Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Logo

Musceleanul Ionuţ Olteanu, membru al echipei care traversează Atlanticul, vâslind

b_400_250_16777215_10_images_2249_Clipboard03.jpgPatru români, printre care şi un muscelean, au petrecut Crăciunul şi Revelionul vâslind. Este vorba despre o competiţie, denumită „Atlantic Challenge”, o cursă de traversare a Oceanului Atlantic din La Gomera (Insulele Canare), până în Antigua (o insulă din Marea Caraibelor), o distanţă de aproximativ 5.000 de kilometri (3.000 de mile nautice), pe care o parcurg anual echipe din întreaga lume în ambarcaţiuni cu vâsle. Startul competiţiei s-a dat pe 12 decembrie 2017, iar cei implicaţi s-au pregătit pentru această cursă aproximativ doi ani, fiind încurajaţi de prieteni şi de familii. Competiţia la care s-au înscris românii este cea mai dură cursă de canotaj din lume, cu reguli foarte stricte, echipa neavând posibilitatea de a primi niciun fel de ajutor din exterior în timpul cursei, iar membrii vor vâsli în schimburi de două ore, non stop. Cei patru români sunt singurii reprezentanţi ai Europei de Sud-Est.

Vasile Oşean, Andrei Roşu, Ionuţ Olteanu şi Marius Alexe participă la această cursă pentru a strânge bani pentru „Hospice Casa Speranţei”, care construieşte un campus pentru copiii care suferă de cancer sau boli rare. Cel mai tânăr membru al echipei, Ionuţ Olteanu este din comuna Davideşti şi are 23 de ani. Acesta este pasionat să ajute oamenii cu probleme de sănătate. Profesia lui este de fizioterapeut, dar este un tânăr în continuă dezvoltare, ambiţios şi perseverent în toate lucrurile pe care le face.

28 de echipaje din toată lumea încearcă astfel traversarea Oceanului, având la dispoziţie doar provizii de apă potabilă şi hrană. Bărcile cu care aceştia concurează sunt dotate cu un sistem special pentru desalinizarea apei şi panouri solare pentru încărcarea diferitelor dispozitive. Acestea au aproximativ 7,5 metri lungime şi 1,8 metri lăţime, fiind construite din lemn, fibră de sticlă şi fibră de carbon. Pe parcursul cursei, orice ajutor din exterior este interzis, data estimată pentru final fiind 21 ianuarie 2018. Conform surselor furnizate de „Atlantic Challenge”, din cele 28 de echipe înscrise iniţial, din cauza problemelor cu care s-au confruntat, 4 echipe au fost nevoite să părăsească deja competiţia, fiind recuperate cu bine din mijlocul Oceanului de către organizatori. Tocmai de aceea, „Atlantic4”, echipa formată din cei patru români, se concentrează pe a finaliza cu bine cursa la a cărei jumătate au ajuns, conştienţi de faptul că trebuie să fie atenţi la orice, în orice moment. Membrii „Atlantic4” se lasă purtaţi de curaj, ambiţie şi dorinţa de a lupta pentru o lume mai bună. Faptul că sunt o echipă puternică îi ajută să înfrunte fiecare val, indiferent de mărimea lui şi să treacă peste orice încercare. Totul pentru a ajunge la linia de sfârşit, şi nu doar cea din Antigua (Caraibe), ci şi cea a cauzei pe care o susţin şi anume, construirea de către „Hospice Casa Speranţei” la Adunaţii Copăceni a centrului social medical destinat copiilor diagnosticaţi cu boli rare sau limitatoare de viaţă şi familiile acestora.

Evenimentul Muscelean