II de pensii pentru a acoperi deficitul primelor patru luni”

Unele dintre proiectele de legi privind fiscalitatea, care au ajuns în Parlament sub forma unor amendamente depuse de PNL la legile iniţiale, au fost copiate de putere, susţine senatorul liberal. Aşa cum este amendamentul pentru impozitarea companiilor cu o cifră de afaceri sub un milion de euro. Ordonanţa iniţială prevedea ca, obligatoriu, companiile care au cifră de afaceri până la un milion de euro să fie impozitate pe cifra de afaceri. „Amendamentul pe care l-am avut în comisie a fost pentru opţionalitate, să-i lăsăm pe oameni să decidă. Dacă este o măsură bună, se vor duce singuri către ea, natural. Acum, Guvernul a venit cu o ordonanţă, în care a adăugat o prevedere, ca să complice lucrurile în stilul caracteristic. Poţi să optezi pentru impozitul pe profit dacă ai cifră de afaceri sub un milion de euro, doar dacă ai doi angajaţi. Ideea este că nu ar fi un capăt de ţară dacă n-ar fi situaţia cu forţa de muncă din România, astăzi, când este foarte greu să găseşti angajaţi. Atunci, pare că este făcută doar pentru a complica lucrurile.”, aspect pe care Florin Cîţu intenţiona să-l abordeze în dialogul cu oamenii de afaceri din zonă.

b_400_250_16777215_10_images_2286_pnl2.jpg

În acelaşi timp, lucrurile se complică şi la Pilonul II de pensii, pensia privată. „Şi nu numai la Pilonul II de pensii, ci şi la execuţia bugetară. Aseară (n.r. vineri, 25 mai 2018) a apărut execuţia bugetară a primelor patru luni ale lui 2018. Acum câteva zile, vicepremierul Viorel Ştefan dădea asigurări că totul este bine, că execuţia este fantastică şi că nu are nimeni de ce să se îngrijoreze. Cifrele oficiale de aseară arată clar că avem cel mai mare deficit, după primele patru luni, în ultimii opt ani, 6 miliarde de lei. Dacă îl comparăm cu cel de anul trecut, după primele patru luni, când aveam un surplus de 1,4 miliarde, vedem o diferenţă de 7,4 miliarde de lei, în primele patru luni de execuţie. Am putea spune că este un dezastru. Acum, înţelegem de ce avem aceste discuţii în spaţiul public despre Pilonul II de pensii. Este nevoie de banii de la Pilonul II de pensii pentru a acoperi acest deficit. Pentru că o mare parte din acest deficit vine din creşterea costului de finanţare. Iar Guvernul a văzut nişte bani pe care poate să-i ia fără dobândă: banii din Pilonul II de pensii. Guvernul a identificat o sursă de finanţare pe termen scurt, este adevărat, în banii din Pilonul II de pensii, pentru a-şi acoperi aceste găuri.”, a continuat senatorul Cîţu. 

b_400_250_16777215_10_images_2286_pnl3.jpgDacă, prin Legea bugetului, mai spunea acesta, PSD nu şi-ar fi dat derogare de la Legea responsabilităţii fiscale, ministrul Finanţelor ar fi răspuns personal pentru ceea ce se întâmplă. „Dar au fost precauţi, ştiau ce vor face şi, atunci când s-a votat Legea bugetului, şi-au dat şi derogare de la acele articole din Legea responsabilităţii fiscale, care îi fac personal răspunzători. Acum sunt acoperiţi, pot să facă ce vor ei. Vom încerca prin toate metodele, nu doar prin campania de strângere de semnături, nu cred că-i sperie aşa ceva. Trebuie să mergem mult mai dur cu asemenea măsuri şi eu am spus că trebuie să facem o plângere penală sau să dăm statul în judecată, împreună cu cetăţenii, cei 7 milioane de cetăţeni, să-i ajutăm să-şi recupereze aceşti bani şi pentru a ne asigura că aceşti bani nu sunt atinşi. Deja răul a fost făcut. În prima parte a acestui an, contribuţia a fost redusă de la 6%, cât era în lege, la 3,75. Mai puţini bani s-au dus către pensii, asta înseamnă pensii mai mici în viitor şi, după cum ştim din trecut, Curtea Constituţională a întors o ordonanţă de urgenţă, care încerca să taie pensiile. Avem toate argumentele ca să ne luptăm pentru aceşti bani.”, a declarat parlamentarul liberal. 

Întrebarea principală adresată de acesta în cadrul conferinţei de presă, desprinsă din realitatea fiscală: cum este posibil să ai o creştere economică record, dar şi deficit record? „Ce se întâmplă cu banii, unde se duc? Ştim că îi cheltuiesc, dar de ce nu vin pe partea cealaltă? De ce nu sunt bani colectaţi? Este premeditat totul sau este incompetenţă? Eu cred că avem de-a face cu amândouă. Este clar că această coaliţie de guvernare PSD - ALDE duce România în direcţia greşită. Am văzut că ALDE a venit cu un mesaj oarecum împăciuitor, cum că nu se va atinge nimeni de fondul de pensii. ALDE a venit cu acelaşi mesaj şi înainte de a se impozita contractele part-time şi apoi a votat pentru, şi înainte de a apărea TVA defalcat şi apoi a votat pentru, şi înaintea transferului de contribuţie şi apoi a votat pentru. Au o strategie de a spune public că nu susţin măsurile PSD-iste, dar, când vin în Parlament, le votează. Nu mai este un secret pentru nimeni că se umblă la fondul de pensii. La ce nu avem încă răspunsul este cum vor lua banii. Dar ştim că vor încerca să ia toţi banii de acolo.”, a conchis acesta.

 

 

The most visited gambling websites in The UK