Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Platforma 100 România a făcut ochi la Câmpulung

  • Written by Isabela FILIP
  • Hits: 1471

b_400_250_16777215_10_images_2268_platforma-100.jpgDeocamdată, ONG, până la a face ochi politic, Platforma 100 România, Filiala Muscel, a organizat o acţiune şi la Câmpulung. Cu uşile închise presei, evenimentul i-a avut ca invitaţi pe oamenii de afaceri din municipiu, politicieni de carieră, cei mai mulţi din rândurile PNL-ului tradiţional, ocupanţi ai unor poziţii importante în instituţii ale statului şi arhitecţi. Mai cu seamă că tema lansată spre dezbatere a constituit-o „Patrimoniul Cultural Arhitectonic al municipiului Câmpulung Muscel. Situaţia actuală, propuneri de reglementare a finanţării renovării clădirilor de patrimoniu”.

Platforma România 100 Muscel are, în prezent, zece membri şi a fost înfiinţată în februarie 2018, la iniţiativa unei echipe de musceleni, moderată de Gheorghe Banzea, membru în comunitatea tematică România 100-Economie şi Antreprenoriat. Aşa cum se intitulează: „Suntem împreună un mix de experienţă şi tinereţe, suntem nişte musceleni pentru care istoria, cultura şi oamenii din Câmpulungului Muscelului sunt izvoare ale disponibilităţii de a ne implica în recunoaşterea oraşului lui „titanic vals” în termenii civilizaţiei democratice occidentale moderne. Iar asta se poate numai prin educaţie de acasă, educaţie din şcoală, pricepere şi onestitate. Pe lângă dorinţa de a face, forţa comunităţii noastre vine şi va veni de la noi, muscelenii cărora le pasă de soarta urbei şi a zonei Muscelului, iar dacă vom fi „doi”, atunci şi „puterea ne va creşte”.”

Cel mai probabil, la prima întâlnire a membrilor, ţinută vineri, 16 martie 2018, s-a discutat despre solicitarea înaintată Primăriei Câmpulung şi răspunsul primit de la primarul Liviu Ţâroiu. „ONG-ul a înaintat o adresă Primăriei Câmpulung, cerând ca instituţia să iniţieze o hotărâre de Consiliu Local, prin care proprietarii care au locuinţe declarate monument istoric să fie scutiţi de plata impozitului, conform legii, care există. Dar legea, care este în vigoare, prevede să fie scutiţi numai cei care au faţadele refăcute. Ei vor extindere, să dea Consiliul Local pentru toate clădirile, chiar dacă nu au faţadele renovate. I-am dat un răspuns că, în primul rând, trebuie să aibă o susţinere de 5% din poluţia cu drept de vot, conform articolului 109 din lege, când solicită aşa ceva. Să aducă aceste semnături, ca să iniţieze Consiliul Local această hotărâre. Dar, cel mai probabil, nu o să fim de acord să o dăm, din moment ce nu sunt scutiţi că nu şi-au făcut faţadele. Dacă îşi fac faţadele, intră în lege şi nu mai trebuie hotărârea. Deocamdată, le-am înaintat acest răspuns.”, ne-a spus primarul Liviu Ţâroiu despre această primă iniţiativă a viitorului partid.

Înfiinţată la începutul acestui an de şi în jurul echipei Guvernului Cioloş, Platforma România 100 este o mişcare cetăţenească, deschisă, activă, care are ca obiective transformarea mediului politic şi guvernamental românesc şi atingerea adevăratului potenţial de dezvoltare a României. Platforma îşi are rădăcinile în valorile şi principiile Manifestului România 100 propus partidelor politice de fostul premier Dacian Cioloş, în toamna anului 2016. Membrii Platformei, oameni care au făcut ceva în viaţa lor profesională, fără să folosească politica ca mod de promovare personală, sunt decişi să continue să se implice activ în transformarea României, într-un proiect care să schimbe politica românească din interiorul ei.

The most visited gambling websites in The UK