Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Deputatul liberal Bica, despre cum l-au părăsit pe Liviu Ţâroiu la recepţia Z.M.C. şefii PSD şi parlamentarii argeşeni

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1880

b_400_250_16777215_10_images_2205_Clipboard10.jpgCea de-a treia vizită pe care deputatul liberal Dănuţ Bica a întreprins-o la Câmpulung în decurs de o săptămână a dedicat-o unei conferinţe de presă, pe care a început-o cu o mărturisire de politician de carieră: „Îmi face mare plăcere să vizitez Câmpulungul, îmi plac oamenii, îmi place zona, o spun fără ghilimele. Acest orgoliu, la modul pozitiv, caracteristic oamenilor din zonă, stimulează şi obligă.” Nu la fel de obligat s-a simţit precedentul ocupant al cabinetului parlamentar amenajat în sediul PNL Câmpulung, care nu s-a obosit mai deloc într-un mandat să dea ochii cu alegătorii din colegiul care l-a trimis în Senat. Spre deosebire de Iani Popa, pe care, nemaiavând treabă cu Muscelul, ca reprezentant al unei zone, nici că sunt şanse să-l mai vedem la culoare în acest mandat, Dănuţ Bica a ţinut conferinţa de primăvară, a ţinut-o şi pe cea de vară şi a anunţat-o şi pe cea de toamnă. Cu câteva luni în urmă, deputatul îşi asuma public angajamentul de a avea periodic întâlniri cu jurnaliştii şi cu muscelenii în general. „Faptul că nu ne-am revăzut chiar foarte repede - cred că sunt aproape trei luni de atunci - a fost motivat, în primul rând, de evenimentele în curs de desfăşurare în cadrul organizaţiei Argeş a Partidului Naţional Liberal. În prima jumătate a anului - a reamintit Bica - s-au derulat alegeri interne, de la nivelul organizaţiilor locale, până la nivel naţional. Aceste proceduri, a motivat el răgazul scurs de la precedenta întâlnire, „au ocupat şi mult timp, au stârnit şi multe orgolii şi aşa este şi normal să fie.” Încheierea procesului electoral în cadrul partidului s-a produs pe 17 iunie, când a avut loc Congresul PNL. „Avem acum o echipă de lideri legitimă, organismele de conducere care au funcţionat după fuziunea PNL-PDL au fost constituite prin contopirea organismelor similare din cele două partide,  mai mult administrativ, fapt care făcea loc la comentarii mai mult sau mai puţin maliţioase. Această perioadă a luat sfârşit, partidul are un lider ambiţios, extrem de vizibil şi cred că viitorul sună bine. Rămâne şi noi să facem ceea ce depinde de noi, fiecare la nivelul la care s-a implicat, pentru ca acest deziderat să nu rămână numai o dorinţă. Munca nu s-a finalizat. În această perioadă, se va trece la organizarea secţiilor de vot, la alegeri în cadrul organizaţiilor interne ale partidului, de tineret, de femei, pensionari şi vârsta a treia şi oameni de afaceri. Chiar şi pe partea organizatorică mai este de lucru, dar ceea ce era esenţial s-a făcut.”, a precizat deputatul Bica. 

PNL Câmpulung a promovat câţiva membri în structura de conducere a PNL Argeş: Ionel State, vicepreşedinte, Bogdan David, Radu Sălcescu şi Emilian David, membri, în timp ce Lucian Ionescu şi-a păstrat poziţia de prim-vicepreşedinte al organizaţiei de tineret, la nivel naţional, iar, după alegerile din 17 iunie, este membru al Comisiei Naţionale de Onoare şi Arbitraj. 

Bica mai spunea că, deşi vara este perioadă de vacanţă, nici organizaţia judeţeană, nici el, ca parlamentar, nu şi-au permis să intre în concediu, pe care îl are programat la sfârşitul lunii august, cu o durată de două săptămâni. Parlamentarul liberal şi-a dedicat agenda estivală vizitelor în teritoriu, la primarii PNL. Miercuri, de pildă, spera ca, între conferinţa de presă de la Câmpulung şi şedinţa stabilită la partid pentru seara de 26 iulie, să poată trece cel puţin pe la două Primării. „Vreau să cunosc problemele la faţa locului. Sunt deschis la o colaborare cu orice primar. Să nu se creadă că mă interesează numai aspecte legate de viaţa oamenilor din localităţile conduse de primari PNL. Totul este ca cei de altă culoare să aibă dorinţa şi permisiunea de la partid să stea de vorbă cu parlamentarii de altă culoare.” La Câmpulung, acesta se afla, miercuri, pentru a treia oară într-o săptămână. „La Curtea de Argeş am fost destul de des. Săptămâna trecută, am fost în Sud. Este nevoie de cunoaşterea problemelor la faţa locului. Este mai greu să percepi realitatea numai prin telefon. Nu este un efort prea mare.”, a continuat acesta.

De curând, a avut plăcerea, după cum mărturisea, de a participa la două evenimente de importanţă locală: Festivalul Medieval Curtea Domnească de la Curtea de Argeş şi Zilele Municipiului Câmpulung, unde: „M-a surprins lipsa de interes a liderilor administraţiei judeţului şi a liderului Partidului Social Democrat pentru aceste două evenimente în două municipii conduse de primari PSD. La Curtea de Argeş a fost chiar hilar din mai multe puncte de vedere. În primul rând, Festivalul Medieval Curtea Domnească nu se mai organizează în faţa Curţii Domneşti, ci undeva în zona în care, acum câţiva ani, era un târg de vechituri. Probabil ca să vândă mici, bere şi ce se mai vinde acolo. Şi nu numai faptul că de la Piteşti n-a venit nimeni, dar n-au participat la deschidere nici primarul, nici viceprimarul municipiului. La dumneavoastră, la fel. În acest an, au lipsit aproape în totalitate parlamentarii PSD. A fost domnul Marin, la un moment dat a venit domnul Radu Vasilică şi am fost eu din partea opoziţiei. Nu înţeleg de ce. Aceste evenimente sunt importante pentru comunităţile locale, sunt aşteptate un an şi ele ar trebui să aducă puţină pace în această luptă, uneori, fără sens de pe scena politică. Dar asta e. Poate, şi în acest fel, ne dovedim respectul faţă de electorat. Până la alegerile viitoare, mai sunt câţiva ani, ne gândim, probabil, că-i vom păcăli tot pe de la jumătatea lui 2019 încolo ca să ne mai voteze o dată. Eu sper că, până în 2020, electoratul va căpăta maturitatea necesară ca să nu mai cadă pradă unor astfel de iluzii şi sper ca, în 2020, cei care au ieşit în stradă, atunci când democraţia era pe cale s-o ia razna, în România, vor veni la vot.”           

 

The most visited gambling websites in The UK