Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Primarul Tarbă, nevoit să se înţeleagă cu Liviu Ţâroiu în privinţa străzii care, după cadastrişti, intră pe teritoriul Câmpulungului

  • Written by Magda BĂNCESCU
  • Hits: 713

b_400_250_16777215_10_images_2274_tarba2.jpgÎn 2018, primarul de la Bughea de Sus îşi doreşte să finalizeze lucrarea de întocmire a Planului Urbanistic General al localităţii, operaţiune afectată de anumite neînţelegeri cu municipalitatea câmpulungeană. Anul 2018 ar fi trebuit să însemne sfârşitul acţiunii la nivelul întregii ţări, dar termenul se pare că va fi prelungit şi pe parcursul lui 2019, din cauza nenumăratelor derapaje în această activitate, apărute peste tot. Inclusiv administraţia publică locală a Câmpulungului a început cu stângul, fiind forţată să  renunţe la serviciile firmei care a câştigat contractul de realizare a P.U.G.-ului, al cărui obiect l-a lăsat baltă, pe româneşte, cu consecinţa reluării licitaţiei. Primarul Nicolae Tarbă a încheiat contractul pentru P.U.G. în 2017, iar lucrările au demarat. Impasul s-a ivit în momentul în care autorii documentaţiei au ajuns pe strada Trufăşeşti, din care, după lăţimea şi scara comunicate de angajaţii Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, o jumătate de metru - un metru ar intra pe teritoriul Câmpulungului. 

b_400_250_16777215_10_images_2274_primar-tarba.jpgEdilul de la Bughea de Sus a vorbit cu omologul Liviu Ţâroiu, cu speranţa că, în cel mai scurt timp, diferendul, să-i spunem, cauzat de informaţiile transmise de O.C.P.I. să se clarifice. Uliţa cu pricina este amplasată la intrarea în comună, într-o uşoară curbă, după ce treci de fostul Combinat de Fire şi Fibre Sintetice, pe aceeaşi parte cu fosta fabrică. Este prima stradă care duce spre Grui, fiind limitrofă Gruiului. Nu este prima dată când şeful comunităţii locale de la Bughea de Sus se află în situaţia de a se înţelege cu colegii de la Câmpulung în privinţa graniţelor. Cu fostul primar Călin Andrei a semnat un protocol, fără să existe certitudinea că problema în privinţa căreia cei doi edili liberali au bătut palma este aşa. „În momentul în care am semnat protocolul, trebuia, fără doar şi poate, să avem nişte borne clare, cu nişte ridicări topo. Noi nu am avut practic, doar teoretic. Dacă am fi avut bornele plantate, nu mai era nicio problemă. Cu domnul primar am luat zona de izlaz, care este tot a Obştii Moşnenilor, administrată de domnul Bâlea, acolo cum intrăm de la Bughea de Jos, spre Dobreşti, cum îi spunem noi. Contractul a fost bine semnat, ca grăniţuire, dar sunt sincope.”, a precizat Nicolae Tarbă. 

Investiţia în Planul Urbanistic General al comunei Bughea de Sus se cifrează la 120.000 de lei (1,2 miliarde de lei vechi), bani pe care administraţia publică locală îi aşteaptă de la Ministerul Dezvoltării. „Noi o să ne ocupăm de cei 20.000 de lei, pentru avizele care trebuie obţinute.”, a încheiat acesta subiectul P.U.G.-ului. 

The most visited gambling websites in The UK