Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Lia Olguţa Vasilescu susţine că analizează posibilitatea deschiderii unui post al Casei de Pensii la Câmpulung

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1544

b_400_250_16777215_10_images_2217_Clipboard02.jpgLa solicitarea deputatului Simona Bucura Oprescu, autoarea unui demers prin care muscelenii să fie scutiţi de drumurile şi cozile de la sediul din Piteşti

Selectăm din activitatea de comunicare a deputatului Simona Bucura Oprescu cu miniştrii solicitaţi a se implica în rezolvarea unor probleme punctuale din teritoriu două adrese transmise destinatarilor prin intermediul instrumentelor aflate la dispoziţia parlamentarilor: întrebări şi interpelări. Prima i se adresa şefei Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale, Lia Olguţa Vasilescu, a cărei autoritate a fost invocată în chestiunea deschiderii unui punct de lucru al Casei de Pensii la Câmpulung, proiect căruia responsabilii din judeţ i-au spus „nu”. A doua a constat într-un apel către ministrului Răzvan Cuc, de la Transporturi, de a pune în mişcare mecanismele de stopare a procedurii de închiriere a Secţiei Goleşti-Argeşel, care deserveşte transporturile de la şi către Uzina Dacia, unde şi-au găsit de muncă foarte mulţi musceleni, şi trecere a acesteia din registrul secţiilor de circulaţie „neinteroperabile” în categoria „interoperabilă”.

Ministerul Muncii vrea să se convingă de oportunitatea unui birou al Casei de Pensii la Câmpulung, „raportat la costurile generate şi numărul de beneficiari/asiguraţi din zonă”

Printre miniştrii cărora deputatul Simona Bucura Oprescu li s-a adresat cu întrebări despre situaţiile sesizate de administraţiile publice locale din judeţ - multe din Muscel, zonă pe care parlamentarul amintit o reprezintă pe mai departe în forul legislativ al ţării - este şi Olguţa Lia Vasilescu. Ministrului Muncii i se aduce la cunoştinţă, prin intermediul unei adrese având ca subiect „Drepturi pentru pensionari”, un caz punctual, infirmitatea de care suferă un cetăţean, ca urmare a unui accident de muncă. Argeşeanul, a cărui cauză la o viaţă normală este pledată de Simona Bucura Oprescu, are nevoie de o proteză performantă şi un ajutor de la Guvern, pentru îmbunătăţirea respectivului dispozitiv, în sensul de a suplini cea mai mare parte a funcţiilor piciorului pierdut.     

În conţinutul solicitării înaintate şefei Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale, autoarea alătură dramei prin care trece bărbatul o doleanţă colectivă a locuitorilor zonei de Nord a judeţului: deschiderea unui birou al Casei de Pensii la Câmpulung. Un proiect eşuat al municipalităţii, care, până în acest moment, n-a reuşit să convingă conducerea instituţiei judeţene să disloce la Câmpulung un angajat, după modelul de la Paşapoarte, care să aibă program măcar o zi pe săptămână, pentru preluarea dosarelor de la musceleni şi aducerea de la Piteşti, în săptămâna următoare sau când sunt gata, a documentelor solicitate de aceştia. Mai ales că există un spaţiu în Primărie, disponibil pentru această activitate, care i-ar scuti pe câmpulungeni şi vecinii din împrejurimi de drumurile şi aglomeraţia din sediul de la Piteşti.  

Deputatul Simona Bucura Oprescu a preluat această dorinţă a muscelenilor în conţinutul întrebării pe tema drepturilor pensionarilor şi i-a expus-o ministrului Lia Olguţa Vasilescu. „O solicitare pertinentă este înfiinţarea unui post de lucru al Casei de Pensii la Câmpulung Muscel, pentru ca persoanele din acest municipiu şi localităţile limitrofe să nu mai fie nevoite să se deplaseze la Piteşti. Nu în ultimul rând, ar fi utilă iniţierea unui act normativ, prin care persoanele care au suferit un accident de muncă, în urma căruia şi-au pierdut capacitatea de muncă, să primească, pe lângă pensia pe baza contribuţiei la fondul de pensii, şi o indemnizaţie echivalentă cu pensia câştigată de drept (deoarece o persoană care îşi pierde capacitatea de muncă, urmare a unui accident, nu mai poate să contribuie, pentru a-şi îndeplini condiţiile de obţinere a unei pensii cu vechime integrală).”, sunt propunerile lansate în scris de Simona Bucura Oprescu ministrului Lia Olguţa Vasilescu, pe 12 iunie 2017.

Şaisprezece zile mai târziu, solicitările şi recomandările parlamentarului argeşean au beneficiat de un punct de vedere din partea destinatarului întrebării, care a dispus soluţionarea, în regim de urgenţă, a problemei cetăţeanului rămas infirm, cu o proteză, mai puţin cu sprijinul financiar pentru realizarea unei proteze cu îmbunătăţiri, deoarece „acest lucru excede competenţelor instituţiei noastre stabilite prin dispoziţiile legii (…)”. 

În schimb, „referitor la solicitarea de a înfiinţa un post de lucru al Casei Judeţene de Pensii Argeş la Câmpulung Muscel, vom dispune o analiză, care să reflecte oportunitatea acestui demers, raportat la costurile generate şi numărul de beneficiari/asiguraţi din zona respectivă. Cu privire la instituirea unui venit de înlocuire pentru persoanele aflate în invaliditate, urmare a unui accident de muncă, vom analiza propunerea dumneavoastră, pentru a putea avea o imagine a proiecţiei bugetare necesare, pe de o parte, iar, pe de altă parte, a modificărilor de acte normative care s-ar impune în acest sens.”, îi răspunde ministrul Muncii deputatului de Argeş, pe 28 iunie 2017.  

The most visited gambling websites in The UK