Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

După întâlnirea de la Piteşti, Vicepremierul Sevil Shhaideh le-a cerut primarilor din Muscel propunerile pentru investiţiile la care vor finanţare

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 2330

b_400_250_16777215_10_images_2162politica.jpgMinistru al Dezvoltării Regionale şi vicepremier, Sevil Shhaideh s-a întâlnit, vineri, la Piteşti, cu şefii Consiliului Judeţean, cu primari, cu oameni de afaceri şi parlamentari, întâlnirea fiind găzduită de Sala Mare a Consiliului. Presa nu a fost lăsată să asiste la discuţii, fiindu-i oferită la debutul şedinţei doar „o oportunitate de imagini”, iar la final, după aproape trei ore, o conferinţă de presă… pe fugă. Sevil Shhaideh a fost însoţită de senatorul Şerban Valeca, ministrul Cercetării, şi de mai mulţi secretari de stat. Spre deosebire de alţi înalţi demnitari care au venit prin judeţ şi au făcut promisiuni sforăitoare, Sevil Shhaideh s-a limitat la a spune doar că proiectele Argeşului vor fi analizate şi, în funcţie de mai multe criterii, vor fi sau nu finanţate de la bugetul de stat.
    La conferinţa de presă de după întâlnire, majoritatea întrebărilor ziariştilor au trebuit să fie în legătură cu „ce s-a discutat” înăuntru. Acest lucru a trebuit să fie prezentat de însăşi Sevil Shhaideh. „S-a prezentat o strategie de dezvoltare a judeţului Argeş - cred că domnul preşedinte v-a pus la dispoziţie strategia”. „Nu ni s-a pus”, a aflat, jenată, doamna vicepremier. „Da, nu am pus-o la dispoziţie, pentru că joi va fi dezbaterea în plenul Consiliului Judeţean şi va fi supusă spre aprobare”, a explicat Dan Manu. De altfel, viceprim-ministra a fost întrebată dacă i se pare normal că presa nu a avut acces la şedinţă. „Condiţiile de organizare le stabileşte gazda”, a răspuns Shhaideh, care a încercat să îl scuze pe Manu: „Nu ştiu, dacă în timpul lucrărilor aveaţi şi dumneavoastră întrebări, mai reuşeam să răspundem la primari.”
    Sevil Shhaideh a continuat să răspundă personal despre „care au fost problemele ridicate de primari”. Astfel, „primele subiecte s-au referit la asigurarea finanţării infrastructurii locale”. Aici, vicepremierul a făcut o promisiune: „Până în 2020, toate comunele din judeţul Argeş vor avea asigurată alimentarea cu apă şi canalizare.” De asemenea, a spus că aşteaptă de la primari, în termen de 30 de zile de la promulgarea bugetului, „propunerile dânşilor, solicitările de finanţare a obiectivelor de investiţii pe care dânşii le au în portofoliu”, urmând ca, „după ce primim toate solicitările”, să fie analizate şi să se încheie contractele de finanţare. A punctat ca un avantaj faptul că Ministerul Dezvoltării s-a unit cu Ministerul Fondurilor Europene, şi „în acest moment putem face o corelare exactă a investiţiilor”, şi, astfel, „nimeni nu se va retrage din master-planul de apă ca să vină să ia finanţare la Programul Naţional de Dezvoltare Locală.”
    Pe lângă senatorul de Muscel Gheorghe Marin, în sală am mai reperat câţiva primari din zonă, în puţinele fotografii câte s-au putut face înaintea dezbaterii: Cătălin Turturică (Bălileşti), Ion Sandu (Davideşti), Dumitru Secăreanu (Dâmbovicioara), Cristian Dică Hristu (Vlădeşti), Nicolae Tarbă (Bughea de Sus), Ion Banzea (Poienarii de Muscel), Tudorel Miriţă (Schitu Goleşti), Ion Băcioiu (Dragoslavele), Claudius Ciobanu (Cetăţeni), Ion Pădureanu (Godeni), Petre Andrei (Hârtieşti), Irina Poşircă (Vultureşti), dar şi părintele Serafim Caiea, stareţul Mănăstirii „Negru Vodă”, şi preotul Ion Cojocaru, directorul Seminarului Teologic Ortodox „Iustin Patriarhul”.

The most visited gambling websites in The UK